Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ
Αναγνώριση γνωματεύσεων για άδεια σε ασθενείς
Argirios Argiriou:
Ακόμη και τώρα που το ΙΚΑ είναι κλειστό, οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ που χρειάζονται αναρρωτική άδεια λίγων ημερών (π.χ. λόγω γρίπης) καλούνται από του εργοδότες τους (στην περιοχή της Καβάλας τουλάχιστον) να πάρουν αναρρωτική άδεια από το (άδειο πλέον) ΙΚΑ. Την αναρρωτική άδεια που γράφουν Ιατροί εκτός ΙΚΑ δεν την δέχονται.
Όλα τα υπόλοιπα ασφαλιστικά ταμεία δέχονται βραχεία αναρρωτική άδεια και από ιδιώτες Ιατρούς συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥ, εκτός από το ΙΚΑ.
Λες και οι παλιοί Ιατροί του ΙΚΑ σπουδάσανε σε καλύτερα Πανεπιστήμια.
Για να μη μιλήσουμε για την ταλαιπωρία των ασθενών.
Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑκόμη και τώρα που το ΙΚΑ είναι κλειστό, οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ που χρειάζονται αναρρωτική άδεια λίγων ημερών (π.χ. λόγω γρίπης) καλούνται από του εργοδότες τους (στην περιοχή της Καβάλας τουλάχιστον) να πάρουν αναρρωτική άδεια από το (άδειο πλέον) ΙΚΑ. Την αναρρωτική άδεια που γράφουν Ιατροί εκτός ΙΚΑ δεν την δέχονται.
Όλα τα υπόλοιπα ασφαλιστικά ταμεία δέχονται βραχεία αναρρωτική άδεια και από ιδιώτες Ιατρούς συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ,
το ΙΚΑ όμως όχι.
Λες και οι παλιοί Ιατροί του ΙΚΑ σπουδάσανε σε καλύτερα Πανεπιστήμια.
Για να μη μιλήσουμε για την ταλαιπωρία των ασθενών.
--- Τέλος παράθεσης ---
Εγώ τους στέλνω στο Διοικητικό Διευθυντή του ΕΟΠΥΥ.
md:
Αν καποιος ασθενης χρηζει π.χ 15μερης αδειας τι ισχυει?
md:
Επισης τι κανετε συναδελφοι αν καποιος ζητησει γνωματευση για ΚΕΠΑ?
Δινετε απλη γνωματευση ή την υπευθυνη δηλωση?
Ορθοπαιδικός:
Εγγραφή ή Είσοδος..... Την αναρρωτική άδεια που γράφουν Ιατροί εκτός ΙΚΑ δεν την δέχονται......
--- Τέλος παράθεσης ---
Μήπως είναι προνόμοιο μόνο της Καβάλας; Στη Λάρισα δεν είχα τέτοιο πρόβλημα, ως συμβεβλημένος βέβαια (Οι πιστοποιημένοι αδίκως δεν γίνονται και εδώ δεκτοί - δεν έγραψα πάντως άδεια την τελευταία εβδομάδα για να έχω πρόσφατη άποψη).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑν καποιος ασθενης χρηζει π.χ 15μερης αδειας τι ισχυει?....
..Επισης τι κανετε συναδελφοι αν καποιος ζητησει γνωματευση για ΚΕΠΑ?
Δινετε απλη γνωματευση ή την υπευθυνη δηλωση?
--- Τέλος παράθεσης ---
Για περισσότερο των 4-5 ημερών θα πρέπει να περάσει επιτροπή έχοντας τη σχετική γνωμάτευση. Απο βδομάδα μάλλον θα λειτουργήσουν για όλους οι νομαρχιακές επιτροπές με ιατρούς ΕΣΥ (αφού του ΙΚΑ καταργήθηκαν).
Για το ΚΕΠΑ δεν έχω δώσει υπεύθυνη δήλωση, μόνο γνωματεύσεις. Δεν σκοπέυω εύκολα να συμβιβαστώ στην υπ. δήλωση. Αλλά για να μην είμαι άδικος όσες έγραψα τελευταία ήταν για συμπληρωματική αναπηρία (Κύρια νόσος άσχετη με εμένα - σε πρόσφατη περίπτωση είχε υπεύθυνη δήλωση ψυχιάτρου - και εγώ να γνωματεύω για οστεοαρθρίτιδα και συμπληρωματικό ποσοστό αναπηρίας).
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση