Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

Τι θα έκανα για τον ΕΟΠΥΥ αν ήμουν Αδωνης Γεωργιαδης

<< < (3/22) > >>

Γ.Κτιστάκης:
Εγώ θα έφτιαχνα μια ηλεκτρονική κάρτα ασφάλειας για όλους τους πολίτες , δεν θα είχαν πια τα κλασικά βιβλιάρια που ξέρουμε, και σε αυτήν την κάρτα θα περνιούνται όλα τα δεδομένα για τον ασθενή με πρόσβαση ανάλογα με την ιδιότητα του καθενός επαγγελματία υγείας  στα  ανάλογα δεδομένα και με δικαίωμα του ασθενούς να δώσει έγκριση σε πρόσβαση και σε άλλα δεδομένα εάν κριθεί απαραίτητο. Έτσι θα καταγράφονται συνολικά όλες οι παροχές και χρήση των υπηρεσιών, θα φαίνετε ποιους και πότε επισκέφτηκε , τι ιστορικό έχει, τι φάρμακα παίρνει, από ποιο φαρμακείο τα παίρνει ποια χρεώνονται στην ασφάλεια του και ποια είναι ιδίοις έξοδα και φυσικά εγώ ως ιατρός θα έγραφα μια αγωγή για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (μέρες, μήνες, έως και έναν χρόνο αγωγή)και να μην χρειάζεται κάθε μήνα να πηγαίνει να τα «γράφει» στον ιατρό. Πάνω σε μια τέτοια εφαρμογή πιστεύω ότι θα μπορούσαν να γίνουν πολλά περισσότερα από αυτά που περιγράφω, αλλά είπαμε πρέπει να υπάρχει πολιτική θέληση και αυτό δεν το βλέπω.

Γ.Κτιστάκης:
Α αα ξέχασα να πω ότι στην συλλογή μου πλέον στις τηλεπωλήσεις θα είχα και ιατρικά βιβλία και βιβλία που έχουν σχέση με την υγεία και τα συστήματα υγείας. Πιστεύω θα είχα καλύτερες πωλήσεις από ότι με αυτά που είχα έως τώρα !!!!

pzogr:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕγώ θα έφτιαχνα μια ηλεκτρονική κάρτα ασφάλειας για όλους τους πολίτες , δεν θα είχαν πια τα κλασικά βιβλιάρια που ξέρουμε, και σε αυτήν την κάρτα θα περνιούνται όλα τα δεδομένα για τον ασθενή με πρόσβαση ανάλογα με την ιδιότητα του καθενός επαγγελματία υγείας  στα  ανάλογα δεδομένα και με δικαίωμα του ασθενούς να δώσει έγκριση σε πρόσβαση και σε άλλα δεδομένα εάν κριθεί απαραίτητο. Έτσι θα καταγράφονται συνολικά όλες οι παροχές και χρήση των υπηρεσιών, θα φαίνετε ποιους και πότε επισκέφτηκε , τι ιστορικό έχει, τι φάρμακα παίρνει, από ποιο φαρμακείο τα παίρνει ποια χρεώνονται στην ασφάλεια του και ποια είναι ιδίοις έξοδα και φυσικά εγώ ως ιατρός θα έγραφα μια αγωγή για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (μέρες, μήνες, έως και έναν χρόνο αγωγή)και να μην χρειάζεται κάθε μήνα να πηγαίνει να τα «γράφει» στον ιατρό. Πάνω σε μια τέτοια εφαρμογή πιστεύω ότι θα μπορούσαν να γίνουν πολλά περισσότερα από αυτά που περιγράφω, αλλά είπαμε πρέπει να υπάρχει πολιτική θέληση και αυτό δεν το βλέπω.

--- Τέλος παράθεσης ---

Κάτι παρόμοιο σχεδιάστηκε και έγινε στον οίκο ναύτου. Όσοι χρησιμοποίησαν την εφαρμογή του τον τελευταίο χρόνο ξέρουν. Έβλεπες σε ποιούς και πόσους γιατρούς είχε πάει ο ασθενής και τι είχαν γνωματεύσει, τι εξετάσεις έκανε, τι φάρμακα γράφτηκαν με άμεσο και εύχρηστο τρόπο... Ελάχιστα τρωτά σημεία είχε σε επίπεδο χρηστικότητας, που σίγουρα μπορούσαν να βελτιωθούν. Αντί για κάτι τέτοιο όμως έχει επιλεγεί ο μουτζούρης της ΗΔΙΚΑ, που ακόμα και τώρα, τόσο καιρό μετά, φαίνεται λίγος.

Δ. Κουναλάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕγώ θα έφτιαχνα μια ηλεκτρονική κάρτα ασφάλειας για όλους τους πολίτες , δεν θα είχαν πια τα κλασικά βιβλιάρια που ξέρουμε, και σε αυτήν την κάρτα θα περνιούνται όλα τα δεδομένα για τον ασθενή με πρόσβαση ανάλογα με την ιδιότητα του καθενός επαγγελματία υγείας  στα  ανάλογα δεδομένα και με δικαίωμα του ασθενούς να δώσει έγκριση σε πρόσβαση και σε άλλα δεδομένα εάν κριθεί απαραίτητο. Έτσι θα καταγράφονται συνολικά όλες οι παροχές και χρήση των υπηρεσιών, θα φαίνετε ποιους και πότε επισκέφτηκε , τι ιστορικό έχει, τι φάρμακα παίρνει, από ποιο φαρμακείο τα παίρνει ποια χρεώνονται στην ασφάλεια του και ποια είναι ιδίοις έξοδα και φυσικά εγώ ως ιατρός θα έγραφα μια αγωγή για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (μέρες, μήνες, έως και έναν χρόνο αγωγή)και να μην χρειάζεται κάθε μήνα να πηγαίνει να τα «γράφει» στον ιατρό. Πάνω σε μια τέτοια εφαρμογή πιστεύω ότι θα μπορούσαν να γίνουν πολλά περισσότερα από αυτά που περιγράφω, αλλά είπαμε πρέπει να υπάρχει πολιτική θέληση και αυτό δεν το βλέπω.

--- Τέλος παράθεσης ---

Κάτι παρόμοιο σχεδιάστηκε και έγινε στον οίκο ναύτου. Όσοι χρησιμοποίησαν την εφαρμογή του τον τελευταίο χρόνο ξέρουν. Έβλεπες σε ποιούς και πόσους γιατρούς είχε πάει ο ασθενής και τι είχαν γνωματεύσει, τι εξετάσεις έκανε, τι φάρμακα γράφτηκαν με άμεσο και εύχρηστο τρόπο... Ελάχιστα τρωτά σημεία είχε σε επίπεδο χρηστικότητας, που σίγουρα μπορούσαν να βελτιωθούν. Αντί για κάτι τέτοιο όμως έχει επιλεγεί ο μουτζούρης της ΗΔΙΚΑ, που ακόμα και τώρα, τόσο καιρό μετά, φαίνεται λίγος.

--- Τέλος παράθεσης ---

Να με συγχωρείς αλλά έχω μετρήσεις χρόνους χρήσεις που απαιτούνται και για τα δύο. Η συγκεκριμένη εφαρμογή του Οικου Ναύτου ήταν καλύτερη από της ΗΔΙΚΑ εκείνη την εποχή, σε σχέση όμως με το τι προσφέρει σήμερα η ΗΔΙΚΑ, είναι η καθυστέρηση. Σήμερα, εάν θέλεις να ονομάσεις κάτι μουτζούρη, αυτό είναι το λογισμικό του Οίκου Ναύτου.

EzeΤΡΟΛ:
Αν ήμουν Άδωνις, θα πήγαινα παντού και θα έλεγα σε όλους αυτά που θέλουν ν΄ακούσουν. Θα προσπαθούσα χρονοτριβώντας να διαχειριστώ επικοινωνιακά τις μεταρρυθμίσεις, ώσπου να παραδώσω τη σκυτάλη στον επόμενο χωρίς να επιφέρω καμιά ουσιαστική μεταβολή που θα έθιγε τους εργαζόμενους ή τους πολίτες των διαφόρων πόλεων και χωριών.


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Κατηγορηματική διαβεβαίωση προς τα μέλη του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά (ΙΣΠ) παρείχε την Πέμπτη 11 Ιουλίου ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, σύμφωνα με την οποία δεν πρόκειται να προχωρήσει σε κλείσιμο ή συγχωνεύσεις νοσοκομείων του ΕΣΥ της χώρας, αλλά μόνον σε αλλαγές της χρήσης ορισμένων νοσηλευτικών ιδρυμάτων του ΕΣΥ.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση