Θέματα Εργασίας > Εργασία σε Άγονες Περιοχές
Κίνητρα (;) για άγονες νησιωτικές περιοχές
Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος....
Εν τέλει, δικαιολογείται να υπάρχει μόνιμα παιδίατρος σε νησί με 500 παιδιά ; Ή έστω σε Τηλεϊατρική ; Δεν μιλάμε για ανεπίσημες φάσεις του στυλ "πάρε παιδίατρο, τον πρώτο τυχόντα", αλλά ένα καθιερωμένο Κέντρο που θα παρέχει υπηρεσίες Τηλεϊατρικής
--- Τέλος παράθεσης ---
Στο ίδιο θέμα, της Σίφνου:
--- Παράθεση ---Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
.....
Να σημειωθεί πάντως ότι η 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου ανταποκρίθηκε πρόσφατα στις εκκλήσεις, στέλνοντας παιδίατρο για 4 μέρες και μετακινώντας για δέκα ημέρες αγροτικό γιατρό από το Κέντρο Υγείας Μυκόνου στη Σίφνο. Οπως έγραφε σε επιστολή που είχε κοινοποιήσει στις 21 Ιανουαρίου, στον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, στους βουλευτές Κυκλάδων και στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, «επιτρέψτε μας, τέλος, να σας γνωρίσουμε ότι ο δήμος μας έχει διαμορφώσει και εξοπλίσει 2 κατοικίες που διατίθενται δωρεάν για τη στέγαση γιατρών...».
--- Τέλος παράθεσης ---
To ανέβασα περισσότερο για την πληροφορία για τις κατοικίες.
Από την άλλη τα 500+ παιδιά δεν είναι λίγα. Δεν ξέρω αν θα μπορούσε "να μοιράζεται" παιδίατρος σε 2-3 γειτονικά νησιά ανάλογα και με τα τακτικά δρομολόγια. πχ στη Μήλο έχει παιδίατρο; ή από την Πάρο αν υπάρχει. Θα μου πείτε ποιος (και ειδικά παιδίατρος) θα δεχθεί να μετακινείται συνεχώς και με τι μισθό....
Ίσως η τηλε-παιδιατρική να είναι μια λύση σε συνεργασία και με σχετικό με το σύστημα τοπικό ιατρό...
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
--- Παράθεση ---«Yπάρχει μια ιδιώτης παιδίατρος που μας επισκέπτεται μια φορά στις 20 ημέρες αν έχει καλό καιρό και δεν έχει απαγορευτικό για τα καράβια. Στις δύο ημέρες που έρχεται προσπαθούμε κι εμείς να …βουλώσουμε καμία τρύπα, να κάνουμε εμβόλια, να δει πως πάνε τα παιδιά μας αναπτυξιολογικά κ.τ.λ.
--- Τέλος παράθεσης ---
Χμμμ, ενώ υπάρχει γενικός γιατρός στο νησί;
Καθόλου κολακευτικό, θα έλεγα.
Όμηρος:
Κι όμως στη Σαμοθράκη με τα 350 παιδιά και με μόνιμη εφημέρευση 2 Γενικών Γιατρών προκηρύχθηκε θέση Παιδιάτρου στην προκήρυξη που τρέχει τώρα.
Έγινε επερώτηση στη Βουλή για το θέμα από βουλευτή του ΚΚΕ:Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Τοπικός βουλευτής πανηγυρίζει για την προκήρυξη της θέσης:Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Εγώ θα πρότεινα να πανηγυρίσει όταν βρεθεί Παιδίατρος για το νησί,γιατί το θεωρώ δύσκολο να πάει κάποιος.Κάτι ξέρει ο Νικήτας Κακλαμάνης που ζήτησε να δοθούν κίνητρα για τέτοιες θέσεις...
Αρχίατρος:
Ανεβάζω ανάρτηση του μέλους του gm mihiatrik η οποία αξίζει να διαβαστεί ΟΛΟΚΛΗΡΗ:
--- Παράθεση --- Τα μέλη kopritis και heretai, στο topic: "ΛΕΥΚΗ ΚΑΙ ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ", σχολιάσανε με πολύ περιγραφικό τρόπο την κοροϊδία και τον εμπαιγμό που υφίστανται οι κάτοικοι του Ελλαδιστάν, όσον αφορά στα θέματα της υγεία τους, αλλά στην ίδια τους τη ζωή. Από θέμα τύχης ζούνε όλοι τους και φυσικά σε σημαντικό βαθμό τη μοίρα αυτή την έχουνε επιλέξει οι ίδιοι για τον εαυτό τους. Ταυτόχρονα, kopritis και heretai επισήμαναν την απαξίωση που δείχνουν ελληνική κοινωνία, ΜΜΕ, δικαστικό/νομικό σύστημα και κράτος (με όλους τους παρατρεχάμενους συνδικαλιστές, διοικήσεις ιατρικών συλλόγων, νοσοκομείων, κλινικών κ.τ.λ.) απέναντι στους νέους γιατρούς, καθ' όσον επ' ουδενί ενδιαφέρθηκε ποτέ κανείς να καταλάβει ότι ο νέος γιατρός είναι και αυτός άνθρωπος και έχει δικαίωμα να μην καταστραφεί η σωματική και η ψυχική υγεία του ίδιου και της οικογένειάς του, απλά και μόνο επειδή κάποιοι αποφάσισαν να δολοφονούν (ουσιαστικά) καθημερινά ανθρώπους (εξ αδιαφορίας ή εκ προθέσεως).
Με βάση, λοιπόν, πρόσφατα δημοσιεύματα που αφορούν στην πρόσφατη αεροδιακομιδή βρέφους 40ημερών από τη Σίφνο στην Αθήνα, θα ήθελα να συνεχίσω την παραπάνω συζήτηση, εστιάζοντας κυρίως σε αυτό το κομμάτι της κοροϊδίας που αφορά στον τρόπο που "αντιμετωπίζονται" και "δίνονται λύσεις" στα προβλήματα του Ε.Σ.Υ., σε ένα πλαίσιο δημοσίου λόγου που πραγματικά θα πρέπει να νομίζουν ότι απευθύνονται σε διανοητικά καθυστερημένους. Φυσικά ίσως και να απευθύνονται, απλά δεν βλέπω στο δημόσιο λόγο ούτε μία ανάρτηση ή σχολιασμό από αρμόδιο φορέα ή όργανο, που να επισημαίνει ευθέως ότι μας θεωρούνε εντελώς καθυστερημένους όταν συνεχίζουν παρόμοιο βιολί στον τρόπο που διαχειρίζονται θέματα υγείας της νησιωτικής Ελλάδας (θα εξηγήσω παρακάτω). Επομένως, θα ήθελα πολύ να συνεχίσω τη συζήτηση στο topic: "ΛΕΥΚΗ ΚΑΙ ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ, αλλά επειδή:
1ον) Τα γεγονότα από τα οποία θέλω να πάρω αφορμή για να συνεχίσω τη συζήτηση αφορούν τη νησιωτική Ελλάδα.
2ον) Θέλω όσο τίποτα άλλο να δώσω συμβουλή σε όλους τους νέους γιατρούς και ειδικά σε όσους τελειώνουν με όρεξη την Ιατρική Σχολή και επιθυμούν να κάνουν το (άγονο) αγροτικό τους (και δεν φταίνε σε τίποτα να καταστρέψουν τις ζωές τους για χάρη του νομικού/κυβερνητικού/πολιτικού/ΜΜΕ/συνδικαλιστικού τέρατος που ονομάζουμε Ελλαδιστάν): ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΝΗΣΙΑ!!! (παλαιότερα θα έλεγα μακριά από τα μικρά νησιά, αλλά τώρα πλέον λέω ΜΑΚΡΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΝΗΣΙΑ!!!)
θα συνεχίσω τη συζήτηση στο παρόν topic: Αγροτικό σε Νησί; Καλή η ΛΕΥΚΗ ΚΑΙ ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ, αλλά πιστεύω ότι ειδικά για τα νησιά θα πρέπει να υπάρχει πάντα ξεχωριστή και συγκεκριμένη συζήτηση. Προσωπικά, για έναν που δεν κατάγεται και δεν έχει σπίτι σε νησί (αλλά πολύ αμφιβάλλω, και εγώ από νησί κατάγομαι, δεν μεγάλωσα βέβαια εκεί, αλλά και να είχα μεγαλώσει, δεν θα υπήρχε περίπτωση να ασκήσω ιατρική μόνιμα εκεί) θεωρώ ότι όχι μόνο είναι απαγορευτικό να κάνεις εκεί αγροτικό, αλλά νέος ειδικός να είσαι, μακριά, μακριά, μακριά !!!
Και έρχομαι στα πραγματικά γεγονότα: Πηγή_1, από όπου μαθαίνουμε ότι:
Α] ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ 06/02/2020
Την περασμένη Τετάρτη (05/02/2020), στη Σίφνο, ένα βρέφος 40 ημερών εμφάνισε βήχα και πυρετό και οι γονείς του επισκέφτηκαν την (νεοφερμένη) αγροτική ιατρό του Πολυδύναμου Περιφερικού Ιατρείου, καθώς ο μόνιμος Γενικός Ιατρός (Επιμελητής Β', Διευθυντής του Περιφερικού Ιατρείου) βρισκόταν σε 15μερη άδεια. Η συνάδελφος αγροτική ιατρός διαπιστώνει ακροαστικά ευρήματα και επισημαίνει να γίνει δεύτερη επίσκεψη σε περίπτωση επιδείνωσης. Πράγματι, την Πέμπτη 06/02/2020, ο πυρετός ανεβαίνει και οι γονείς ξαναφέρνουν το βρέφος στο Περιφερικό Ιατρείο, νωθρό και με επιδείνωση των ακροαστικών ευρημάτων. Η συνάδελφος αγροτική ιατρός χορηγεί υποστηρικτική αγωγή και αποφασίζει διακομιδή στην Αθήνα στις 16:00 μ.μ.. Τηλεφωνεί στο ΕΚΑΒ, το οποίο αρχικά προσπαθεί να την πείσει να γίνει διακομιδή την επόμενη ημέρα με πλοίο (καθώς εκείνη την ημέρα υπήρχε απαγορευτικό στον απόπλου λόγω ανέμων 8 μποφόρ). Κατόπιν, ειδοποιείται για το συμβάν η δήμαρχος του νησιού, που με τη σειρά της ειδοποιεί τον Υπουργό Εργασίας, ο οποίος επικοινωνεί εκ νέου με το ΕΚΑΒ, που όμως δηλώνει ότι δεν διαθέτει πλωτό μέσο για να μεταφέρει το βρέφος μέχρι τη Μήλο, προκειμένου να μεταφερθεί από εκεί με ελικόπτερο στην Αθήνα. Τελικά, ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού μετέφερε το βρέφος στις 22:30 μ.μ. από τη Σίφνο στο Νοσοκομείο "Παίδων Αγία Σοφία" στην Αθήνα, όπου νοσηλεύεται με βρογχιολίτιδα και επαπειλούμενη βρογχοπνευμονία άμφω. Το βρέφος μεταφέρθηκε ασυνόδευτο, καθώς το ΕΚΑΒ δήλωσε αδυναμία να στείλει ιατρό, ενώ η συνάδελφος αγροτική γιατρός, ως η μοναδική γιατρός που εφημέρευε στο νησί, κρίθηκε ότι δεν μπορούσε να εγκαταλείψει την έδρα της και να συνοδεύσει.
Συμπέρασμα 1: Ένα περιστατικό εμπύρετου με οξεία λοίμωξη κατώτερου αναπνευστικού, δυνητικά θανατηφόρο σε βρέφος 40 ημερών, κλήθηκε να αντιμετωπιστεί από μία καινούρια στο νησί (και ενδεχομένως και στο ιατρικό επάγγελμα) αγροτική ιατρό. Η ίδια γιατρός, εφημέρευε μόνη της σε ένα νησί 3.000 κατοίκων, με > 500 παιδιά (όπως λέει το άρθρο), σε ημέρα που το νησί είναι αποκομμένο από θάλασσα λόγω ανέμων 8 μποφόρ. Αυτό θα μπορούσε να σχολιαστεί από πολλές πλευρές, ωστόσο, καθαρά ιατρικά, η περίπτωσή μας αφορά περιστατικό που και ο Γενικός Ιατρός να ήταν παρών, ή ακόμα και Παιδίατρος να υπήρχε, η απόφαση δεν αλλάζει: Το βρέφος χρήζει άμεσης διακομιδής στο πλησιέστερο τριτοβάθμιο νοσοκομείο.
Συμπέρασμα 2: Ο αρμόδιος φορέας που υπάρχει για να διαχειριστεί καταστάσεις κρίσεων που αφορούν τις ζωές των 3.000 ανθρώπων που υπάρχουν σε εκείνο το αποκομμένο από θάλασσα νησί εκείνο το βράδυ, δηλώνει ότι δεν έχει τρόπο να πραγματοποιήσει τη διακομιδή και προτείνει ως λύση τη διακομιδή την επόμενη ημέρα. Δηλαδή, προτείνει στη συνάδελφο αγροτική ιατρό (όπως θα πρότεινε και στον όποιον Γενικό Διευθυντή ή Παιδίατρο ήταν εκεί), να αποδεχτεί τον ενδεχόμενο θάνατο του βρέφους, καθώς οξεία επιδείνωση της κατάστασής του θα σήμαινε την ανάγκη για άμεση αναπνευστική υποστήριξη σε ΜΑΦ ή ΜΕΘ (νεογνών μάλιστα). Ας μην σχολιάσουμε το γεγονός ότι το ΕΚΑΒ, ως ένας από τους φορείς καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, θα έπρεπε να είναι εξοπλισμένο και να διαθέτει τα πλωτά ή εναέρια μέσα για να διαχειρίζεται τέτοιες καταστάσεις. Και εφόσον δεν τα έχει, ας επικοινωνήσει από μόνο του με όργανα της πολιτείας για να λύσει το θέμα, όχι να κινητοποιείται ο στρατός μετά από παρέμβαση Υπουργού, ο οποίος κινητοποιήθηκε μετά από παρέμβαση της Δημάρχου του νησιού, η οποία κινητοποιήθηκε από τους γονείς του παιδιού. Ας μην σχολιάσουμε, λοιπόν, τα όποια πλωτά ή εναέρια μέσα. Για την τριτοκοσμική Ελλάδα, πάντα θα υπάρχει η δικαιολογία του στρατηγού άνεμου, του συνταγματάρχη χιονιού, της ταγματαρχίνας θάλασσας και της λοχαγού βροχής. Όμως, είναι άξιο σχολιασμού, το γεγονός ότι έγινε αεροδιακομιδή χωρίς να υπάρχει ιατρικό πλήρωμα. Όσο και να επικαλείται τις καιρικές συνθήκες, το ΕΚΑΒ οφείλει και όφειλε να διαθέτει ανά πάσα στιγμή ιατρικό δυναμικό που να συνοδεύει τις αεροδιακομιδές. Θα μου πείτε, εδώ δεν συνοδεύουν καν στα ασθενοφόρα!!! Έστω, αλλά η αεροδιακομιδή υποτίθεται είναι η έσχατη λύση, ακριβώς γιατί το περιστατικό είναι τόσο επείγον, που εξ' ορισμού δεν νοείται να σηκωθεί ελικόπτερο χωρίς συνοδεία γιατρού.
Τελικό συμπέρασμα: Το περιστατικό που συνέβη στη Σίφνο, αναδεικνύει ότι ο λόγος που φωνάζω μακριά από τα νησιά δεν αφορά μόνο στα ζητήματα έλλειψης ειδικευμένων γιατρών. Ο τρόπος που η συνάδελφος αγροτική ιατρός διαχειρίστηκε το περιστατικό δεν θα μπορούσε να διαφέρει από την διαχείριση της ειδικού Παιδιάτρου, πλην της πιθανότητας η Παιδίατρος να πρότεινε τη διακομιδή από την πρώτη κιόλας επίσκεψη. Που και πάλι, ουδείς γνωρίζει εάν σε παρόμοιο περιστατικό οι γονείς θα φέρνανε το βρέφος για εξέταση την Τετάρτη (05/02/2020) (δεν θα υπήρχε δηλαδή καν πρώτη επίσκεψη) ή εάν θα το φέρνανε ήδη σε μία πολύ προχωρημένη κλινική κατάσταση (επομένως οι 6 ώρες αναμονές θα ήταν ήδη μοιραίες και το βρέφος που ενδεχομένως θα πέθαινε στην αναμονή για αεροδιακομιδή). Το πρόβλημα στο συγκεκριμένο περιστατικό είναι καθαρά το ανύπαρκτο σύστημα διακομιδών του ΕΚΑΒ στα νησιά του Αιγαίου, ειδικά σε κακές καιρικές συνθήκες (φαινόμενο όμως συχνό για αρκετά νησιά)
Β] ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΣΙΦΝΟΥ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ 06/02/2020
Σύμφωνα με τη Δήμαρχο της Σίφνου, το ΕΚΑΒ σπάνια στέλνει ελικόπτερο για αεροδιακομιδή ασθενών, ακόμα και για σοβαρά (κατά την κρίση των εκεί ιατρών) περιστατικά. Όταν δε αποφασίσει να στείλει αεροδιακομιδή, απαιτεί να συνοδεύσει ιατρός από το ήδη ελλειπώς επανδρωμένο (πλέον 1 Ιατρός Υπηρεσίας Υπαίθρου και 1 Γενικός Ιατρός) Περιφερικό Ιατρείο της Σίφνου. Η Δήμαρχος της Σίφνου απέστειλε στις 21/01/2020 επιστολή σχετικά με τα προβλήματα της υγείας στο νησί (κενή θέση Παιδιάτρου στο νησί, ύπαρξη 1 μόνο αγροτικού ιατρού, προβλήματα με τις συνταγογραφήσεις κ.α.) στο Υπουργείο Υγείας, σε Βουλευτές των Κυκλάδων και στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Συμπέρασμα 1: Το περιστατικό της 06/02/2020 δεν είναι μεμονωμένο. Όταν ένα σοβαρό περιστατικό παίρνει πλέον την ταμπέλα της ανάγκης για άμεση διακομιδή σε τριτοβάθμιο νοσοκομείο, τότε η διαδικασία που κινείται από εκεί και πέρα ιατρικά ξεφεύγει από την ευθύνη του υπάρχοντος γιατρού, είτε αυτός λέγεται αγροτικός, είτε λέγεται ειδικευόμενος, είτε λέγεται γενικός ιατρός, είτε λέγεται παιδίατρος, είτε λέγεται Γιακούμπ. Από τη στιγμή εκείνη και μετά, αναλαμβάνει η ελληνική πολιτεία μέσω του ΕΚΑΒ να διαχειριστεί την άμεση μεταφορά του ασθενή. Στην Ελλάδα του 2020, έχουμε νομικό σύστημα που "αθωώνει" από ποινές όλους όσους θα έπρεπε να πάνε φυλακή γιατί ακριβώς τα νησιά είναι υγροί τάφοι, παραμελημένα από οργανωμένο και σύγχρονο δίκτυο διακομιδών ΕΚΑΒ και αερομεταφορών, επανδρωμένο όπως προβλέπεται με ιατρικό πλήρωμα και σύγχρονο εξοπλισμό. Αντί να γίνεται αυτό, η νομική και δικαστική πρακτική κάθεται και ασχολείται με το πόσο γρήγορα διέγνωσε ο γιατρός τη βαρύτητα της κατάστασης, καθώς και με το εάν κράτησε στη ζωή όσο έπρεπε τον ασθενή κατά την αναμονή μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο / ελικόπτερο (από 2 - 3 ώρες έως και ποτέ...) και κατά τη διάρκεια της διαδρομής (4 - 5 ώρες στις τρέχα γύρευε περιοχές). Δηλαδή χρονικά διαστήματα που όποιος δικαστικός του εξωτερικού με εμπειρία στα ιατρικά πράγματα και τους ιατρικούς χρόνους τα ακούσει θα επισημάνει και αυτός ότι οι δικαστικοί στην Ελλάδα είναι τουλάχιστον καθυστερημένοι. Το να διωχθούν ποινικά όσοι δεν φρόντισαν να πραγματοποιούνται περισσότερες και πιο γρήγορες διακομιδές, αυτό δεν εξετάζεται και δεν διώκεται από κανέναν εισαγγελέα (αυτεπάγγελτα, δίωξη για θανάτους εξ' αμελείας σε όλες τις διευθυντικές και πολιτικές ηγεσίες των αρμόδιων φορέων, γιατί συντελείται εγκληματική αμέλεια και θάνατοι ανθρώπων λόγω των τεράστιων χρονικών διαστημάτων που διαρκούν οι διακομιδές στο Ελλαδιστάν).
Συμπέρασμα 2: Η ελληνική πολιτεία και η Δήμαρχος ζητάνε να βρεθεί ιατρός να έρθει σε ένα νησί όπου θα πρέπει: 1ον) Να παρακολουθεί 24εις ώρες το 24ωρο 3.000 κατοίκους, ο/η δε Παιδίατρος > 500 παιδιά, με ανύπαρκτα μέσα διακομιδής και φυσικά ανά πάσα στιγμή κατηγορούμενος/η από όποιον δικομανή, ψυχοπαθή ή ανεγκέφαλο και διανοητικά καθυστερημένο δικηγόρο/δικαστή ή εισαγγελέα τον/την θεωρήσει υπεύθυνο/η που το περιστατικό δεν διακομίστηκε ή πέθανε κατά τη διάρκεια της διακομιδής στην Αθήνα, 2ον) Να φέρει την οικογένειά του/της σε ένα υγειονομικά ακάλυπτο νησί, για να έχει την ίδια τύχη με τους εγκαταλελειμμένους από την κυβερνητική συμμορία και το ΕΚΑΒ κατοίκους της και 3ον) Να μείνει επιστημονικά αποκομμένος/η και να βαλτώσει ιατρικά, καθώς δεν θα μπορεί να το κουνήσει ρούπι από την εργασιακή γαλέρα που λέγεται Ε.Σ.Υ., καθ' όσον οι άγονες και προβληματικές περιοχές δεν διαθέτουν το προσωπικό που θα σου επιτρέψουν να πάρεις καμιά άδεια για να ασχοληθείς με την επιστήμη σου, την οικογένεια σου ή να ξεκουραστείς σαν άνθρωπος.
Τελικό συμπέρασμα: Στα νησιά ψάχνουν για κορόιδα. Μην πατήσετε πόδι.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συνέβησαν όλα αυτά και φυσικά ο οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος κατάλαβε ότι το πρόβλημα με το περιστατικό που συνέβη στη Σίφνο αφορούσε αποκλειστικά και μόνο στην αδυναμία διακομιδής του βρέφους από το ΕΚΑΒ στην Αθήνα. Η απουσία Παιδιάτρου επ' ουδενί δεν ήταν το πρόβλημα στο συγκεκριμένο γεγονός και η όλη προσοχή των υπεύθυνων φορέων (Υπουργείου Υγείας, ΕΚΑΒ, Εισαγγελέα) και ΜΜΕ θα έπρεπε να στραφεί την επόμενη ημέρα γύρω από δύο άξονες:
1ον) Το ΕΚΑΒ δήλωσε παντελώς ανίκανο να διαχειριστεί την κατάσταση και χρειάστηκε να παρέμβει ο στρατός μετά από πολιτική παρέμβαση. Το φαινόμενο ήταν ήδη γνωστό στην παρούσα ηγεσία (ΕΚΑΒ και κυβέρνησης), όπως και στις προηγούμενες. Η κατάσταση η δια, η Πολιτεία απούσα, η Εισαγγελία απούσα.
2ον) Στην απίστευτη και εγκληματική δήλωση του ΕΚΑΒ στη νεαρή συνάδελφο να περιμένει να διακομίσει την επόμενη ημέρα, δηλαδή να αποφασίζει το ΕΚΑΒ ότι ΟΚ και να πέθαινε εκείνη την ημέρα το βρέφος δεν έγινε και κάτι! (εδώ να επισημάνω ότι η δήλωση αυτή δεν είναι απίστευτη, συχνά ακούμε από το ΕΚΑΒ να εκφράζεται με εγκληματική αδιαφορία απέναντι σε κλήσεις που του κάνουμε για σοβαρά περιστατικά, ενώ επί το πλείστον το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού του δεν είναι καν εκπαιδευμένοι διασώστες, είναι οδηγοί, συνδικαλιστές και πολιτικά ρουσφέτια, που όση σχέση έχει ο αστροναύτης με τις καταδύσεις, τόση σχέση έχουν αυτοί με την Ιατρική...)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σηκώνομαι, λοιπόν, σήμερα το πρωί (16/02/2020) και διαπιστώνω ότι προφανώς ούτε το Υπουργείο Υγείας, ούτε τα ΜΜΕ καταλάβανε ποτέ τι ακριβώς έγινε με το βρέφος στη Σίφνο: Πηγή_2
Η λύση που πρότειναν απέναντι σε εκείνη την εφιαλτική νύχτα, που συνοψίζει ουσιαστικά όλα τα προβλήματα που κατ' ουσίαν έχει το σύστημα υγείας της νησιωτικής Ελλάδας, ήταν ότι πρέπει να φέρουν απόσπαση Παιδίατρο από την Αθήνα. Που ακόμα και το πρόβλημα εκείνης της νύχτας, σύμφωνα με τη λογική των καθυστερημένων, να ήταν ότι δεν υπήρχε Παιδίατρος στο νησί, θα έπρεπε τουλάχιστον να εξηγούνε (επιτέλους) τι ουσιαστικά κίνητρα θα βρούνε για να έρθει Παιδίατρος σε εκείνο το ξεχασμένο από το Θεό νησί (λύση στο πρόβλημα των διακομιδών, αλλαγή του νομικού συστήματος για την ιατρική ευθύνη, παρέμβαση εισαγγελέα για το περιστατικό εναντίον του ΕΚΑΒ που επέδειξε τραγική αμέλεια στη διαχείριση της διακομιδής, κ.α. όποιος διάβασε ότι έγραψα παραπάνω νομίζω ότι κατάλαβε την κοινή λογική).
Συμπέρασμα: Ζούμε σε μια χώρα καθυστερημένων. Στην καλύτερη περίπτωση. Και μέσα σε όλο αυτό το πλαίσιο των ανεγκέφαλων που διαχειρίζονται τις ζωές μας, συμβουλεύω όσους ξεκινάτε την ιατρική σας σταδιοδρομία ότι δεν αξίζει να την χαραμίσετε για όλη αυτή την αλητεία που ονομάζεται ελληνικό κράτος.
ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ!!! ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΡΙΕΡΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ!!!
--- Τέλος παράθεσης ---
Dott.diMG:
Μήπως για Πάρο κανείς;
Τα έξοδα κερασμένα!
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση