Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα

Μη σαμποτάρετε τα βασικά και φθηνά φάρμακα.

<< < (28/31) > >>

Argirios Argiriou:
Το δοκιμασμένο αντιυπερτασικό Moduretic το έχουν τιμολογήσει πλέον στα 1,87 €.

(Το Νοέμβριο του 2017 είχε τιμή 3,00 € ).

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Είναι πλέον θέμα χρόνου να εξαφανισθεί από την αγορά. (Τι κέρδος έχει ο Φαρμακοποιός από ένα τέτοιο φάρμακο; Και για ποιο λόγο να το συνταγογραφήσει ο Ιατρός; Για να πηγαίνει ο ασθενής και να το παίρνει χωρίς συνταγή από το Φαρμακείο; )

Ίσως όμως αυτό να είναι και ο σκοπός: Να εξαφανιστεί, αυτό το φάρμακο από την αγορά της Ελλάδας και να το υποκαταστήσουν άλλα με παρόμοιο αποτέλεσμα αλλά πολλαπλάσια τιμή.

Θερμή παράκληση: Μη σαμποτάρετε τα βασικά και φθηνά φάρμακα.

Argirios Argiriou:
Χαρακτηριστική απάντηση του Καρδιολόγου Χρήστου Ντέλλου σε Ιατρική ομάδα στο facebook. Την δημοσιεύω μετά από άδειά του:

Moduretic. Το καλύτερο αντιυπερτασικό ως μονοθεραπεία κυρίως σε ηλικιωμένους. Το δίνω στη μητέρα μου (95 ετών) εδώ και 20 χρόνια σε δόση μισό χάπι την ημέρα ή μέρα παρά μέρα, ανάλογα την εποχή και σε πολλούς ασθενείς μου. Η χαμηλή τιμή του είναι το βασικό του μειονέκτημα!

Argirios Argiriou:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤο αναντικατάστατο φάρμακο TRANSAMIN CAPS 250MG/CAP BTx50 με Λιανική Τιμή 6,08 Ευρώ είναι σε έλλειψη.

Έχω ασθενή με Νόσο του Osler που το χρειάζεται. Τι θα κάνει αυτός ο άνθρωπος;

--- Τέλος παράθεσης ---
Τι θα έκανα για να είμαι νόμιμος:
Θα εντόπιζα ένα όμοιο σκεύασμα που κυκλοφορεί σε χώρα του εξωτερικού, κατά προτίμηση της Ε.Ε.
Θα συμπλήρωνα το σχετικό έγγραφο για εξατομικευμένη παραγγελία (μέσω Ι.Φ.Ε.Τ.).
Επειδή συνήθως η έγκριση αργεί, θα συμβούλευα τον ασθενή μου να το προμηθευθεί με δική μου απλή συνταγή από on-line φαρμακείο του εξωτερικού.
Δεν είναι η καλύτερη λύση, αλλά είναι μια λύση που υπό τις παρούσες - έκρυθμες - συνθήκες μπορεί να δώσει μία διέξοδο στον ασθενή χωρίς να κινδυνεύεις να βρεθείς απολογούμενος για το ενδιαφέρον σου.

--- Τέλος παράθεσης ---

December 24/31, 2019

Tranexamic Acid Improves Outcomes in TBI

Argirios Argiriou:
Το βασικότατο και φθηνό φάρμακο Inj. Stedon 10 mg x 6 είναι σε μερική έλλειψη.

Argirios Argiriou:
Έχουν άραγε συναίσθηση τι κάνουν;

ΕΘΝΟΣ 01/11/2021

"Έγκυρες πηγές του ethnos.gr αναφέρουν ότι θα τεθεί χρηματικό όριο για τα φάρμακα που θα βγουν εκτός αποζημίωσης, καθώς μελετάται να ορισθούν τα 5 ευρώ ως η τιμή κάτω από την οποία δεν θα αποζημιώνονται τα σκευάσματα."

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση