Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

Μηδενική συμμετοχή στις ταινίες για διαβητικούς

<< < (2/4) > >>

Δ. Κουναλάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑναρωτιέμαι κάτι απλό.
Τα αναλώσιμα είναι φάρμακα για να έχουν ασφαλιστική τιμή και να πληρώνει την διαφορά ο ασθενής στο φαρμακοποιό;
Η τροποποίηση του κανονισμού γράφει "Λιανική τιμή και τιμή αποζημίωσης" και όχι ασφαλιστική τιμή.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όποιος φαρμακοποιός απαιτεί από τον ασφαλισμένο χρήματα για τις ταινίες είναι παράνομος και διώκεται.

--- Τέλος παράθεσης ---
Αυθαίρετα και λανθασμένα συμπεράσματα  βασισμένα στην άγνοια της πραγματικότητας.

--- Τέλος παράθεσης ---

Αντιγράφω από τον κανονισμό του ΕΟΠΥΥ μετά την τελευταία του τροποποίηση:
Η αποδιδόμενη από τον Οργανισμό τιμή αποζημίωσης για τις ταινίες μέτρησης σακχάρου αίματος για τους ασθενείς που θεραπεύονται με ινσουλίνη ή χάπια, η οποία ισούται με τη λιανική τιμή αυτών καθορίζεται ως εξής:
ΕΙΔΟΣΛΙΑΝΙΚΗ ΤΙΜΗ (ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ) ΣΕ ΕΥΡΩΤΑΙΝΙΕΣ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΣΑΚΧΑΡΟΥ 25 STRIPS13ΤΑΙΝΙΕΣ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΣΑΚΧΑΡΟΥ 50 STRIPS25ΤΑΙΝΙΕΣ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΣΑΚΧΑΡΟΥ 100 STRIPS43,48
Χρειάζεσαι μαθήματα ελληνικών ή θέλεις να ορίσουμε την λιανική τιμή;
Ο πρόεδρος δεν νομίζω ότι δεν το ξέρει απλά τρέχει να ξεπουλήσει το stock και να επιστρέψει ότι προλαμβάνει.....
Εννοείται ότι κάποιοι θα χάσουν τον ύπνο τους απόψε...

gas_fmy:
Ας προστεθεί στα ελληνικά σας  ο ορισμός της "διατίμησης".

Δ. Κουναλάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑς προστεθεί στα ελληνικά σας  ο ορισμός της "διατίμησης".
--- Τέλος παράθεσης ---

ο προκαθορισμός από το κράτος της (συνήθως ανώτερης) τιμής πώλησης προϊόντος πρώτης ανάγκης, είτε της τελικής είτε με βάση προκαθορισμένα στοιχεία (π.χ. τιμή αγοράς, σημείο πώλησης κλπ.) και ποσοστά

Σε διατίμηση λοιπόν οι ταινίες σακχάρου όταν πας με συνταγούλα (το γνωστό έντυπο Α4) ΕΟΠΥΥ.... και 0% συμμετοχή για τον ασθενή. Στους υπόλοιπους πούλα όσο θέλεις.....αλλά πρόσεχε μη λήξουν...
Το συμπέρασμα από το νέο κανονισμό είναι ένα: λιανική τιμή=τιμή αποζημίωσης. Ο φαρμακοποιός που ζητάει διαφορές παρανομεί.

gas_fmy:
Ακριβώς,τα Α4 θα. κοστολογουνται 25 όπως θέλει ο. ΕΟΠΥΥ,τα υπόλοιπα περί λιανικής τιμής αφορούν το καθεστώς τιμολόγησης κάθε σημείου πώλησης.
Όσο για την ανησυχία μήπως και μου λήξουν οι ταινίες,μπορείτε να κοιμηθείτε ήσυχος,γιατί τέτοιο πρόβλημα δεν έχω,ούτε εγώ αλλά ούτε και οι ασφαλισμένοι που εξυπηρετω,από την στιγμή που αποδεσμευτηκαν τα γραφόμενα στα Α4 από τις εταιρείες.

Δ. Κουναλάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑκριβώς,τα Α4 θα. κοστολογουνται 25 όπως θέλει ο. ΕΟΠΥΥ,τα υπόλοιπα περί λιανικής τιμής αφορούν το καθεστώς τιμολόγησης κάθε σημείου πώλησης.
Όσο για την ανησυχία μήπως και μου λήξουν οι ταινίες,μπορείτε να κοιμηθείτε ήσυχος,γιατί τέτοιο πρόβλημα δεν έχω,ούτε εγώ αλλά ούτε και οι ασφαλισμένοι που εξυπηρετω,από την στιγμή που αποδεσμευτηκαν τα γραφόμενα στα Α4 από τις εταιρείες.
--- Τέλος παράθεσης ---
Δεν νομίζω ότι διαφωνούμε εάν κατάλαβα καλά:
Όποιος έρχεται με συνταγή (το κλασσικό έντυπο Α4) δεν πληρώνει συμμετοχή.
Χωρίς συνταγή η τιμή διαμορφώνεται από το φαρμακείο.
Και ποτέ δεν ήταν υπήρχε υποχρέωση του φαρμακοποιού να δώσει συγκεκριμένη μάρκα αναλωσίμων που αναγραφόταν στην συνταγή. Εάν σας το είπε κανένας υπάλληλος κάποιου ταμείου, δώστε τον στο ΣΔΟΕ, είναι σίγουρο ότι κάτι θα του βρει στο πόθεν έσχες.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση