Δυστυχώς η Ελλάδα δεν φτιάχνει.
Γιατί τα ποσοστά μπορούν να αλλάξουν στην ηλ. Συνταγογράφηση; Γιατί απλά στην Ελλάδα ο λαϊκισμός διοικεί και η μονη λογική είναι η λογική της κατάργησης κάθε έννοιας δικαίου.
Είναι απλά τα πράγματα. Ζω καθημερινά άπειρες τέτοιες ιστορίες:
Χθες άκουγα στο ραδιόφωνο τον Διοικητή του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου να υπόσχεται ότι τα επείγοντα θα έχουν επαρκή αριθμό αντιτετανικών ώστε να κάνουν όλοι αντιτετανικούς. Και ο δημοσιογράφος (μέγας λαϊκιστής ο συγκεκριμένος, και άτυπος εκπρόσωπος τύπου συγκεκριμένου κόμματος) να δηλώνει ευχαριστημένος που πλέον θα μοιράζονται αντιτετανικοί οροί αβέρτα. Όταν πήρα τηλέφωνο και τους λέω ότι κάτι τέτοιο είναι παγκόσμια πρωτοτυπία και ότι ποτέ δεν γίνεται ο αντιτετανικός μόνος του, ότι έλλειψη δημόσιας υγείας δεν είναι το ότι δεν μπορεί να γράψει κάποιος τα φάρμακα του χωρίς να πληρώσει 5 ευρώ αλλά επειδή δεν υπάρχει ενήλικος εμβολιασμένος για τέτανο, και εάν αξίζει κάτι είναι να γίνεται είναι το εμβόλιο και όχι ο αντιτετανικός, η απάντηση που πήρα είναι ότι η συνήθης πρακτική συναδέλφων μου είναι να μοιράζουν αντιτετανικούς. Και μαθαίνω εκ των έσω την σκέψη του διοικητή: 5 ευρώ κοστίζει στο νοσοκομείο ο αντιτετανικός να πάρουμε να έχουμε....
Εδώ Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή
Είσοδος μπορείτε να δείτε πόσο εύκολα καταστρατηγείται ο κανονισμός του ΕΟΠΥΥ επειδή ο λαϊκισμός υπερισχύει. Αναρωτιέμαι ο απλός παππούλης που δεν έχει μπάρμπα από την Αχαϊα μπορεί να πετύχει καταστρατήγηση του κανονισμού του ΕΟΠΥΥ; Και το αποτέλεσμα ποιο είναι; Δεν βελτιώνεται ο κανονισμός, αλλά χορηγούνται κατ εξαίρεση... Να μου πει κάποιος πως ορίζεται εδώ η "κοινωνική δικαιοσύνη";;;; Εμένα για κοινωνική αδικία μου μοιάζει.
Εάν δεν αλλάζαν τα ποσοστά συμμετοχής κατά το δοκούν, πως θα μπορούσαν να γίνουν οι εξυπηρετήσεις; Είναι μεγάλο πρόβλημα τα ηλεκτρονικά μέσα σε εξυπηρετήσεις. Πως θα μπορεί ο κάθε μεγαλο-ιατρός να δηλώνει άρχοντας κι ας του λείπει η αρχοντιά;
Δεν πιστεύω τίποτα από όλα αυτά που λένε για εκσυγχρονισμούς. Δεν ελπίζω τίποτα από όλους αυτούς που κυβερνούν ή θέλουν να κυβερνήσουν αυτή τη χώρα. Αλλά δεν νιώθω και ελεύθερος πλέον σε αυτή την χώρα.