Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Θέματα σχετικά με το forum

Ενότητα Επωνύμων στο forum?

(1/2) > >>

thepap:
Θα ήθελα να θέσω υπο την κρίση των διαχειριστών την πιθανότητα δημιουργίας μέσα στο forum ενότητας στην οποία θα μπορούν να συμμετέχουν μόνο επώνυμοι  και στην οποία θα συζητούνται κατά βάση επιστημονικά θέματα , ακόμη και συζήτηση περιστατικών.
Πιστεύω θα ήταν ένα χρήσιμο εργαλείο για την καθημερινή κλινική μας πράξη.
Θα βγω κι εγώ τότε απο την ανωνυμία...

Argirios Argiriou:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΘα ήθελα να θέσω υπο την κρίση των διαχειριστών την πιθανότητα δημιουργίας μέσα στο forum ενότητας στην οποία θα μπορούν να συμμετέχουν μόνο επώνυμοι  και στην οποία θα συζητούνται κατά βάση επιστημονικά θέματα , ακόμη και συζήτηση περιστατικών.
Πιστεύω θα ήταν ένα χρήσιμο εργαλείο για την καθημερινή κλινική μας πράξη.
Θα βγω κι εγώ τότε απο την ανωνυμία...

--- Τέλος παράθεσης ---

Είμαι και εγώ σαφώς υπέρ της συμμετοχής στο φόρουμ με το αληθινό μας όνομα. Δίνει άλλη επισημότητα και εγκυρότητα.

Ωστόσο σε τι σε δυσκολεύει η ανωνυμία, στο να συζητήσεις επιστημονικά θέματα και Ιατρικά περιστατικά; Μήπως δεν το κάνουμε και τώρα;

Άλλωστε υπάρχουν και περιπτώσεις μελών του φόρουμ που χρησιμοποιούν / χρησιμοποίησαν το πραγματικό τους όνομα και όμως ρίχνουνε/ρίξανε το επίπεδο της συζήτησης.

Αρχικά ήμουν από αυτούς που θέλανε όλα τα μέλη να συμμετέχουν υποχρεωτικά με τα πραγματικά τους ονόματα. Με τον καιρό όμως συνειδητοποίησα ότι κάποιοι Ιατροί για διάφορους λόγους δεν μπορούν μιλήσουν το ίδιο ελεύθερα όταν γράφουν επώνυμα (π.χ. γιατί φοβούνται μην κοντραριστούν με κάποιον ιεραρχικά ανώτερό τους που επίσης μπαίνει στο φόρουμ).

Denominator:
Κι εγώ είμαι υπέρ της επωνυμίας στο forum - όχι τόσο για τα επιστημονικά ζητήματα όσο για τα υπόλοιπα.
Ωστόσο, η ανωνυμία πρέπει να δίνεται ως δυνατότητα, εκτός από τις περιπτώσεις προσωπικών επιθέσεων/κατηγοριών.

medicus:
Πιστεύω ότι σημασία δεν έχει ποιος γράφει τι, αλλά το τι γράφει.

Υπάρχουν περιπτώσεις "λογοκρισίας", όπως αναφέρει ο Αργύρης, λόγω ιεραρχίας. Επίσης μπορεί να υπάρχουν περιπτώσεις που ο ιατρός δεν επιθυμεί να δηλώσει τον τόπο εργασίας του ή να "εκθέσει" συναδέλφους που δραστηριοποιούνται στην ίδια, με αυτόν, περιοχή, καθώς και άλλες καταστάσεις που "επιβάλλουν" την ανωνυμία.

Εάν το κάθε μέλος τηρεί τις βασικές αρχές μίας πολιτισμένης, συντακτικά και γραμματικά, γλώσσας και τεκμηριώνει τα όσα γράφει βάσει γενικά αποδεκτών στοιχείων και δεδομένων, χωρίς να αυθαιρετεί, τότε δεν νομίζω ότι χρήζει συζήτησης η "επωνυμία". Όποιος επιθυμεί γνωριμίες σε προσωπικό επίπεδο, υπάρχει η δυνατότητα "προσωπικού μηνύματος".

Προχωρώντας ένα βήμα παρακάτω θα έλεγα το εξής. Ας φανταστούμε να υπήρχε η δυνατότητα οι ανακοινώσεις μας να μην έπαιρναν κανένα όνομα ή ψευδώνυμο, αλλά να παραθέτονταν η μία μετά την άλλη χωρίς "πηγή". Τότε θα βλέπαμε πολύ πιο ήπιες αντιπαραθέσεις μεταξύ "ημών και υμών" και πολλές φορές θα υπήρχε συμφωνία και σύμπνοια απόψεων, ακόμη και ανάμεσα σε "ορκισμένους" και "διαχρονικούς" αντιπάλους μέσα στο φόρουμ. Παρατηρείται, πολλές φορές, το φαινόμενο τα μέλη του φόρουμ να έχουν κάνει "ομάδες" υποστήριξης και αντιπαλότητας με άλλες, αντίστοιχα. Πολλά "συμφωνώ" ακολουθούν μία γενικότερη "συμπάθεια" προς ένα μέλος, όπως και πολλές εντάσεις έχουν γεννηθεί από "αντιπάθειες".

Όλοι δεν είμαστε ίδιοι. Μπορούμε όμως, και πρέπει, να αποβάλλουμε από μέσα μας την όποια αντιπάθεια ή συμπάθεια προς ένα μέλος, που στηρίζεται σε διάφορους λόγους πλην της όποιας συγκεκριμένης άποψης που έχει το μέλος αυτό, και να επικεντρωθούμε αποκλειστικά και μόνο στο τι γράφει την συγκεκριμένη στιγμή. Ίσως έτσι να φτάναμε γρηγορότερα σε πιο "υγιή" και ενδιαφέροντα συμπεράσματα, που θα βοηθούσαν όλα τα μέλη του φόρουμ(και όχι μόνο).

Ευχαριστώ...

thepap:
Η πρότασή μου αφορά την δυνατότητα να μπορεί κανείς να συζητά θέματα που αφορούν την κλινική πράξη ξέροντας ότι τα συζητά μόνο με συναδέλφους. Με ότι αυτό συνεπάγεται (εμπιστευτικότητα , κατανόηση, εγκυρότητα κ.λ.π.) .
Θα μπορούσαμε ας πούμε να κάνουμε ακόμη και πρόγραμμα βιβλιογραφικής ενημέρωσης .
Όπως  γίνεται στις κλινικές νοσοκομείων (όπου γίνεται) όπου συνήθως δεν παρευρίσκονται συγγενείς ασθενών η διοικητικό προσωπικό νοσοκομείου.
Όπως και να έχει, σε μένα το forum όπως είναι, έχει φανεί αρκετά χρήσιμο και θα συνεχίσω να το παρακολουθώ.
Ευχαριστώ.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση