ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Θέματα Ειδικευομένων

Ειδικότητα Γενικής Ιατρικής (στο παρελθόν και σήμερα)-Ερωτήσεις.

<< < (5/9) > >>

timex:
Όσο περνάει ο καιρός στην κλινική που είμαι απογοητεύομαι και περισσότερο.
Και πήγα με τόση όρεξη και ζήλο για να μάθω!
Πριν ξεκινήσω ειδικότητα άκουγα διάφορα. Όχι μόνο για την συγκεκριμένη κλινική αλλά γενικότερα για την συμπεριφορά προς τους γενικούς γιατρούς σε διάφορες κλινικές. Τότε απλά έλεγα ότι ίσως υπερβάλουν.
Τελικά όσα έλεγαν όχι μόνο δεν ήταν υπερβολικά ,αλλά μάλλον ήταν λίγα.
Σήμερα το κατάλαβα όταν μου είπε διευθυντής στα ίσια ότι κάποιος πρέπει να κάνει και την λάντζα!
Φυσικά του απάντησα καταλλήλως ,αλλά από την ώρα που το είπε τριγυρίζει στο μυαλό μου.
Το χειρότερο βέβαια που μου είπε, είναι να πάω να μιλήσω στον υποδιοικητή για τις εφημερίες ,λες και είναι δική μου δουλειά αυτό και όχι δική του! Θα μπορούσαμε συσπειρωμένοι όλοι οι γενικοί γιατροί να πάμε και να του μιλήσουμε, αλλά δυστυχώς τέτοιου είδους συσπείρωση δεν υπάρχει! Σκέφτηκα να πάω στον συντονιστή αλλά τι να κάνει και αυτός; Με ποιον να πρωτοτσακωθεί;
Εκεί που κατέληξα, όταν άρχισα να σκέφτομαι για ποιο λόγο δεν εκπαιδεύουν τους γενικούς γιατρούς όπως εκπαιδεύουν άλλους που κάνουν ειδικότητα της κλινικής τους ή κομμάτι άλλης ειδικότητας , κατέληξα στο ότι δεν τους συμφέρει.
Ποια η γνώμη σας για το θέμα;
Τι να κάνω;

docjohn:
Αγαπητέ  συνάδελφε .Δεν θέλω να σου δώσω το παρηγορητικό κτύπημα στην πλάτη και να σου πω  ότι τα περάσαμε όλοι μας αυτά, αλλά θα σου πω κάτι άλλο .Έχεις απόλυτο δίκιο όταν λες  ότι μας φοβούνται γιατί αν καταλάβουμε και εμείς οι γενικοί ιατροί τι δύναμη έχουμε στα χέρια μας τότε θα παίξουμε με διαφορετικούς όρους, αλλά νομίζω ότι κάπου είμαστε άξιοι της μοίρας μας την στιγμή που δεν μπορούμε να τα βρούμε ούτε και μεταξύ μας.(ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ) Όσο αφορά το άλλο θέμα που αναφέρεις για τον διευθυντή σου στην εκάστοτε κλινική να ξέρεις ότι εσύ δεν υπάρχει λόγος να πας να πιάσεις κανέναν .Αυτή είναι δουλεία του εκπαιδευτή που προφανώς θα έχει η κάθε κλινική και κατά κύριο λόγο του συντονιστή σου ο οποίος θα πρέπει να βγάλει τα καστανά από την φωτιά. Δεν υπάρχει λόγος να γίνεις εσύ ο κακός. Αλλιώς θα ακούσουν εσένα και αλλιώς τον συντονιστή σου ,ο όποιος δεν χρειάζεται ούτε καν να τσακωθεί μαζί τους .Φτάνει να τους πει ότι οι υποχρεωτικές εφημερίες  για την εκπαίδευση σου είναι 4 και της υπόλοιπες θα τις διαθέσει αυτός ,με την δική σου σύμφωνη γνώμη βέβαια, όπως νομίζει καλύτερα βάσει των αναγκών  που θα έχουν σίγουρα και άλλες κλινικές  ,γιατί βλέπεις εμείς. αγαπητε συναδελφε οσο κανουμε ειδικοτητα ,ειμαστε για να κλεινουμε τρυπες ,αλλα το κακο είναι ότι συνεχειζετε και μετα την ειδηκοτιτα.

Δημήτρης Μακρέας:
Δυστυχώς μάλλον πρέπει να αντιμετωπίσεις την κατάσταση με κυνισμό. Μην περιμένεις να τους πείσεις όλους για την υποχρέωσή τους να σε εκπαιδεύσουν.Επέλεξε τον καλύτερο επιμελητή ή ειδ\νο και κὀλλησέ του βοηθώντας ταυτόχρονα και με μέρος της λάντζας.Έχεις την τύχη και την ατυχία ταυτόχρονα να μην έχεις άμεση εξάρτηση από κανένα διευθηντή οπότε μπορείς να τον αγνοήσεις με σχετική ευκολία.Δυστυχώς η εκπαίδευσή μας στην ειδικότητα έχει να κάνει πολύ με προσωπικές σχέσεις ,με το αν θα βρεις ανθρώπους με τους οποίους θα ταιριάξεις.Επίσης έχει μεγάλη σημασία από την εμπειρία που υπάρχει από πρηγούμενους ΓΙ που δεν είναι (δεν τουλάχιστον στην εποχή μου) η καλύτερη οπότε το καλείσαι να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας. Να έχεις πάντα στο μυαλό σου ότι ακόμα και αν όλοι σε αντιμετωπίσουν με τον καλύτερο τρόπο και πάλι η εκπαίδευσή σου θα είναι ελλιπέστατη για τον απλούστατο λόγο ότι οι συνθήκες στην ΠΦΥ είναι πολύ διαφορετικές.Έτσι κι αλλιώς αυτά που καλούμαστε να μάθουμε μετά την ειδικότητα είναι τόσα πολλά και σημαντικά που ακόμα και αν ένα τμήμα της ειδικότητας δεν πάει καλά δε χάθηκε ο κόσμος.Η ζωή θα σου δώσει πολλές ευκαιρίες να καλύψεις τις ανεπάρκειές σου.Ακόμα μην παρασύρεσε προσπαθώντας να παρακολουθήσεις δεξιότητες και να συγκρατήσεις γνώσεις που αφορούν νοσοκομειακή περίθαλψη.Για να δώσω ένα παράδειγμα .Όταν έκανα ειδικότητα είχα αγχωθεί πολύ με τις κεντρικές φλέβες. Με τα πολλά κατάφερα να βάλω 2 σφαγίτιδες και 2 μηριαίες.Στα έξι χρόνια που μεσολάβησαν από τότε δεν έβαλα καμμία και ευτυχώς ούτε χρειάστηκε.Πιθανώς αν η δουλειά μου ήταν σε μικρό νησί η ίδια η πραγματικότητα να επέβαλε συνεχή εκπαίδευση και τριβή με μια δεξιότητα που τώρα μάλλον την έχω χάσει και δεν είναι η πρώτη μου προτεραιότητα να ξανααποκτήσω.Επίσης καθόμουνα στη ΜΕΘ και έφτιαχνα πινακάκια με (γ) και δε συμμαζεύεται τα οποία κάπου είναι καταχωνιασμένα και μάλλον θα παραμείνουν.Είχα μάθει τον αναπνευστήρα απ΄εξω και έχω 7 χρόνια να δω αναπνευστήρα(εκτός αν μιλάμε για τον αναπνευστήρα του ψαροντούφεκου  που τον δουλεύω 5 ώρες τη βδομάδα).Θυμάμαι συνειδικευόμενό μου που στηνόταν και παρακολουθούσε το δι\ντή ΩΡΛ που έκανε αμυγδαλεκτομές με τοπική γιατί θεωρούσε ότι θα μπορούσε να το κάνει στο ΚΥ.Αλλη συνειδικευόμενή μου που τα είχαι πάρει στο κρανίο επειδή οι γυν\οι δεν τις έδιναν αποξέσεις τις οποίες δεν έβρισκε λόγο να μην τις κάνει στο ιατρείο της .Προφανώς οι περιπτώσεις αυτές είναι ακραίες δείχνουν πόσο εύκολα μπορεί να σε παρασύρει η πραγματικότητα του νοσοκομείο την ίδια στιγμή που παντελώς ανυποψίαστος για τις αναγκαιότητες της ΠΦΥ. 

Ελπίζω να μη σε μπέρδεψα παραπάνω!

Δημήτρης Μακρέας:
Μόλις ξαναδιάβασα το μήνυμά μου και τα πήρα με την ορθογραφία και τις λέξεις που ξεχνάω!Να φανταστείται ότι προσέχω πολύ θέλοντας και μη.Καταραμένη δυσλεξία!!!
Ντρέπομαι αλλά θα συνεχίσω να γράφω!

Gatekeeper:
Δημήτρη μονο οι σκεψεις, ιδεες εχουν σημασια
Και στα δύο εισαι πολυ καλος.
Φυσικά θα συνεχισεις να γράφεις....Είσαι πολύ χρησιμη φωνή σε τουτο το forum. 

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση