Γενικά > Γενική συζήτηση

Ασφάλεια αστικής ευθύνης

<< < (5/6) > >>

eirinid:
Κα eirinid φαίνεστε να κατέχετε ένα αντικείμενο που πολλοί από μας το αγνοούν.
Θα είχατε την καλωσύνη να μας πείτε, αν γνωρίζετε, τη γνώμη σας σχετικά με την αστική ευθύνη παρόχων υγείας (γιατρών και μη γιατρών) που ασχολούνται με την εναλλακτική ιατρική και/ή θεραπευτική;
Υπάρχει κάποιο θεσμοθετημένο πλαίσιο ασφάλισης για όσους συγκεκριμένα ασχολούνται με ομοιοπαθητική και άλλες εναλλακτικές μορφές ιατρικής/θεραπευτικής;
Υπάρχει διεθνής εμπειρία πάνω σε αυτόν τον τομέα;
Για να σας διευκολύνω, μπορείτε να ρίξετε και μια ματιά σε άλλα post του forum όπως:
1) Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
2) Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
3) Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Σας δηλώνω ότι είμαι αρκετά προκατειλημμένος εναντίον των εναλλακτικών μορφών ιατρικής και θεραπευτικής αλλά ταυτόχρονα δεν παύω να είμαι αναζητητής της αλήθειας και η βοήθειά σας μπορεί να είναι πολύ σημαντική.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

[/quote]

καλησπέρα σας λοιπόν!!να σας ενημερώσω λοιπόν οτι οι εναλλακτικές μέθοδοι που χρησιμοποιούνται δυστυχώς δεν καλύπτονται ούτε με την αστική ευθύνη του ιατρού!με το μόνο που θα μπορούσε να καλυφθεί σε ένα πολύ μικρό μέρος της τάξης των 60000ευρώ είναι με την αστική ευθύνη του ιατρείου παίρνοντας το ως ''γραφείο'', αλλά κατά τη γνώμη μου το θεωρώ ριψοκίνδυνο!Άσχετα με την διεθνή εμπειρία που μπορεί να υπάρχει εδώ η αγορά είναι πολύ πρώιμη ασφαλιστικά για να στηρίξει ένα τέτοιο είδος κάλυψης!

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδοςκαλησπέρα σας λοιπόν!!να σας ενημερώσω λοιπόν οτι οι εναλλακτικές μέθοδοι που χρησιμοποιούνται δυστυχώς δεν καλύπτονται ούτε με την αστική ευθύνη του ιατρού!με το μόνο που θα μπορούσε να καλυφθεί σε ένα πολύ μικρό μέρος της τάξης των 60000ευρώ είναι με την αστική ευθύνη του ιατρείου παίρνοντας το ως ''γραφείο'', αλλά κατά τη γνώμη μου το θεωρώ ριψοκίνδυνο!Άσχετα με την διεθνή εμπειρία που μπορεί να υπάρχει εδώ η αγορά είναι πολύ πρώιμη ασφαλιστικά για να στηρίξει ένα τέτοιο είδος κάλυψης!

--- Τέλος παράθεσης ---
Σας ευχαριστώ πολύ. Αν μάθετε κάτι επιπλέον και δε σας είναι κόπος, παρακαλώ κοινοποιήστε το σε μας.

Δ. Κουναλάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΟι ΕΠΕ τι αποζημίωση πληρώνουν συνήθως;
Επίσης, τι ποσά τελικά εισπράττονται από τους ενάγοντες σε σχέση με τα επιδικασθέντα πρωτοδίκως;

Μια και ειδικεύεστε φαντάζομαι ότι θα μπορούσατε να μου απαντήσετε αυτές τις απορίες που πάντα είχα.

--- Τέλος παράθεσης ---

η αλήθεια είναι οτι αυτή η έρευνα αναφέρετε σε γιατρούς ατομικά ανεξάρτητα από το που εργάζονταν( ικα,δικό τους ιατρείο,νοσοκομείο). όποτε δεν μου έχουν ξανακάνει τέτοια ερώτηση αλλά την Δεύτερα που θα πάω στη δουλειά θα ψάξω για να σας απαντήσω!

--- Τέλος παράθεσης ---

Εάν έχετε την καλοσύνη ρωτήστε επίσης εάν τα ποσά αυτά που βγάλατε είναι τα πρωτοδίκως επιδικασθέντα ή τα τελικά.
Επίσης εάν υπήρξαν διαφοροποιήσεις σε κάποιες ειδικότητες εάν ο ιατρός δούλευε σε δημόσιο νοσοκομείο ή σε ιδιωτικό ιατρείο.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΘα είχατε την καλωσύνη να μας πείτε, αν γνωρίζετε, τη γνώμη σας σχετικά με την αστική ευθύνη παρόχων υγείας (γιατρών και μη γιατρών) που ασχολούνται με την εναλλακτική ιατρική και/ή θεραπευτική;
--- Τέλος παράθεσης ---
Οτιδήποτε σκεύασμα πωλείται και γράφει απάνω του ότι θεραπεύει από νόσημα και δεν έχει άδεια από τον ΕΟΦ σαν φάρμακο, με μια καταγγελία αποσύρεται στη στιγμή.....
Οι θεραπείες αυτές βάση του νόμου δεν υφίσταται..... Στο εξωτερικό αναγνωρίζεται ο βελονισμός. Είναι σαν να μου λες τώρα ότι θα κάνει ασφαλιστική κάλυψη η ξεματιάστρα..... αφού αέρα πουλά.
Όποιος ασθενής πιστεύει στις θεραπείες τους και υποστεί βλάβη θεωρείται εκ του νόμου σαν να μην αναζήτησε υπηρεσίες υγείας..... Γι αυτό και βλέπει κανείς να κυκλοφορούν λουλούδια.....
Σκεφτείτε ότι ακόμη και γνωστή εταιρία που πουλά χυμούς δεν μπορεί να διαφημίσει ότι ο χυμός φρούτων της προσφέρει υγεία και δηλώνει χορηγός θετικής ενέργειας....

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΌποιος ασθενής πιστεύει στις θεραπείες τους και υποστεί βλάβη θεωρείται εκ του νόμου σαν να μην αναζήτησε υπηρεσίες υγείας.....

--- Τέλος παράθεσης ---
Χμμμ... Κάτι τέτοιο δηλαδή: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

eirinid:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΟι ΕΠΕ τι αποζημίωση πληρώνουν συνήθως;
Επίσης, τι ποσά τελικά εισπράττονται από τους ενάγοντες σε σχέση με τα επιδικασθέντα πρωτοδίκως;

Μια και ειδικεύεστε φαντάζομαι ότι θα μπορούσατε να μου απαντήσετε αυτές τις απορίες που πάντα είχα.

--- Τέλος παράθεσης ---

η αλήθεια είναι οτι αυτή η έρευνα αναφέρετε σε γιατρούς ατομικά ανεξάρτητα από το που εργάζονταν( ικα,δικό τους ιατρείο,νοσοκομείο). όποτε δεν μου έχουν ξανακάνει τέτοια ερώτηση αλλά την Δεύτερα που θα πάω στη δουλειά θα ψάξω για να σας απαντήσω!

--- Τέλος παράθεσης ---

Εάν έχετε την καλοσύνη ρωτήστε επίσης εάν τα ποσά αυτά που βγάλατε είναι τα πρωτοδίκως επιδικασθέντα ή τα τελικά.
Επίσης εάν υπήρξαν διαφοροποιήσεις σε κάποιες ειδικότητες εάν ο ιατρός δούλευε σε δημόσιο νοσοκομείο ή σε ιδιωτικό ιατρείο.

Γεία σας και πάλι...όπως σας προείπα η έρευνα έχει να κάνει σε ατομικό επίπεδο τελικά. Επίσης έψαξα για αποζημιώσεις σε ΕΠΕ και θα σας πω οτι δεν υπάρχουν, η καταγγελία αστικής ευθύνης γίνετε σε ατομικό επίπεδο πχ αν σε μια ιδιωτική κλινική γίνει καταγγελία για τον γυναικολόγο δεν θα κυνηγήσουν για αποζημίωση όλη την ΕΠΕ αλλά αποκλειστικά τον γιατρό.Τα πόσα είναι τα τελικά που διαβάζετε, επίσης να σας προσθέσω οτι με την ασφάλεια της αστικής ευθύνης υπάρχει το ''καλό'' οτι μπορεί να αποζημιωθεί ο πελάτης εξωδικαστικά. Όσο για το αν κάποιος δουλεύει δημόσιο ή ιδιωτικό ή ακόμα και αν  έχει μόνο ιατρείο δικό του παίζει ρόλο στην τιμολόγηση και όπως μπορείτε να καταλάβετε όσο αυξάνονται οι πιθανότητες λάθους αυξάνονται και τα ασφάλιστρα.
--- Τέλος παράθεσης ---

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση