Είναι γνωστή τακτική των χειρουργών, ό,τι δεν χειρουργούν να το στέλνουν στους παθολόγους. Είναι και λογική και παράλογη μαζί. Όταν έκανα ειδικότητα,
χειρουργικό περιστατικό είχε νοσηλευτεί στην παθολογική επειδή ο χειρουργός δήλωσε ότι δεν ήξερε πως να το αντιμετωπίσει !!!
Αυτό έγινε και με τη σύμφωνη γνώμη του (χειρουργού) διευθυντή ιατρικής υπηρεσίας στον οποίο κατέληξε το θέμα. Θα είχε πλάκα πάντως η αμοιβή των γιατρών να ήταν εξαρτημένη από τα περιστατικά που αντιμετώπιζαν... Εκεί να δεις τσακωμός ποιός θα πρωτοπάρει το εγκεφαλικό (τον ταλαίπωρο δηλαδή που το έπαθε). Ακριβώς όπως γίνεται στον ιδιωτικό τομέα
Έχω μια απορία,
Αν το περιστατικό αυτό (ο άμοιρος, δηλαδή, ο ανθρωπάκος...), είχε εμφανίσει μια σοβαρή επιπλοκή, ποιός θα ήταν υπεύθυνος... ;;;
Νομίζω, θα ήταν υπεύθυνος ο εφημερεύων Παθολόγος, που λές και είναι "μάντρα", η Κλινική, "παρκάρει" άκριτα τα διάφορα περιστατικά...
Έντιμο, να παραδεχθείς ότι, δεν είμαι σε θέση να τον χειρουργήσω...
Το αν αυτό, υποδηλώνει προσωπική "αλμπάνικη" κατάρτιση, ή ζωτικής σημασίας ελλείψεις σε επίπεδο Υλικοτεχνικής υποδομής (...),
είναι κάτι που χρήζει διερεύνησης,
σε δεύτερο χρόνο...
Θα 'πρεπε, όμως, ΚΑΙ ο Χειρουργός,
να φροντίσει, ο ίδιος, για την ΑΜΕΣΗ ΔΙΑΚΟΜΙΔΗ του ασθενούς στην πλησιέστερη σχετική Τριτοβάθμια Χειρουργική Κλινική...
Θα είχε πλάκα πάντως η αμοιβή των γιατρών να ήταν εξαρτημένη από τα περιστατικά που αντιμετώπιζαν... Εκεί να δεις τσακωμός ποιός θα πρωτοπάρει το εγκεφαλικό (τον ταλαίπωρο δηλαδή που το έπαθε). Ακριβώς όπως γίνεται στον ιδιωτικό τομέα
Μακάρι...
Γιατί, το
τέλμα μυαλού και ψυχής, που λέγεται Νοσοκομειακή Ιατρική "Δημοσίου Δικαίου",
κατά το οποίο,
είτε αναλάβεις, στο μήνα, 10 περιστατικά είτε 50,
θα έχεις τις ίδιες απολαβές, στερείται όχι μόνο "Λογικής",
αλλά και
fucking κινήτρων για παραγωγικότητα και δημιουργικότητα μέσα από τη δουλειά μας...
Γνώμη μου πάντα...