ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Θέματα Ειδικευομένων
Εφημεριες ειδικευομενων γεν ιατρικης
Katerina:
Καλησπέρα ,
Μια ερώτηση προς την αντίθετη κατεύθυνση
Ποιο είναι το ελάχιστο όριο των εφημεριών που πρέπει να κάνει ενας ειδικευόμενος ιατρός έτσι ώστε να κριθεί επαρκής στην ειδικότητα ? Ισχύει το ελάχιστο όριο των 4 εφημεριών κάθε μήνα? Αν κάποιος ειδικευόμενος δεν βάλει καθόλου εφημερίες σε ένα τμημα ή κληθεί να εφημερεύσει σε άλλο τμήμα λόγω αναγκών του νοσοκομείου χωρίς να έχει εφημερεύσει στο τμημα του καθόλου, μπορεί ο εκάστοτε διευθυντης να μην του υπογράψει το πιστοποιητικό παρακολούθησης του??
Ευχαριστώ
ΑΡΗΣ:
Δεν υπάρχει μίνιμουμ εφημεριών για τους ειδικευόμενους. Τόσες όσες χρειάζονται για ασφαλή λειτουργία των νοσαοκομείων.
Μαρία Χόρτη:
Δεν γνωρίζω κι εγω επισήμως εάν υπάρχει μίνιμουμ,
πάντως επικαλούμενη το νόμο για μητέρες-ιατρούς ειδικευόμενες δεν έκανα εφημερίες σε 3 τμήματα μέχρι να γίνει ο γιος μου περίπου 1 έτους (ειχα επιλέξει να είναι ΜΕΘ, μικροβιολογικό και ακτινολογικό πιστεύοντας πως "χάνω" λιγότερα απο αυτά τα τμήματα μη συμμετέχοντας στο πρόγραμμα εφημεριών).
Δεν είχα πρόβλημα να πάρω το πιστοποιητικό μου, μιας και αυτό υπογράφεται απο τον αναπληρωτή συντονιστή και μόνο (φυσικά λαμβάνοντας τις βεβαιώσεις που χορήγησαν οι δ/ντες των τμηματων). Πάντως ο διευθυντής της ΜΕΘ σημείωσε στο logbook μου ότι δεν πραγματοποίησα εφημερίες κατά την άσκησή μου στο τμήμα του.
Δ. Κουναλάκης:
Ο ειδικευόμενος εφημερεύει για την εκπαίδευση του και εκτελεί βοηθητικό έργο (για το οποίο πληρώνεται) παρουσία ειδικού. Συνεπώς, δεν μπαίνει σαν προσωπικό ασφαλείας σε απεργία εάν ο πρωτοβάθμιας σύλλογος που ανήκει προκηρύξει απεργία και δεν εκδώσει προσωπικό ασφαλείας. (προσοχή στο πως το γράφω).
Επίσης, δεν εφημερεύει με βάση τις ανάγκες του νοσοκομείου αλλά με βάση τις ανάγκες σε εκπαίδευση όπως ορίζεται από τον συντονιστή εκπαίδευσης. Συνεπώς, να ξέρετε ποιος ευθύνεται. Δεν υπάρχει επισήμως αριθμός εφημερίων που πρέπει να κάνει για να θεωρηθεί ότι εκπαιδεύτηκε. Και αυτό αφήνεται στην κρίση του συντονιστή με ότι ευθύνες συνεπάγεται για αυτούς που τον προτείνουν και τον διορίζουν.
Τώρα στην πράξη γίνεται το έλα να δεις. Από κάθε άποψη. Από όπου και να αρχίσω κακός θα γίνω.
Επιστημονική εταίρα της ειδικότητας (ξέρει τι σε τι πρέπει να εκπαιδεύεται μέχρι και η Τζούλια, άλλα όχι τι οφείλει να ξέρει), συντονιστές εκπαίδευσης (και παρατρεχάμενοι) (προσοχή στα σάλια), επιμελητές (άνευ επιμέλειας) και ειδικευόμενοι (ζήτω τα μπάνια του λαού) είναι συνένοχοι στην δολοφονία.
ΑΡΗΣ:
Νόμος 3754/2009 άρθρο 1 ΄΄Οι νοσοκομειακοί γιατροί του ΕΣΥ οι πανεπιστημιακοί γιατροί και ΟΙ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΙ πραγματοποιούν τις απαραίτητες εφημερίες για την ασφαλή λειτουργία των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας.΄΄
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση