ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε ιατρικά θέματα

Αφαίρεση τσιμπουριού. Με ποιό τρόπο; Δίνετε αντιβίωση προφυλακτικά;

<< < (4/11) > >>

Argirios Argiriou:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
--- Τέλος παράθεσης ---

Όσοι τελικά αποφασίσουν να ακολουθήσουν την μέθοδο που αναφέρθηκε από τον Διακομιστή ίσως διευκολυνθούν από το
O'Tom tick twister που είναι διαθέσιμο στο ebay έναντι 6.74 ευρώ το ζεύγος (μικρό-μεγάλο)

Στο ebay όμως υπάρχει και ένα άλλο εργαλείο, άλλης φιλοσοφίας ( μεταλλική θηλιά ), το Trix Tick Remover for pets & humans.10 years guarantee, 6,49$.

Γιώργος Κανελλόπουλος:
Στις ενδημικές χώρες συστήνεται να δίνουν 200mg δοξυκυκλίνη άπαξ, προφυλακτικά για ν. Lyme, εφόσον το τσιμπούρι παραμείνει κολλημένο για πάνω από 24 ώρες.
Η πλήρης θεραπεία για Lyme είναι 100mgx2 για 14-21 ημέρες και η ένδειξη είναι δακτυλιοειδές εξάνθημα, μετά από επίσκεψη σε εξοχή, ασχέτως αν αναφέρουν οι ασθενείς να είδαν τσιμπούρι.

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδοςτην μέθοδο που αναφέρθηκε από του τον Διακομιστή

--- Τέλος παράθεσης ---

;)

Argirios Argiriou:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδοςτην μέθοδο που αναφέρθηκε από του τον Διακομιστή

--- Τέλος παράθεσης ---

;)

--- Τέλος παράθεσης ---

ΟΚ. Το άλλαξα  :)

Denominator:
Ψάχνω από το πρωί μία ενδιαφέρουσα ανακοίνωση σε ελληνικό συνέδριο σύμφωνα με την οποία σε τυχαίο δείγμα κατοίκων αγροτικού πληθυσμού του Νομού Έβρου ανιχνεύθηκαν IgG αντισώματα για Borrelia burgdoferi σε ποσοστό >20% αλλά δεν μπορώ να τη βρω. Κανείς, από όσο ξέρω, έκτοτε, δεν έχει αξιολογήσει την επιδημιολογική σημασία αυτού του ευρήματος - ούτε έχω υπόψη μου ανάλογες μελέτες στον Ελληνικό πληθυσμό. Θα ήταν χρήσιμο, αν ξέρει κανείς, να μας τις παραθέσει.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση