Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

Ειναι δυνατον να συνταγογραφησουμε αντιϊκα σε χρονια HBV λοιμωξη?

(1/1)

DrGar:
Καλησπερα .  Θα  ηθελα  να ρωτησω      εαν  ιδιωτης ιατρος   δυναται να  συνταγογραφησει   αγωγη  χρονιας  ηπατιτιδας  Β ( για  την ακριβεια  να  ξεκινησει αγωγη στον ασθενη) ή  απαιτειται  γνωματευση  ιατρου  ΕΣΥ, δεδομενου πως προκειται για φαρμακο  υψηλου κοστους

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΚαλησπερα .  Θα  ηθελα  να ρωτησω      εαν  ιδιωτης ιατρος   δυναται να  συνταγογραφησει   αγωγη  χρονιας  ηπατιτιδας  Β ( για  την ακριβεια  να  ξεκινησει αγωγη στον ασθενη) ή  απαιτειται  γνωματευση  ιατρου  ΕΣΥ, δεδομενου πως προκειται για φαρμακο  υψηλου κοστους

--- Τέλος παράθεσης ---
Στο σχετικό ΦΕΚ δεν αναφέρεται περιορισμός ειδικότητας.

fanisgp:
αν το φαρμακο το παρει απο φαρμακειο ΕΟΠΥΥ σαφως και χρειαζεται η γνωματευση ενω για την συνταγογραφηση δεν υπαρχει προβλημα

DrGar:
Σας  ευχαριστω για τις απαντησεις  σας.
Denominator,   ειμαι  κι  εγω παθολογος.  Η απορια  μου   δεν  αφορα  στο  ποιας  ειδικευσης γιατρος   εχει δικαιωμα  να συνταγογραφησει τα  αντιστοιχα φαρμακα (αν και κατα καιρους  εχουν ακουστει  διαφορα).  Αλλα  αν ειναι   δυνατον   ιδιωτης   ιατρος, αφου διαγνωσει  το  προβλημα  και εχει  ενδειξη ο ασθενης για θεραπεια,  να  το  συνταγογραφησει    και ο ασθενης να το παρει απο  ιδιωτικο φαρμακειο?  Εχω  ακουσει αρκετους   ιδιωτες  συναδελφους να  αντιγραφουν  χρονιες  αγωγες   βασει  γνωματευσεων απο   ιατρους  ΕΣΥ, αλλα δεν εχω  ακουσει ποτε καποιον να θετει εκεινος  της διαγνωση  και  να  ξεκινα  την αγωγη.

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣας  ευχαριστω για τις απαντησεις  σας.
Denominator,   ειμαι  κι  εγω παθολογος.  Η απορια  μου   δεν  αφορα  στο  ποιας  ειδικευσης γιατρος   εχει δικαιωμα  να συνταγογραφησει τα  αντιστοιχα φαρμακα (αν και κατα καιρους  εχουν ακουστει  διαφορα).  Αλλα  αν ειναι   δυνατον   ιδιωτης   ιατρος, αφου διαγνωσει  το  προβλημα  και εχει  ενδειξη ο ασθενης για θεραπεια,  να  το  συνταγογραφησει    και ο ασθενης να το παρει απο  ιδιωτικο φαρμακειο?  Εχω  ακουσει αρκετους   ιδιωτες  συναδελφους να  αντιγραφουν  χρονιες  αγωγες   βασει  γνωματευσεων απο   ιατρους  ΕΣΥ, αλλα δεν εχω  ακουσει ποτε καποιον να θετει εκεινος  της διαγνωση  και  να  ξεκινα  την αγωγη.

--- Τέλος παράθεσης ---
Αυτό που κάνω εγώ όταν έχω νεοδιαγνωσθείσες περιπτώσεις ασθενών με ΧΕΗ-Β ή C είναι να τους παραπέμπω σε ηπατολογικό τμήμα με συγκεκριμένη ένδειξη για αγωγή - από όπου θα συνεκτιμηθούν και θα λάβουν γνωμάτευση για την προτεινόμενη αγωγή εφόσον υπάρχει συμφωνία. Αν όχι, την ευθύνη την αναλαμβάνει ο ειδικός του ηπατολογικού κέντρου και έτσι διακρίνονται οι περιπτώσεις που ξεκίνησα εγώ ή κάποιος άλλος την αγωγή. Και στη δεύτερη περίπτωση πάντως δε σε εμποδίζει κανείς να αντιγράψεις την προτεινόμενη αγωγή.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση