ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε ιατρικά θέματα

Αφαίρεση τσιμπουριού. Με ποιό τρόπο; Δίνετε αντιβίωση προφυλακτικά;

<< < (3/11) > >>

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΗ περιστροφή γίνεται αριστερόστροφα; (δεν τα γράφω ειρωνικά και σκέφτομαι να το δοκιμάσω στην πρώτη ευκαιρία)

--- Τέλος παράθεσης ---

Nαι Διαμαντή. Του συμπεριφέρεσαι σαν να ήταν βίδα.
Δοκίμασέ το, δεν έχεις να χάσεις τίποτε στο κάτω-κάτω... Εγώ το πέτυχα από την πρώτη κιόλας φορά και τώρα όλα τα τσιμπούρια τα θεωρώ piece of cake (αρκεί να έρχονται με ικανό μέρος του σώματος τους, αλλιώς είναι δύσκολη η σύλληψη και το ξεβίδωμά τους).
Αλλά προσπάθησε να το συλλάβεις το τσιμπούρι όσο πιο κοντά στο κεφάλι του μπορείς, αμέσως μόλις αυτό ξεπροβάλλει από την επιδερμίδα. Βεβαίως, πρώτα να το ξεράνεις διαποτίζοντας το με αιθέρα.

Argirios Argiriou:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΗ περιστροφή γίνεται αριστερόστροφα; (δεν τα γράφω ειρωνικά και σκέφτομαι να το δοκιμάσω στην πρώτη ευκαιρία)

--- Τέλος παράθεσης ---

Nαι Διαμαντή. Του συμπεριφέρεσαι σαν να ήταν βίδα.
Δοκίμασέ το, δεν έχεις να χάσεις τίποτε στο κάτω-κάτω... Εγώ το πέτυχα από την πρώτη κιόλας φορά και τώρα όλα τα τσιμπούρια τα θεωρώ piece of cake (αρκεί να έρχονται με ικανό μέρος του σώματος τους, αλλιώς είναι δύσκολη η σύλληψη και το ξεβίδωμά τους).
Αλλά προσπάθησε να το συλλάβεις το τσιμπούρι όσο πιο κοντά στο κεφάλι του μπορείς, αμέσως μόλις αυτό ξεπροβάλλει από την επιδερμίδα. Βεβαίως, πρώτα να το ξεράνεις διαποτίζοντας το με αιθέρα.

--- Τέλος παράθεσης ---

Διακομιστή, δεν έχει τύχει να χρησιμοποιήσω αιθέρα ποτέ. Είναι εύκολο να βρεις αιθέρα σε Κέντρα Υγείας, ή στα φαρμακεία;

EzeΤΡΟΛ:
Εμείς έχουμε πάντα.
Και στα φαρμακεία βρίσκει κανείς.
Αλλά και το οινόπνευμα κάνει τη δουλειά.

EzeΤΡΟΛ:

schumifer:
Ομολογώ ότι μην έχοντας κάνει αγροτικό , όταν πήγα στο Κέντρο Υγείας ως ειδικευόμενος και μου ήρθε το πρώτο τσιμπούρι, άφησα την επιμελήτρια να το αφαιρέσει. Ταυτόχρονα μου εξηγούσε γιατί πρώτα θα το "έπνιγε" με πετρέλαιο ή αλκοόλη ή άλλα κόλπα που θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω αν βρισκόμουν κάπου που δεν είχα πρόσβαση σε αυτά.

Μόλις λοιπόν μου δόθηκε η ευκαιρία έκανα αυτό που έκανα για κάθε τι καινούριο που συναντούσα: μπήκα στο διαδίκτυο.
Tick removal
Πρώτο αποτέλεσμα αναζήτησης από το
CDC

Daaaaaamnnnnnnn, είπα μέσα μου, αυτό δεν μπορεί να είναι και πολύ κακό..Επίσημες οδηγίες από το CDC.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Xmmmmmmmmmmm, ήδη κάτι δε μου πήγαινε καλά.

Οπότε έκανα αυτό που πάντα έκανα... συνέχισα το ψάξιμο

Επόμενο "έγκυρο" αποτέλεσμα από nih

Κώδικας: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςDO NOT

Do NOT try to burn the tick with a match or other hot object.
    Do NOT twist the tick when pulling it out.
    Do NOT try to kill, smother, or lubricate the tick with oil, alcohol, vaseline, or similar material.

--- Τέλος κώδικα ---

Περαιτέρω ανάγνωση

Κώδικας: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςIneffective or Dangerous Methods of Removing Ticks: What Not to Do

Do not use sharp forceps.

Do not crush, puncture, or squeeze the tick's body.

Do not apply substances such as petroleum jelly, gasoline, lidocaine (Xylocaine), etc., to the tick.

Do not apply heat with a match or hot nail.

Do not use a twisting or jerking motion to remove the tick.

Do not handle the tick with bare hands.

--- Τέλος κώδικα ---

Μετά από αυτά η απάντηση του επιμελητή ήταν "και πού ξέρουν οι Άγγλοι να βγάζουν τσιμπούρια?"

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση