Θέματα Εργασίας > Εργασία στον ιδιωτικό τομέα (αυτοαπασχόληση)

Μηχανισμός αυτόματων επιστροφών (Claw back)

<< < (2/2)

Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΜε τους Κρατικούς παρόχους Υγείας (π.χ. Μικροβιολογικά εργαστήρια Κέντρων Υγείας και Νοσοκομείων) τι γίνεται;
Θα συνεχίσουν να εκτελούν όσες εργαστηριακές εξετάσεις θέλουνε χωρίς κανένα όριο;

--- Τέλος παράθεσης ---
Νομίζω ότι αυτά υποβάλλονται μαζί με τα νοσήλεια (ως κωδικός - όχι δλδ με τις κλινικές και τα εργαστήρια) και έτσι έχουν άλλο προϋπολογοσμό (θα καθοριστεί και αυτός στο τέλος του επόμενου έτους). Εξάλλου ακόμα και αν τους δώσει το 1/3 των χρημάτων ποιός θα παραπονεθεί; Οι διορισμένοι διοικητές; Άσε που είναι μια ευκαιρία να τα βγάλουν ασύμφορα και να τα κλείσουν κατά το δοκούν....

GirousisN:
Κινητοποιήσεις γιατρών στον ορίζοντα
Αμετάκλητο «όχι» έλαβαν οι Γιατροί από το Υπουργείο Υγείας γύρω από οποιαδήποτε διαπραγμάτευση στην επιβολή rebate και clawback, καθώς και της πληρωμής των ιδιωτικών ελεγκτικών εταιρειών. Τέλος στον «προσχηματικό διάλογο» βάζουν οι γιατροί που προειδοποιούν με κινητοποιήσεις.

Σε σύσκεψη των δύο πλευρών, η Αριστοτέλους ξεκαθάρισε πως ο κλειστός προϋπολογισμός δεν θα αλλάξει, έχει υπογραφεί σχετική Υπουργική απόφαση και θα ισχύσει το clawback και για το 2014, το οποίο εκτιμάται από τους Γιατρούς ότι θα ανέλθει σε 60% με 70% ανά πάροχο και ανά περιφέρεια της Ελλάδας.
«Αυτό σημαίνει ότι θα εκτελούνται από τους παρόχους για το 2014 όλα τα παραπεμπτικά ανεξαρτήτως εάν ο ΕΟΠΥΥ έχει τη δυνατότητα να τα πληρώνει για οποιοδήποτε ύψος δαπάνης και αν απαιτηθεί», σημειώνει σε ανακοίνωση της Επιτροπή Διαπραγμάτευσης.
Οι Γιατροί σημειωνουν ότι ούτε τα φορολογικά ζητήματα έχουν επιλυθεί «παρά τις δεσμεύσεις των συναρμόδιων υπουργών προκειμένου να μην φορολογηθούμε για τα ποσά που δημεύτηκαν αναδρομικά από τους παρόχους το 2013 με το clawback και rebate και αντιστοιχούν περίπου στο 50% του τζίρου μας».
Μάλιστα, ήδη οι ΟΕ και ΕΕ εταιρίες αναγκάστηκαν να πληρώσουν προκαταβολή φόρου στις 30 Απριλίου για χρήματα που τους έχουν περικοπεί.
«Βρισκόμαστε μπροστά σε μια πρώτου μεγέθους απο-ασφάλιση του Ελληνικού πληθυσμού και ανθρωπιστική κρίση που ξεκινά από την κατάρρευση της παροχής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στον Ελληνικό λαό και την πλήρη διάλυση και απαξίωση των ιδιωτικών δομών παροχής των αναγκαίων υπηρεσιών ιατρικής πρόληψης», σημειώνει η Επιτροπή.
Η απάντηση αναμένεται δυναμική, μετά από αυτή την εξέλιξη, αφού η Πανελλήνια Επιτροπή Διαπραγμάτευσης, «μέχρι νεωτέρας, διέκοψε κάθε προσχηματική διαπραγμάτευση με το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ και πρόκειται να καλέσει άμεσα τα μέλη της σε κινητοποιήσεις επιδιώκοντας την μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση μεταξύ των παρόχων, αναμένοντας και τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και της Γενικής Συνέλευσης του ΠΙΣ, που διενεργούνται σήμερα και αύριο.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
   Μεχρι τελος Αυγουστου θα στειλει ο ΕΟΠΥΥ τα σημειωματα Claw back για το Α΄εξαμηνο 2014, συμψηφιζοντας (αρνουμενος να πληρωσει) με τους μηνες Απριλιο, Μαιο, Ιουνιο.

   ΥΓ: Φυσικά το άνω είναι για τις ιδιωτικές κλινικές αλλά πιθανότατα το ίδιο ισχυεί και για τους εργαστηριακούς. Θα το μάθουμε σύντομα.  Τα σχόλια των συναδέρφων στην άνω ιστοσελίδα απο κάτω, δηκτικά...

Ορθοπαιδικός:
   Αν και το θέμα είναι παλιό, το Clawback συνεχίζεται (αμείωτο). Και φυσικά οι γκρίνιες κυρίως εργαστηριακών ιατρών, τόσα χρόνια πολλές και συχνά δικαιολογημένες. Αλλά το να κάνεις έρευνα για να δείξεις ότι αυτοί που πληρώνουν δεν θέλουν (αναμενόμενα) να πληρώσουν δείχνει ολίγον φαιδρό:



Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Οι γιατροί που συνεργάζονται με τον ΕΟΠΥΥ ζητούν την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας –Τι δείχνει έρευνα τις ALCOΤην ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και την κατάργηση του Claw Backζητούν 400 ιδιώτες γιατροί που συνεργάζονται με τον ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με τα ευρήματα της ALCO για λογαριασμό του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Τα αποτελέσματα της έρευνας παρουσίασαν ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, ο Α’ Αντιπρόεδρος Φ. Πατσουράκος και ο διευθύνων σύμβουλος της Alcο Κ. Παναγόπουλος, παρουσία Προέδρων Ιατρικών Συλλόγων και Επαγγελματικών Ενώσεων και Φορέων από όλη τη χώρα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν, η συντριπτική πλειοψηφία των ιατρών εκτιμά ότι η καθιέρωση του claw back στις εξετάσεις είναι ένα άδικο και δυσβάσταχτο μέτρο που απειλεί τη βιωσιμότητα, των Φορέων της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος (δυστυχώς η ALCO δεν γνωρίζει τι σημαίνει ΕΟΠΥ και του "έφαγε" του τελευταίο Υ δλδ την Υγεία)




   ΥΓ: Για να μην αδικούμε τελείως την έρευνα έχει και άλλα στοιχεία που είναι ενδιαφέροντα. Αναφέρω προσωπικές παρατηρήσεις:
   1) Η ΠΦΥ έχει χειροτερέψει, μάλλον είναι το γνωστό κάθε πέρυσι και καλύτερα....
   2) Η ΣΔΙΤ που θα αναβαθμίσει την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στη χώρα μας αφορά κυρίως τα μεγάλα εργαστήρια και κλινικές. Είναι περίεργο που ελευθεροεπαγγελματίες εργαστηριακοί το βλέπουν θετικά....
   3) το 23% των μικροβιολόγων βρίσκουν δίκαιο το CLAWBACK. Αδυνατώ να το εξηγήσω.
   4) Οι πνευμονολόγοι αισθάνονται οι πιο αδικούμενοι (δεν το περίμενα, υπέθετα θα ήταν οι μικροβιολόγοι) απο την κατάσταση.
  5) Στα μέτρα που μπορούν να παρθούν: α) τι εννοούν πλαφόν ανα πάροχο; Ένας είναι ο πάροχος από 9ετία και οι κρατήσεις είναι ίδιες (εκτός ίσως του ΟΓΑ αν δεν έχουν εξομοιωθεί και αυτές). Και που θα οδηγήσει; Σε ευγενή ταμεία που θα γράφονται εξετάσεις και θα είναι περιζήτητα;
  5β) Το πλαφόν ανά ασθενή είναι ίσως μια λύση αλλά θα οδηγήσει σε συνταγογράφηση εξετάσεων σε μέλη οικογένειας, σε φίλους ή γείτονες που θα έχουν περιθώριο. Και θα το ζητήσουν οι ίδιοι οι εργαστηριακοί, όσο και αν το αρνηθούν τώρα...

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση