Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα

Μη σαμποτάρετε τα βασικά και φθηνά φάρμακα.

<< < (11/31) > >>

timex:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν θα ξεχάσω, πριν μερικά χρόνια, κάποιο μοναχικό άτομο που με φώναξε σε επίσκεψη κατ’οίκον, στο οποίο υποψιάστηκα οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου και το υποχρέωσα, μεταξύ άλλων, να πάρει αμέσως 6 Tab. Salospir 80 mg. Έμαθα αργότερα ότι διέδωσε ότι προσπάθησα να τον δηλητηριάσω για να του πάρω την περιουσία!

--- Τέλος παράθεσης ---

:D :D :D :D :D  Σόρρυ που γελάω αλλά πραγματικά μερικά πράγματα που μας συμβαίνουν κατά την άσκηση της ιατρικής είναι τραγικά!

Zachariadis:
Σε υποψία οξέως στεφανιαίου συνδρόμου (STEMI ή NSTEMI) χορηγείται διπλή αντιαιμοπεταλιακή αγωγή
που συνίσταται σε 162-325mg μασώμενης ,μη εντεροδιαλυτής Ασπιρίνης + Κλοπιδογρέλη σε δόση εφόδου 300mg.
Εναλλακτικά της κλοπιδογρέλης μπορεί να χορηγηθεί Πρασουγρέλη 60mg ή τικαγρελόρη 180mg.
Εφόσον ο ασθενής είναι καθ οδόν προς το αιμοδυναμικό εργαστήριο για πρωτογενή αγγειοπλαστική και δεν αναφέρεται ιστορικό
αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίο η πρασουγρέλη είναι το προτιμώμενο μαζί με ASA αντιαιμοπεταλιακό.
--------
Η απουσία μασώμενης ασπιρίνης στην ελληνική αγορά είναι πρόβλημα.Μπορεί στον «πανικό» της διάσωσης να μοιάζει
ασήμαντη λεπτομέρεια αλλά το μάσημα μιάς κλασσικής ασπιρίνης,με άσχημη πικρή γεύση που συχνά μεγάλο της μέρος
παραμένει εντός της στοματικής κοιλότητας οπωσδήποτε δεν είναι το καλύτερο.
Δεν ξέρω για άλλες ευρωπαικές χώρες αλλά στην Γερμανία υπάρχει ειδική μασώμενη μορφή σε δόσεις 80 και 500 mg.
Παράγγειλα μερικά συσκευασίες μέσω ebay γερμανίας (διατηρώ λογαριασμό εκεί) για την ιατρική μου τσάντα.
Είναι πολύ εύχρηστα.Διαλύονται άμεσα με το σαλιο και έχουν ευχάριστη γεύση.
Μαζί με τα έξοδα αποστολής ένα 2 κουτάκια κοστίζουν περίπου 15 ευρώ.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

anasm:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣε υποψία οξέως στεφανιαίου συνδρόμου (STEMI ή NSTEMI) χορηγείται διπλή αντιαιμοπεταλιακή αγωγή
που συνίσταται σε 162-325mg μασώμενης ,μη εντεροδιαλυτής Ασπιρίνης + Κλοπιδογρέλη σε δόση εφόδου 300mg.
Εναλλακτικά της κλοπιδογρέλης μπορεί να χορηγηθεί Πρασουγρέλη 60mg ή τικαγρελόρη 180mg.
Εφόσον ο ασθενής είναι καθ οδόν προς το αιμοδυναμικό εργαστήριο για πρωτογενή αγγειοπλαστική και δεν αναφέρεται ιστορικό
αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίο η πρασουγρέλη είναι το προτιμώμενο μαζί με ASA αντιαιμοπεταλιακό.
--------
Η απουσία μασώμενης ασπιρίνης στην ελληνική αγορά είναι πρόβλημα.
Μπορεί στον «πανικό» της διάσωσης να μοιάζει
ασήμαντη λεπτομέρεια αλλά το μάσημα μιάς κλασσικής ασπιρίνης,με άσχημη πικρή γεύση που συχνά μεγάλο της μέρος
παραμένει εντός της στοματικής κοιλότητας οπωσδήποτε δεν είναι το καλύτερο.

Δεν ξέρω για άλλες ευρωπαικές χώρες αλλά στην Γερμανία υπάρχει ειδική μασώμενη μορφή σε δόσεις 80 και 500 mg.
Παράγγειλα μερικά συσκευασίες μέσω ebay γερμανίας (διατηρώ λογαριασμό εκεί) για την ιατρική μου τσάντα.
Είναι πολύ εύχρηστα.Διαλύονται άμεσα με το σαλιο και έχουν ευχάριστη γεύση.
Μαζί με τα έξοδα αποστολής ένα 2 κουτάκια κοστίζουν περίπου 15 ευρώ.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

--- Τέλος παράθεσης ---

Να 'στε καλά!
Πραγματικά πολύ χρήσιμο, και ζωτικής σημασίας medical tip...!  :)

Δυστυχώς, πολλές φορές, η Φαρμακοτεχνική μορφή με τις αντίστοιχες χαρακτηριστικές της Φαρμοκινητικές Ιδιότητες, περνάει "στο ντούκου"... :(

D-Michalis:
Το ανωτέρω παρατιθέμενο κείμενο δεν είναι ακριβώς όπως είναι δημοσιευμένο από τόν Zachariadis

Προσοχή. Απαγορεύονται οι τροποποιήσεις ΕΝΤΟΣ των ΠΑΡΑΘΕΣΕΩΝ.

Denominator:
Είμαι για ένα τριήμερο στην Κωνσταντινούπολη και δεν άντεξα στον πειρασμό να μπω σε ένα μικρό, συνοικιακό φαρμακείο στο Gaciosmanpasa και να αναζητήσω κάποια φάρμακα που λείπουν στην πατρίδα μου.
Βρήκα με άνεση Medrol, Bacrtimel, γενόσημη πενικιλλίνη, γενόσημη αμπικιλλίνη και γενόσημη Β6. Επίσης βρήκα ατορβαστατίνη 20mg σε συσκευασία των 90 χαπιών αρκετά λιγότερο από 20 ευρώ και τα περισσότερα από τα πρωτότυπα αντιυπερτασικά, αντιδιαβητικά κ.λ.π. σε τιμές 30-40% κάτω.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση