Θέματα Εργασίας > Εργασία σε Άγονες Περιοχές
Κίνητρα (;) για άγονες νησιωτικές περιοχές
D-Michalis:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑν έδινε, όχι 650 τη μέρα, αλλά 100 τη μέρα στον οποιονδήποτε γιατρό (ιδιώτη ή δημόσιο) πιστεύεις ότι θα συζητούσαμε για εγκατάλειψη των ακριτών στο θέμα της ιατρικής κάλυψης;
--- Τέλος παράθεσης ---
Δεν ξέρω αν θα πήγαινε κάποιος ιδιώτης με 100 ευρώ. Εγώ πάντως δεν θα πήγαινα.
Τα 100 ευρώ μπορεί να είναι κάπως ικανοποιητικά για γιατρό δημόσιο υπάλληλο που βρέξει -χιονίσει θα έχει τόσα κάθε μέρα, χωρίς να χρειάζεται να καλύψει τίποτε άλλο με αυτά. Για ιδιώτη όμως δεν είναι καθόλου.
Αν ρωτήσετε ανθρώπους που δούλεψαν και στα δύο συστήματα, θα καταλάβετε το γιατί.
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν ξέρω αν θα πήγαινε κάποιος ιδιώτης με 100 ευρώ. Εγώ πάντως δεν θα πήγαινα.
Τα 100 ευρώ μπορεί να είναι κάπως ικανοποιητικά για γιατρό δημόσιο υπάλληλο που βρέξει -χιονίσει θα έχει τόσα κάθε μέρα, χωρίς να χρειάζεται να καλύψει τίποτε άλλο με αυτά. Για ιδιώτη όμως δεν είναι καθόλου.
Αν ρωτήσετε ανθρώπους που δούλεψαν και στα δύο συστήματα, θα καταλάβετε το γιατί.
--- Τέλος παράθεσης ---
Ανέφερα ένα υποθετικό ποσό χωρίς να πούμε λεπτομέρειες. Αν θες μπορούμε να πούμε τι θα περιλαμβάνει. Π.χ. θα είσαι ιδιώτης και το κράτος θα σου δίνει 100 ευρώ για ποιο πράγμα; Για πρωινό ωράριο κι ότι βγάλεις έξτρα εκτός ωραρίου;
100 ευρώ all inclusive (Πρωί, βράδυ, αργίες τα πάντα όλα; )
Εσύ δεν θα πήγαινες άλλοι μπορεί να πήγαιναν. Δε μπορεί να το προεξοφλήσεις αυτό. Πολλοί νέοι γιατροί (ιδιαίτερα χωρίς σύμβαση με ΕΟΠΥΥ) στο ιδιωτικό ιατρείο θα βγάζουν λιγότερα από 3000 το μήνα.
Σίγουρα όμως με 650 ευρώ τη μέρα (βάλε 300 αν βγάλουμε φόρους κλπ) θα πήγαιναν πολλοί περισσότεροι!
D-Michalis:
Για τα 300 κάνουμε άλλη συζήτηση.
Για τα 100 όμως, για δες παρακάτω:
Μπορεί και να πήγαινε κάποιος ιδιώτης, αλλά αν είναι έτσι, τότε ο γιαλός είναι στραβός.
Και αυτό γιατί, ένας ιδιώτης δεν μπορεί παρά να έχει ιατρείο. Εκτός και δουλεύει αποκλειστικά με μπλοκάκι, οπότε ζήτω που καήκαμε.
Αν λοιπόν έχει ιατρείο, θέλει ως βάση εκκίνησης (παίρνω ένα ελάχιστο επίπεδο):
1. 300 ευρώ ενοίκιο (ακόμη και αν είναι σε ιδιόκτητο, το ενοίκιο πρέπει να υπολογίζεται, γιατί αν δεν το είχε αυτός ως ιατρείο, θα του απέφερε το αντίστοιχο ποσό σε εισόδημα)
2. 400 ευρώ γραμματέα (μερική απασχόληση)
3. 250 ευρώ λειτουργικά φορέων (ΔΕΗ-ΟΤΕ-Νερό)
4. 50-100 Λογιστή
5. 50-100 Γραφική ύλη /αναλώσιμα
6. 250-300 για ΤΣΑΥ
Όλα αυτά μας κάνουν 1300 έως 1500 ευρώ το μήνα, χωρίς να υπολογίζουμε ούτε δραχμή για την απόσβεση της επένδυσής του.
Άρα έχει άλλα 500-800 ευρώ να του μείνουν ως εισόδημα πρό φόρων.
Που είναι άραγε ο στραβός γιαλός?
Για το δημόσιο γιατρό δεν είναι και τόσο στραβός ο γιαλός για τα 100 ευρώ γιατί την ίδια στιγμή ο δημόσιος γιατρός θα είχε αυτά τα 2000-2300 ευρώ διαθέσιμα πρό φόρων και όχι τα 500-800.
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δημήτρη, είσαι σίγουρος ότι τα νούμερα και τα έξοδα που μου γράφεις αντιστοιχούν σε ένα ιδιωτικό ιατρείο στον Άι Στράτη των 120 κατοίκων και γενικά σε ακριτικές περιοχές;
Γραμματέα;
250 σε ΔΕΗ και ΟΤΕ το μήνα;
50-100 γραφική ύλη/αναλώσιμα το μήνα;
Κι όταν έγραψα 100 τη μέρα εννοούσα 100x30= 3000 κι όχι 5θημερο.
1. 300 ευρώ ενοίκιο (ακόμη και αν είναι σε ιδιόκτητο, το ενοίκιο πρέπει να υπολογίζεται, γιατί αν δεν το είχε αυτός ως ιατρείο, θα του απέφερε το αντίστοιχο ποσό σε εισόδημα)
2. 0 ευρώ γραμματέα
3. 150 ευρώ λειτουργικά φορέων (ΔΕΗ-ΟΤΕ-Νερό)
4. 50 Λογιστή
5. 50 Γραφική ύλη /αναλώσιμα
6. 300 για ΤΣΑΥ
Οπότε εγώ τα βγάζω 2150 προ φόρων.
Ένας γιατρός χωρίς οικογένεια και υποχρεώσεις λες ότι δεν θα το τολμούσε;
D-Michalis:
Δεν είναι καθόλου υποθετικά ή υπερβολικά τα νούμερα Αδαμάντιε. Μιλάω για ιατρείο γενικώς.
Στο νησί των 100 κατοίκων, η ιδιωτική πρωτοβουλία αυτοκτονεί αν αναπτυχθεί.
Γι' αυτό υπάρχει η κοινωνική / κρατική μεριμνά. Γι' αυτό πληρώνουμε τους φόρους που πληρώνουμε (υποτίθεται), για να μπορούν μεταξύ άλλων να καλύπτονται τέτοιες ανάγκες που με τους κανόνες της αγοράς δεν θα καλυπτόντουσαν.
Και εν τέλει, αν είναι για 30 μέρες το μήνα, 365 μέρες το χρόνο, ευχαριστώ. Η σκλαβιά δεν αμείβεται όχι με 2000 και κάτι αλλά με τίποτε.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση