Θέματα Εργασίας > Εργασία σε Άγονες Περιοχές

Κίνητρα (;) για άγονες νησιωτικές περιοχές

<< < (7/109) > >>

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος650 ευρώ για 1 μέρα στον Άι Στράτη (ακόμη κι αν περιλαμβάνει εισιτήρια, διαμονή και φαγητό) δε μου βγαίνουν 200 ευρώ η καθαρή ιατρική αμοιβή για 1 ημέρα!

--- Τέλος παράθεσης ---

Πρέπει να υπολογίσουμε μία παράμετρο, όταν πρόκειται για ιδιώτη, ότι συνηρεί ένα ιατρείο και υφίσταται απώλεια εισοδήματος κατά την απουσία του, η οποία για μία μέρα στον Αη-Στράτη πρέπει να είναι τουλάχιστον 48ωρη και βάλε.

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΘα με συγχωρέσεις Αδαμάντιε, αλλά και πάλι δεν βλέπω πρόβλημα. Με τι πήγε εκεί ο γιατρός? Κάθε πότε έχει καράβι -ή αν πήγε με μισθωτό μέσο, πόσο κοστίζει? Χρειάστηκε να διανυκτερεύσει και αν ναι πόσες βραδιές?
Αν το ψιλοκοσκινίσουμε, μάλλον θα βρούμε λογικά τα καθαρά για το γιατρό για εκτός έδρας αμοιβή.
Αν ήταν "δωράκι", τότε γιατί το δωράκι δεν κρατά τις αναλογίες του σε τριήμερη αργιών απασχόληση?
Επιμένω να πιστεύω ότι ο κλέφτης φωνάζει να φοβηθεί ο νοικοκύρης.
Π.χ. το ygeianet αντί να ασχολείται με την εγκατάλειψη των ακριτών μας, ασχολείται με το αν είναι πολλά ή λίγα τα λεφτά αυτού που βουλώνει τρύπες. Θα προτιμούσα να ακούσω άποψη -προτάσεις -εποικοδομητική κριτική και όχι "αποκαλύψεις" "διασπάθισης" του "δημόσιου χρήματος".

--- Τέλος παράθεσης ---
Δημήτρη, κι εμένα θα με συγχωρέσεις αλλά συνεχίζω να πιστεύω ότι η συγκεκριμένη υπόθεση έχει άρωμα σκανδάλου ή "δώρου".
Κυρίως στις ενέργειες της διοίκησης. Θα μπορούσα π.χ. να σκεφτώ το ακόλουθο σενάριο: "Αφού δεν μπορούμε να σου δώσουμε παραπάνω (για να μην αντιδράσουν ενδεχομένως οι υπηρετούντες του ΕΣΥ) για τις εφημερίες που κάνεις στο νοσοκομείο θα το "καμουφλάρουμε" με μια ικανοποιητική αποζημίωση για μια μονοήμερη επίσκεψη στον Άι Στράτη, οπότε και νομότυποι θα είμαστε και δεν θα μπορεί να μιλήσει κανένας."
Για τον ιδιώτη γιατρό δεν έχω να πω κάτι. Ζητάει ή διαπραγματεύεται ένα ποσό και είναι στο χέρι της διοίκησης να αποφασίσει να του το δώσει ή όχι.
Αν το ποσό είναι υπερβολικό ή όχι ο καθένας έχει την άποψή του.
Όπως εσύ αναφέρεις πιθανές επιβαρύνσεις για τη μετακίνηση κι εγώ μπορώ να υποθέσω ότι το νοσοκομείο του κάλυψε και τη μετακίνηση ή ενδεχομένως ο στρατός ή το λιμενικό να ανέλαβαν τη μετακίνηση του γιατρού (ο οποίος είναι και στρατιωτικός άρα ένας λόγος παραπάνω να δείξει ο στρατός το κοινωνικό του πρόσωπο) με πλωτό ή ιπτάμενο μέσο κι ο ίδιος να μην επιβαρύνθηκε καθόλου.
Προς ενίσχυση όσων λέω δες και το παρακάτω:
Ο ιδιώτης γιατρός πήγε στο νησί την Παρασκευή 25 Απριλίου.
Σύμφωνα με Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος το έγγραφο φαίνεται ότι στο νησί του Άι Στράτη από 22 Απριλίου μέχρι και 29 Απριλίου υπήρχε γενικός ιατρός!
Ποιος λοιπόν ο λόγος η διοίκηση να στείλει για μια μέρα στο νησί ένα ιδιώτη παθολόγο (και να τον πληρώσει με 650 ευρώ) όταν στο νησί την ίδια μέρα υπήρχε γενικός γιατρός;
Και σε τελευταία ανάλυση ποιος ο σκοπός να στείλεις ένα γιατρό σε ένα νησί για ΜΙΑ μέρα;

ΑΡΗΣ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος650 ευρώ για 1 μέρα στον Άι Στράτη (ακόμη κι αν περιλαμβάνει εισιτήρια, διαμονή και φαγητό) δε μου βγαίνουν 200 ευρώ η καθαρή ιατρική αμοιβή για 1 ημέρα!

--- Τέλος παράθεσης ---

Πρέπει να υπολογίσουμε μία παράμετρο, όταν πρόκειται για ιδιώτη, ότι συνηρεί ένα ιατρείο και υφίσταται απώλεια εισοδήματος κατά την απουσία του, η οποία για μία μέρα στον Αη-Στράτη πρέπει να είναι τουλάχιστον 48ωρη και βάλε.

--- Τέλος παράθεσης ---

Μπορεί και να μην υφίσταται καμία απώλεια εισοδήματος αν στο ιατρείο του βαρούσε μύγες.

Αλλά με τα ΄΄αν΄΄ δε γίνεται εισοδηματική πολιτική η οποία πρέπει να είναι, για το ίδιο έργο, δίκαιης αντιμετώπισης των παρόχων. Στη συγκεκριμένη περίπτωση υπήρξε η αντιμετώπιση του στυλ, όταν πρόκειται για πάροχο, δημόσιο λειτουργό, επιβαρύνεται ο ίδιος, ενώ όταν πρόκειται για ιδιώτη, αποζημιώνεται με το ισόποσο του  μισθού 15/μέρου του δημοσίου παρόχου.

D-Michalis:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Σύμφωνα με Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος το έγγραφο φαίνεται ότι στο νησί του Άι Στράτη από 22 Απριλίου μέχρι και 29 Απριλίου υπήρχε γενικός ιατρός!
Ποιος λοιπόν ο λόγος η διοίκηση να στείλει για μια μέρα στο νησί ένα ιδιώτη παθολόγο (και να τον πληρώσει με 650 ευρώ) όταν στο νησί την ίδια μέρα υπήρχε γενικός γιατρός;
Και σε τελευταία ανάλυση ποιος ο σκοπός να στείλεις ένα γιατρό σε ένα νησί για ΜΙΑ μέρα;

--- Τέλος παράθεσης ---

Δεν μπορώ να ξέρω λεπτομέρειες και χωρίς αυτές θα γινόμουν τηλε-εισαγγελέας, χωρίς να προσφέρω τίποτε. Πηγές που δεν τις γνωρίζω δεν μπορώ να ξέρω πόσο αξιόπιστες είναι και δεν μπορώ να τις λάβω υπ' όψιν. Συνήθως δε δεν κρίνω αν δεν έχω άμεση -ιδία γνώση.

Έβαλα υποθέσεις στην "αιτιολόγηση" του κόστους που αν ισχύουν έχει καλώς, αν δεν ισχύουν, κάτι βρομάει.
Όμως εν τέλει ούτε και αυτό με ενδιαφέρει, αφού η περιπτωσιολογία είναι κουτσο-εισαγγελο-δικαστήριο. Τι με ενδιαφέρει και ενεπλάκην?
1. Το ότι ασχολούμαστε με ένα εν δυνάμει σκάνδαλο και όχι με την εγκατάλειψη των ακριτών
2. Το ότι, χολωμένοι από την κακομεταχείρισή τους οι δημόσιοι γιατροί, είναι πρόθυμοι να "ψοφήσουν την κατσίκα του γείτονα" αντί να κοιτάξουν πως θα καταφέρουν να ταΐσουν και τη δική τους.

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Η αναφορά της περίπτωσης δεν θεωρώ ότι αποσκοπεί στο να ψοφήσει η "κατσίκα του γείτονα" αλλά να τραφεί η δική μας.
Η ίδια διοίκηση που στο δημόσιο γιατρό δίνει ένα "εντέλλεσθαι" και σου λέει: "πλήρωσε από την τσέπη σου εισιτήρια, διαμονή και φαγητό κι εγώ ΘΑ σου τα δώσω (αν σου τα δώσω) κάποτε" δίνει 650 ευρώ στον ιδιώτη για ΜΙΑ ημέρα, όσο είναι το 15θημερο του γιατρού του ΕΣΥ όπως έγραψε παραπάνω ο Άρης.
Δε λέω να δώσει τα δικά μου ψίχουλα στον ιδιώτη, γιατί φυσικά δεν θα πάει κανένας, αλλά να αποζημιώσει κι εμένα αξιοπρεπώς.

--- Παράθεση ---1. Το ότι ασχολούμαστε με ένα εν δυνάμει σκάνδαλο και όχι με την εγκατάλειψη των ακριτών
--- Τέλος παράθεσης ---
Αν έδινε, όχι 650 τη μέρα, αλλά 100 τη μέρα στον οποιονδήποτε γιατρό (ιδιώτη ή δημόσιο) πιστεύεις ότι θα συζητούσαμε για εγκατάλειψη των ακριτών στο θέμα της ιατρικής κάλυψης;

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση