Θέματα Εργασίας > Εργασία σε Άγονες Περιοχές
Κίνητρα (;) για άγονες νησιωτικές περιοχές
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Η 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιά και Αιγαίου προχώρησε στην προκήρυξη επιχορηγούμενων ερευνητικών προγραμμάτων μικρής διάρκειας (μέχρις ενός έτους) για ορισμένες από τις άγονες νησιωτικές περιοχές αρμοδιότητος 2ης ΔΥΠΕ. Συγκεκριμένα για τις παρακάτω περιοχές:
1. ΠΙ Άγιου Ευστράτιου, Λήμνος
2. ΚΥ –Νοσοκομείο Λήμνου
3. ΠΙ Βρίσας Μυτιλήνη
4. ΠΙ Ψαρών, Χίος
5. ΠΙ Ραχών, Ικαρία
6. ΚΥ Νοσοκομείο Αγ. Κηρύκου, Ικαρία
7. ΠΙ Καρκινάγριου, Ικαρία
8. ΠΙ Φούρνων, Ικαρία
9. ΠΙ Δονούσας, Νάξος
10. Π.Ι. Ηρακλειάς, Νάξος
11. Π.Ι. Αρκεσίνης, Αμοργός
12. ΚΥ Πάτμου
13. ΠΙ Αστυπάλαιας
14. ΠΙ Αντικυθήρων, Κύθηρα
15. Νοσοκομείο Κως, Ρόδος
16. ΠΙ Κεφάλου, Κως Ρόδος
17. ΚΥ-Νοσοκομείο Καλύμνου
18. ΚΥ Τήλος, Ρόδος
19. Π.Ι. Ασφενδίου, Ρόδος
20. ΠΙ Μεγίστη, Ρόδος
Τα προγράμματα αυτά απευθύνονται αποκλειστικά και μόνο στους αγροτικούς γιατρούς που θα στελεχώσουν τις προαναφερθείσες υγειονομικές μονάδες ή τις αντίστοιχες ομόρων περιοχών ενδιαφέροντος και αποσκοπούν στην καταγραφή, για περαιτέρω αξιοποίηση, των επιδημιολογικών χαρακτηριστικών των περιοχών αυτών.
Επίσης, μπορούν να κατατεθούν ερευνητικές προτάσεις και από άλλες υγειονομικές μονάδες και οι οποίες θα αξιολογηθούν αντίστοιχα.
Για περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τη Διοίκηση της 2ης ΔΥΠΕ στα τηλέφωνα 2132004202-206 και στη διεύθυνση proedros@2dype.gr.
EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα αλλά και οι ακριτικές περιοχές της στις οποίες οι νέοι γιατροί δεν ενδιαφέρονται να διορισθούν.
Έτσι το υπουργείο υγείας σχεδιάζει να δώσει επιπλέον κίνητρα στους νέους γιατρούς για να καλυφθούν οι κενές θέσεις στα νησιά ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι κάτοικοι που φυλούν Θερμοπύλες
Σε αυτά περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων : η σύναψη τριετούς σύμβασης για τους επικουρικούς γιατρούς, η δυνατότητα συνυπηρετήσεως, αν έχει σύζυγο γιατρό στην ίδια μονάδα,
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος2 Θέσπιση συνυπηρέτησης ιατρού και συζύγου [ ότι και ένα επαγγέλεται ο / η σύζυγος ]
--- Τέλος παράθεσης ---
μοριοδότηση για τη πρόσληψή τους στο ΕΣΥ, παροχή διαμονής από τη τοπική κοινωνία σε σπίτι ώστε να μειωθούν τα έξοδά τους.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα της κατάστασης που επικρατεί η περίπτωση της Νάξου, όπου από το 2009 είναι έτοιμες οι κτιριακές εγκαταστάσεις πλήρως εξοπλισμένες και δεν λειτουργούν γιατί δεν υπάρχει το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό.
Ένας από τους κυριότερους λόγους που οι γιατροί δεν θέλουν να διορισθούν σε κάποιο ακριτικό μέρος ή στα νησιά είναι οικογενειακοί αλλά και γραφειοκρατικοί.
Ενδεικτικό είναι ότι ο χρόνος προκήρυξης των θέσεων στα Νοσοκομεία μέχρι την απόφαση και την τοποθέτηση των γιατρών, φτάνει τα τρία χρόνια με αποτέλεσμα οι ενδιαφερόμενοι να έχουν βρει αλλού εργασία.
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
--- Παράθεση ---Έτσι το υπουργείο υγείας σχεδιάζει να δώσει επιπλέον κίνητρα στους νέους γιατρούς για να καλυφθούν οι κενές θέσεις στα νησιά ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι κάτοικοι που φυλούν Θερμοπύλες
Σε αυτά περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων : η σύναψη τριετούς σύμβασης για τους επικουρικούς γιατρούς, η δυνατότητα συνυπηρετήσεως, αν έχει σύζυγο γιατρό στην ίδια μονάδα,
μοριοδότηση για τη πρόσληψή τους στο ΕΣΥ, παροχή διαμονής από τη τοπική κοινωνία σε σπίτι ώστε να μειωθούν τα έξοδά τους.
--- Τέλος παράθεσης ---
Στα μικρότερα νησάκια που δεν έχουν ούτε νοσοκομείο, ούτε Κ.Υ. αλλά μόνο αγροτικά ιατρεία και στην καλύτερη περίπτωση Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία, τι κίνητρα σκέφτεται να δώσει;
"Κίνητρα" όπως πληρωμή 7 εφημεριών το μήνα και ουσιαστική εφημέρευση για όλο το μήνα; Ας αυξήσει το "πλαφόν" των εφημεριών σε τέτοιες ειδικές περιπτώσεις.
Τριετή σύμβαση επικουρικού δεν έχει κανένα νόημα αφού κάλλιστα ο γενικός γιατρός μπορεί να το δηλώσει για 5ετία (και ουσιαστικά μόνιμα αν θέλει) μέσω της προκήρυξης αγροτικών.
Εκτός αν σκέφτεται να γεμίσει τα μικρά νησάκια με "άσχετες" (για τις ανάγκες τους) ειδικότητες όπως έκανε με την πνευμονολόγο στο Καστελλόριζο.
Η παροχή διαμονής από την τοπική κοινωνία πιστώνεται στον Άδωνι;
Επίσης σχετικά με τη μοριοδότηση για την πρόσληψη στο ΕΣΥ ας τους πληροφορήσει κάποιος ότι έχουν να κάνουν πρόσληψη κάποια χρόνια!
Denominator:
Στις εποχές αυτές το μόνο καλό κίνητρο είναι μία μόνιμη θέση με μέριμνα για συνυπηρέτηση τυχόν συζύγου. Τα δωδεκάμηνα και οι τριετίες, με τις τρέχουσες αποδοχές και υποχρεώσεις, δε θα οδηγήσουν σε λύση στις περισσότερες περιπτώσεις. Εκτός κι αν πιστεύουμε ότι τη λύση μπορεί να τη δώσει ο Στρατός...
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕκτός κι αν πιστεύουμε ότι τη λύση μπορεί να τη δώσει ο Στρατός...
--- Τέλος παράθεσης ---
Μάγος είσαι; Ακολουθεί μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ υπουργείου εθνικής άμυνας και υγείας. Ο συνδυασμός Αβραμόπουλου και Γεωργιάδη νομίζω τα λέει όλα για την βασιμότητα του εγχειρήματος.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Οι ακρίτες του Αγίου Ευστρατίου, των Ψαρών, της Κάσου, της Καρπάθου, των Λειψών, των Φούρνων, της Αστυπάλαιας, της Χάλκης και του Καστελόριζου αποκτούν «χακί» υγειονομική περίθαλψη και νοσοκομειακή κάλυψη.
Οπως ανακοίνωσαν χθες οι υπουργοί Αμυνας και Υγείας οι κάτοικοι των εννέα παραπάνω ακριτικών νησιών, προτίθενται στον κατάλογο των νησιών των Αιγαίου που έχουν αναλάβει οι Ενοπλες Δυνάμεις να παρέχουν υγειονομική και νοσοκομειακή προστασία. (και νοσοκομειακή; θα πηγαίνουν με πλωτό νοσοκομείο; ) Πρόκειται για το πιλοτικό πρόγραμμα που είχε ξεκινήσει το 2010 από το υπουργείο Αμυνας όπου σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας δημιουργήθηκε μια διακλαδική ομάδα υγειονομικού προσωπικού, που αποτελείται από τρεις έως τέσσερις εξειδικευμένους ιατρούς με τον απαραίτητο ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό και η οποία επισκέπτεται τα ακριτικά νησιά με τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού που περιπολούν στο Αιγαίο.
Συνεργασία Από χτες το εν λόγω πιλοτικό πρόγραμμα παγιώνεται με την υπογραφή ενός Πρωτοκόλλου Συνεργασίας ανάμεσα στα δύο υπουργεία, προκειμένου με σταθερότητα και συνέπεια να εξασφαλιστεί η πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη των ακριτικών Μικρονήσων του Ανατολικού Αιγαίου, με την περιοδική διάθεση οπλιτών ιατρών σε εβδομαδιαία βάση (ας βρει πρώτα ο στρατός οπλίτες ιατρούς για τις μονάδες του και μετά ας διαθέσει και στα μικρόνησα), καθώς και εξειδικευμένων στρατιωτικών ιατρών. Με μέριμνα του υπουργείου Υγείας θα διατίθεται το απαραίτητο φαρμακευτικό υλικό καθώς και οι χώροι εξέτασης εκεί όπου υπάρχουν κέντρα υγείας και αγροτικά ιατρεία. (δηλαδή το υπουργείο υγείας δεν θα φροντίζει να υπάρχουν γιατροί στις περιοχές αλλά θα φροντίζει να υπάρχει το απαραίτητο φαρμακευτικό υλικό) Επιπλέον χτες οι δύο υπουργοί αποφάσισαν την υγειονομική υποστήριξη των νοσοκομείων του ΕΣΥ, στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια της κινητικότητας - διαθεσιμότητας, με ενίσχυση της εφημερίας των στρατιωτικών νοσοκομείων. Ο Δ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι με τις παραπάνω αποφάσεις: «Αναβαθμίζονται οι υπηρεσίες υγείας στις ακριτικές περιοχές της χώρας». Ο Αδωνις Γεωργιάδης ευχαρίστησε τον Δ. Αβραμόπουλο για την ταχύτητα με την οποία αντιμετώπισε το θέμα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των ακριτών.
.....................................................................
Παρακαλούνται οι κάτοικοι στα συγκεκριμένα νησάκια, όταν δεν έχουν γιατρό, να προγραμματίζουν οι ασθένειές τους να συμπίπτουν με τις επισκέψεις των κλιμακίων του στρατού. Αλήθεια με το φαρμακείο στο Καστελλόριζο τι έγινε; Δεν έλεγαν ότι θα πάει οπλίτης φαρμακοποιός; Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος η αντίδραση του φαρμακευτικού συλλόγου Δωδεκανήσου
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση