ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε ιατρικά θέματα

Αφαίρεση τσιμπουριού. Με ποιό τρόπο; Δίνετε αντιβίωση προφυλακτικά;

<< < (7/11) > >>

schumifer:
Είδα πριν λίγες μέρες ασθενή που είχε ταξιδέψει για κάποιους μήνες το μισό κόσμο σχεδόν. Μετά από ένα τσίμπημα μάλλον εντόμου στην Ινδονησία ανέπτυξε χαρακτηριστικό δακτυλιοειδές εξάνθημα τύπου erythema migrans. Το τράβηξε φωτογραφία γιατί της έκανε εντύπωση και πήγε στο γιατρό εκεί. Της έδωσε μιά κρέμα. Λίγες μέρες μετά το εξάνθημα άλλαξε λίγο σε εκζεματοειδές, και εκείνη την περίοδο είχε αλλάξει και ήπειρο, οπότε πήγε εκ νέου σε γιατρό, ο οποίος της έδωσε αλοιφή με αντιμυκητιασικό.
4 μήνες μετά εγώ βλέπω μόνο μία ελαφρά υπέρχρωση στην περιοχή.
Ουδέποτε και κανένα σύμπτωμα. ΚΑΝΕΝΑ.Κλινική εξέταση αρνητική.
Αν όμως βλέπατε τη φωτογραφία θα ανοίγατε διάπλατα το στόμα σας... Ξεκάθαρο μεταναστευτικό...

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Επαναφέροντας μια συζήτηση που είχαμε αρκετό καιρό πριν, έχει κανείς παραλάβει και χρησιμοποιήσει αυτά τα tick-removals που κυκλοφορούν στο e-bay και για τα οποία συζητούσαμε?

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Το προμηθεύτηκα και το χρησιμοποιώ με πολύ καλά αποτελέσματα.
Έχει όμως ένα μειονέκτημα. Αν και περιλαμβάνει 2 μεγέθη λαβών, για μεγάλα και μικρά τσιμπούρια, η μικρή λαβή δεν "εγκλωβίζει" ικανοποιητικά τα πολύ μικρά τσιμπούρια με αποτέλεσμα να μην τα αφαιρεί.

EzeΤΡΟΛ:
Διορθωτική ανακοίνωση της οικογένειας του εκλιπόντος δικαστικού λειτουργού: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος.

Argirios Argiriou:
Και μια όχι και τόσο επιστημονική ανατροφοδότηση αλλά εμπειρική:

Βρέθηκα πριν λίγες μέρες με την οικογένειά μου στο εξοχικό του παλιού μου supervisor όταν έκανα ειδικότητα στην Σουηδία, τον οποίο τον εκτιμώ για την θεωρητική και πρακτική του κατάρτηση. Το εξοχικό του βρίσκεται βόρεια του Gothenborg στη Σουηδία.

Το σπίτι είναι χτισμένο βαθιά μέσα στο δάσος, τόσο που δεν βλέπεις πουθενά γειτονικό σπίτι. Κοιμηθήκαμε εκεί δύο βραδιές.

Την ενδιάμεση μέρα το πρωί όταν ξύπνησε ο εγγονός του (17 μηνών), ο οποίος είχε καταφθάσει μαζί με εμάς την προηγούμενη, είδαμε στο μέσα μέρος στο αριστερό του μπούτι ένα μαυράκι που στην αρχή μας φάνηκε για κακάδι και μετά καταλάβαμε ότι πρόκειται για τσιμπούρι. Και αυτό παρόλο που φορούσε συνέχεια παπούτσια κάλτσες και μακριά παντελόνια με λαστιχάκι κάτω κάτω.

Ο παλιός μου supervisor είπε ότι έχει βγάλει πολλά τέτοια από τα εγγόνιά του.

Χρησιμοποίησε ένα τσιμπιδάκι από αυτό που έχουν οι γυναίκες για να βγάζουν τις βλεφαρίδες. Η τεχνική του ήταν να τραβά το τσιμπούρι λίγο να περιμένει ενώ το τραβά, και μετά επαναλαμβάνει το ίδιο. Του έμεινε τελικά κάποιο υπόλειμα από το τσιμπούρι το οποίο προσπάθησε να το βγάλει μετά με μια βελόνα αλλά επειδή έκλαιγε το μωρό δεν το κατάφερε αλλά είπε ότι δεν πειράζει. Δεν έδωσε αντιβίωση γιατί επειδή έμεινε τόσο λίγο το τσιμπούρι στο δέρμα η πιθανότητα να μεταδώσει ασθένεια είναι πολύ πολύ μικρή (νομίζω ότι κάτι είπε για 3 τοις 1000). Αν όμως κάνει ερύθημα είπε ότι θα του δώσει.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση