ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε ιατρικά θέματα

Πόσο ηπαρίνη χορηγείτε σε οξύ στεφανιαίο σύνδρομο?

<< < (2/2)

D-Michalis:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος γιατί έχω δει 1-2 ΟΕΜ που ήρθαν γιατί είχαν στομαχόπονο και ούτε μούδιαζε το χέρι τους, ούτε ίδρωναν, ούτε πόνο ή σφίξιμο είχαν

--- Τέλος παράθεσης ---

Aγαπητέ Δημήτρη, με άλγος στον μηρό (έσω) και αρνητικό ΗΚΓ σου έχει τύχει? Τον έσωσε η μεγάλη του «ατονία», που δεν μπορούσε να συσχετιστεί με τον αλγούντα μηρό, αλλά είχε ίδιο χρόνο έναρξης και κίνησε την υποψία στον «υποψιασμένο» κλινικό που τον διαχειρίστηκε.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος….μπορούν ενίοτε να βοηθήσουν οι φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης …

--- Τέλος παράθεσης ---
Πώς είπατε? Πολύ πρόσφατα με εκλιπαρούσε ο Δήμος για ένα –παλιό έστω- εξεταστικό κρεβάτι για ένα χώρο αντιμετώπισης τυχόν συμβάντων σε αθλητικές εγκαταστάσεις που ξεκινούσαν τη λειτουργία τους !!!
Να του το ζητήσω πίσω ως τροπονίνη θα μου πείτε. Σωστό,  αφού μιλάμε για El !!!

πρώτη & καλύτερη:
Orfeo, χωρίς να θέλω να διαφωνήσω, δεν καταλαβαίνω ακριβώς την ανάγνωση που κάνεις.

με προσαρμογή στα δικά μας δεδομένα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (χωρίς δυνατότητα εξέτασης τροπονίνης στην πλειοψηφία των περιπτώσεων), το ερώτημα περιορίζεται στο αν ο ασθενής κατατάσσεται στο στάδιο 3 ή όχι   Μα ακριβώς επειδή δεν έχουμε εξέταση τροπονίνης δεν μπορούμε να κατατάξουμε τον ασθενή σε group 3 κι έτσι δεν μπορούμε να απαντήσουμε σε κανένα ερώτημα.

Αν έχεις τεστ troponin, υποχρεωτικά όλα τα group σε αφορούν. Το group 1 για να ξεκινήσεις αμέσως την προτεινόμενη θεραπεία και να παραπέμψεις. Εξετάζοντας την troponin ασχολείσαι με ασθενείς group 2. Το ερώτημα είναι αν μπορούμε να χειριστούμε ασθενείς group 2b και 2c στην ΠΦΥ. Από ότι γνωρίζω υπάρχουν τέτοια (δημοσιευμένα) παραδείγματα από την Αγγλία, και γνωρίζω συναδέλφους που το κάνουν και εδώ στην Ελλάδα με κιτ troponin.

πρώτη & καλύτερη:
Myocardial Infarction in Patients With a Normal Cardiac Catheterization

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση