Θέματα Εργασίας > Εργασία στον ιδιωτικό τομέα (αυτοαπασχόληση)
ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ Ο.Π.Α.Δ. ΕΩΣ 31-12-2011
Denominator:
Μερικές (ψύχραιμες, ελπίζω) σκέψεις:
1) Αν χρωστάς στην εφορία ή στο ΙΚΑ δεν μπορείς να πάρεις ενημερότητα. Αν ακόμη κάνεις διακανονισμό, με την πρώτη στραβή γίνεται το ίδιο. Αν το κράτος σου χρωστάει, δεν έχει ανάγκη καμία "ενημερότητα" από δικής σου πλευράς. Αυτό δημιουργεί φύσει και θέσει ανισότητα σε όλα τα επίπεδα (τι λέει το Σύνταγμα, άραγε;). ???
2) Η έννοια του "ληξιπρόθεσμου" για τους πολίτες ισχύει από την 61η ημέρα. Για το κράτος, χάνεται στον ορίζοντα της 1ης Οκτωβρίου 2011 (αλήθεια, η νομική πρέπει να έχει δώσει ρέστα ως επιστήμη - σίγουρα έχει υπερφαλαγγίσει την ιατρική). :P
3) Το κούρεμα είναι ονομαστικά μεταξύ 10-15%, αλλά θα πρέπει να συνυπολογιστεί ότι το κράτος απαίτησε από τους κουρευτέους να το δανειοδοτήσουν ταυτόχρονα επί διετία με μηδενικό επιτόκιο. Αν την ανάγκη αυτή την είχε ιδιώτης, θα πλήρωνε ένα μέσο ετήσιο επιτόκιο 10% στην καλύτερη περίπτωση για κεφάλαιο κίνησης - 21% για διετία - (για να μην αναφερθώ σε καταστάσεις όπου μετρητά θα εύρισκε μόνο μέσω πιστωτικών ή τοκογλύφων). Άρα, με απλούς μαθηματικούς υπολογισμούς, το κούρεμα είναι σαφώς πάνω από 30%. >:(
Αν έχω κάποιο άδικο, παρακαλώ να επισημανθεί.
Ορθοπαιδικός:
Βγήκε και για μένα προ διημέρου το ποσό για 6 μήνες (τελευταίους του 10 - πρώτους του 11)... Θα τους πάω τιμολόγια και να δούμε.
Άλλο πάντως θα ήθελα να ρωτήσω: γνωστός μου μη συμβεβλημένος πιστοποιήθηκε και καταχώρησε προ πενταμήνου (πότε ήταν; ) τις ληξηπρόθεσμες (και τις υφιστάμενες :) ) οφειλές αλλά ξέχασε το password άρτι (το username το ξέρει). Έτυχε σε κανένα και ξέρει καμιά εύκολη λύση ανάκτησης ή αλλαγής pass (απο τον τοπικό ΟΠΑΔ-ΕΟΠΥΥΥΥΥΥ δήλωσαν άσχετοι). Έστειλε σήμερα και mail στο Ε-ΔΑΠΥ ... Δεκτή όποια βοήθεια...
EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος (πίνακες)
Την άμεση εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών (μεταξύ αυτών και ο ΕΟΠΥΥ που μας αφορά άμεσα) διέταξε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Σταϊκούρας. Το ποσό είναι 657 εκατομμύρια ευρώ για ΕΟΠΥΥ και αφορά οφειλές παρελθόντων ετών προς όλους τους παρόχους υγείας των ταμείων ΤΑΥΤΕΚΩ, Οίκο Ναύτου, ΟΠΑΔ και ΕΤΑΑ.
Διαβάστε παρακάτω το δελτίο τύπου και δείτε τους πίνακες.
Medicine Man:
;D
Medicine Man:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΒγήκε και για μένα προ διημέρου το ποσό για 6 μήνες (τελευταίους του 10 - πρώτους του 11)... Θα τους πάω τιμολόγια και να δούμε.
Άλλο πάντως θα ήθελα να ρωτήσω: γνωστός μου μη συμβεβλημένος πιστοποιήθηκε και καταχώρησε προ πενταμήνου (πότε ήταν; ) τις ληξηπρόθεσμες (και τις υφιστάμενες :) ) οφειλές αλλά ξέχασε το password άρτι (το username το ξέρει). Έτυχε σε κανένα και ξέρει καμιά εύκολη λύση ανάκτησης ή αλλαγής pass (απο τον τοπικό ΟΠΑΔ-ΕΟΠΥΥΥΥΥΥ δήλωσαν άσχετοι). Έστειλε σήμερα και mail στο Ε-ΔΑΠΥ ... Δεκτή όποια βοήθεια...
--- Τέλος παράθεσης ---
Νομίζω ότι αυτό ψάχνει ο φίλος σου.
Εγγραφή ή Είσοδος
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση