Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
8 Νοεμβρίου 2024, 14:05:51

Αποστολέας Θέμα: Μη σαμποτάρετε τα βασικά και φθηνά φάρμακα.  (Αναγνώστηκε 215960 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

15 Σεπτεμβρίου 2012, 11:13:00
Απάντηση #45
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Στο καπάκι, μας προέκυψε και καμπάνια ενημέρωσης για τη ...γυναικεία δυσκοιλιότητα!  :D

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
και σχετικό σάιτ: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Τυχαίο; Δεν νομίζω: Η (κρατικοδίαιτη) κινητήρια δύναμη πίσω από την καμπάνια, είναι προφανώς η εξωπραγματική τιμολόγηση του συγκεκριμένου σκευάσματος που συζητούσαμε εδώ!
Κάποιοι εξακολουθούν ν΄αρμέγουν την ψόφια (αγ)ελάδα.
« Τελευταία τροποποίηση: 15 Σεπτεμβρίου 2012, 11:14:44 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

15 Σεπτεμβρίου 2012, 12:57:45
Απάντηση #46
Αποσυνδεδεμένος

gas_fmy

Για να καταλάβουμε όλοι τι σημαίνει ΕΜΜΟΝΉ.

Πίσω από την συγκεκριμένη καμπάνια είναι η" κρατικοδίαιτη" danone που υπογράφει και το site.

15 Σεπτεμβρίου 2012, 17:49:23
Απάντηση #47
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Εμμονή είναι αυτό που έχετε εσείς με τα ποστ μου.

24 Νοεμβρίου 2012, 20:03:02
Απάντηση #48
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Προσπάθησα σήμερα (24/11/2012) να συνταγογραφήσω Tab. Aspirin 500 mg x 20 (αξίας 1,81 Ευρώ και Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος) για να εξοπλίσω την ιατρική μου τσάντα. Αποτέλεσμα; Μου έβγαλε ένα εικονίδιο που έγραφε ότι “Το επιλεγμένο φάρμακο είναι Μη συνταγογραφήσιμο”. Το ίδιο και όταν προσπάθησα να συνταγογραφήσω το Tab. Salospir 500 mg x 20 (αξίας 1,63 Ευρώ). Αντίθετα το Tabl. Plavix 300 mg x 4 (αξίας 19,43 Ευρώ) συνταγογραφείται μια χαρά..

Θα μπορούσε βέβαια κανείς σε περίπτωση υποψίας οξέως εμφράγματος του μυοκαρδίου να σκεφτεί να δώσει αντί για 1 δισκίο Tab. Aspirin 500 mg π.χ. 5 δισκία Tab. Salospir 100 mg ή 6 Tab. Salospir 80 mg (τα οποία και αυτά πριν μερικά χρόνια, αν θυμάστε, τα είχαν βγάλει εκτός συνταγογράφησης για κάποιο διάστημα..). Όμως μπορείς πολύ πιο εύκολα να πείσεις έναν ασθενή να πάρει επειγόντως ένα χάπι κάποιου φάρμακο παρά 6 μαζεμένα. Δεν θα ξεχάσω, πριν μερικά χρόνια, κάποιο μοναχικό άτομο που με φώναξε σε επίσκεψη κατ’οίκον, στο οποίο υποψιάστηκα οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου και το υποχρέωσα, μεταξύ άλλων, να πάρει αμέσως 6 Tab. Salospir 80 mg. Έμαθα αργότερα ότι διέδωσε ότι προσπάθησα να τον δηλητηριάσω για να του πάρω την περιουσία!
« Τελευταία τροποποίηση: 24 Νοεμβρίου 2012, 20:37:59 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

24 Νοεμβρίου 2012, 20:19:25
Απάντηση #49
Αποσυνδεδεμένος

parpar

το salospir ειναι επικαλλυμενο με υμενιο και δεν κανει την ιδια αμεση δραση με την ασπιρινη σε ΟΕΜ οποτε δεν ειναι εναλλακτικη αλλα αναγκαστικη αλλαγη σε περιπτωση που δεν εχεις μαζι σου

24 Νοεμβρίου 2012, 20:55:31
Απάντηση #50
Αποσυνδεδεμένος

timex

Δεν θα ξεχάσω, πριν μερικά χρόνια, κάποιο μοναχικό άτομο που με φώναξε σε επίσκεψη κατ’οίκον, στο οποίο υποψιάστηκα οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου και το υποχρέωσα, μεταξύ άλλων, να πάρει αμέσως 6 Tab. Salospir 80 mg. Έμαθα αργότερα ότι διέδωσε ότι προσπάθησα να τον δηλητηριάσω για να του πάρω την περιουσία!

:D :D :D :D :D  Σόρρυ που γελάω αλλά πραγματικά μερικά πράγματα που μας συμβαίνουν κατά την άσκηση της ιατρικής είναι τραγικά!

25 Νοεμβρίου 2012, 01:05:12
Απάντηση #51
Αποσυνδεδεμένος

Zachariadis

Σε υποψία οξέως στεφανιαίου συνδρόμου (STEMI ή NSTEMI) χορηγείται διπλή αντιαιμοπεταλιακή αγωγή
που συνίσταται σε 162-325mg μασώμενης ,μη εντεροδιαλυτής Ασπιρίνης + Κλοπιδογρέλη σε δόση εφόδου 300mg.
Εναλλακτικά της κλοπιδογρέλης μπορεί να χορηγηθεί Πρασουγρέλη 60mg ή τικαγρελόρη 180mg.
Εφόσον ο ασθενής είναι καθ οδόν προς το αιμοδυναμικό εργαστήριο για πρωτογενή αγγειοπλαστική και δεν αναφέρεται ιστορικό
αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίο η πρασουγρέλη είναι το προτιμώμενο μαζί με ASA αντιαιμοπεταλιακό.
--------
Η απουσία μασώμενης ασπιρίνης στην ελληνική αγορά είναι πρόβλημα.Μπορεί στον «πανικό» της διάσωσης να μοιάζει
ασήμαντη λεπτομέρεια αλλά το μάσημα μιάς κλασσικής ασπιρίνης,με άσχημη πικρή γεύση που συχνά μεγάλο της μέρος
παραμένει εντός της στοματικής κοιλότητας οπωσδήποτε δεν είναι το καλύτερο.
Δεν ξέρω για άλλες ευρωπαικές χώρες αλλά στην Γερμανία υπάρχει ειδική μασώμενη μορφή σε δόσεις 80 και 500 mg.
Παράγγειλα μερικά συσκευασίες μέσω ebay γερμανίας (διατηρώ λογαριασμό εκεί) για την ιατρική μου τσάντα.
Είναι πολύ εύχρηστα.Διαλύονται άμεσα με το σαλιο και έχουν ευχάριστη γεύση.
Μαζί με τα έξοδα αποστολής ένα 2 κουτάκια κοστίζουν περίπου 15 ευρώ.

Την επόμενη φορά που θα μπεις στον πειρασμό να κομπάσεις,
βάλε τη γροθιά σου μέσα σε έναν κουβά με νερό
και η τρύπα που θα μείνει όταν τη βγάλεις,
θα σου δείξει το μέτρο της σπουδαιότητάς σου.

26 Νοεμβρίου 2012, 23:16:21
Απάντηση #52
Αποσυνδεδεμένος

anasm

Σε υποψία οξέως στεφανιαίου συνδρόμου (STEMI ή NSTEMI) χορηγείται διπλή αντιαιμοπεταλιακή αγωγή
που συνίσταται σε 162-325mg μασώμενης ,μη εντεροδιαλυτής Ασπιρίνης + Κλοπιδογρέλη σε δόση εφόδου 300mg.
Εναλλακτικά της κλοπιδογρέλης μπορεί να χορηγηθεί Πρασουγρέλη 60mg ή τικαγρελόρη 180mg.
Εφόσον ο ασθενής είναι καθ οδόν προς το αιμοδυναμικό εργαστήριο για πρωτογενή αγγειοπλαστική και δεν αναφέρεται ιστορικό
αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίο η πρασουγρέλη είναι το προτιμώμενο μαζί με ASA αντιαιμοπεταλιακό.
--------
Η απουσία μασώμενης ασπιρίνης στην ελληνική αγορά είναι πρόβλημα.
Μπορεί στον «πανικό» της διάσωσης να μοιάζει
ασήμαντη λεπτομέρεια αλλά το μάσημα μιάς κλασσικής ασπιρίνης,με άσχημη πικρή γεύση που συχνά μεγάλο της μέρος
παραμένει εντός της στοματικής κοιλότητας οπωσδήποτε δεν είναι το καλύτερο.

Δεν ξέρω για άλλες ευρωπαικές χώρες αλλά στην Γερμανία υπάρχει ειδική μασώμενη μορφή σε δόσεις 80 και 500 mg.
Παράγγειλα μερικά συσκευασίες μέσω ebay γερμανίας (διατηρώ λογαριασμό εκεί) για την ιατρική μου τσάντα.
Είναι πολύ εύχρηστα.Διαλύονται άμεσα με το σαλιο και έχουν ευχάριστη γεύση.
Μαζί με τα έξοδα αποστολής ένα 2 κουτάκια κοστίζουν περίπου 15 ευρώ.

Να 'στε καλά!
Πραγματικά πολύ χρήσιμο, και ζωτικής σημασίας medical tip...!  :)

Δυστυχώς, πολλές φορές, η Φαρμακοτεχνική μορφή με τις αντίστοιχες χαρακτηριστικές της Φαρμοκινητικές Ιδιότητες, περνάει "στο ντούκου"... :(

« Τελευταία τροποποίηση: 2 Δεκεμβρίου 2012, 18:49:06 από anasm »

27 Νοεμβρίου 2012, 00:11:41
Απάντηση #53
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Το ανωτέρω παρατιθέμενο κείμενο δεν είναι ακριβώς όπως είναι δημοσιευμένο από τόν Zachariadis

Προσοχή. Απαγορεύονται οι τροποποιήσεις ΕΝΤΟΣ των ΠΑΡΑΘΕΣΕΩΝ.
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

1 Δεκεμβρίου 2012, 20:05:56
Απάντηση #54
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Είμαι για ένα τριήμερο στην Κωνσταντινούπολη και δεν άντεξα στον πειρασμό να μπω σε ένα μικρό, συνοικιακό φαρμακείο στο Gaciosmanpasa και να αναζητήσω κάποια φάρμακα που λείπουν στην πατρίδα μου.
Βρήκα με άνεση Medrol, Bacrtimel, γενόσημη πενικιλλίνη, γενόσημη αμπικιλλίνη και γενόσημη Β6. Επίσης βρήκα ατορβαστατίνη 20mg σε συσκευασία των 90 χαπιών αρκετά λιγότερο από 20 ευρώ και τα περισσότερα από τα πρωτότυπα αντιυπερτασικά, αντιδιαβητικά κ.λ.π. σε τιμές 30-40% κάτω.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

1 Δεκεμβρίου 2012, 20:31:19
Απάντηση #55
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Aυτά είναι!
Και ούτε εμπάργκο στους ασφαλισμένους, ούτε τίποτε!
Τά 'μαθες τα νέα εδώ, @Denom: Oι φμφ αποφάσισαν συνέχιση του εμπάργκο!
Aksamlariniz hayir olsun, için kötü bir zaman.
İyi eğlenceler, Vasili-efenti.

2 Δεκεμβρίου 2012, 07:49:35
Απάντηση #56
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Yunanlı dostlarımız için ilaç verin, sunucu-efenti.
(Δώσε φάρμακα στους Έλληνες φίλους μας, Διακομιστή).

4 Δεκεμβρίου 2012, 00:12:05
Απάντηση #57
Αποσυνδεδεμένος

Loumakis

Επώνυμοι

Αν πρόκειται να μαθω τοσο καλα τα τούρκικα, μου φαίνεται θα αρχισω να βλέπω κι εγώ τα τούρκικα σήριαλ στην TV!  :D
"Οσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται, ζυγόν δουλείας άς έχωσι. Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία" (Ανδρέας Κάλβος, ωδή εις Σάμον)
   Συμπέρασμα: η πατρίδα δεν μπορεί να περιμένει σωτηρία απο ενάρετους δειλούς, θα πρέπει να το λέει και η καρδιά τους.

4 Δεκεμβρίου 2012, 12:07:35
Απάντηση #58
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator

Αν πρόκειται να μαθω τοσο καλα τα τούρκικα, μου φαίνεται θα αρχισω να βλέπω κι εγώ τα τούρκικα σήριαλ στην TV!  :D
Ή να πάτε στη μετάφραση του Google.

4 Δεκεμβρίου 2012, 15:32:14
Απάντηση #59
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

Είμαι για ένα τριήμερο στην Κωνσταντινούπολη και δεν άντεξα στον πειρασμό να μπω σε ένα μικρό, συνοικιακό φαρμακείο στο Gaciosmanpasa και να αναζητήσω κάποια φάρμακα που λείπουν στην πατρίδα μου.
Βρήκα με άνεση Medrol, Bacrtimel, γενόσημη πενικιλλίνη, γενόσημη αμπικιλλίνη και γενόσημη Β6. Επίσης βρήκα ατορβαστατίνη 20mg σε συσκευασία των 90 χαπιών αρκετά λιγότερο από 20 ευρώ και τα περισσότερα από τα πρωτότυπα αντιυπερτασικά, αντιδιαβητικά κ.λ.π. σε τιμές 30-40% κάτω.

Ισχύει κι εκεί το ελληνικό σύστημα της προμήθειας χωρίς ιατρική συνταγή;

Σχετικά θέματα

Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
7 Απαντήσεις
40471 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 20 Αυγούστου 2019, 11:34:12
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
11442 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 18 Αυγούστου 2017, 15:42:04
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις