ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Θέματα Ειδικευομένων
Εφημεριες ειδικευομενων γεν ιατρικης
ΓΕΩΡΓΙΑΠ:
καλησπερα
ηθελα να ρωτησω αν υπαρχει καποια αποφαση η νομος για τον αριθμο εφημεριων που πρεπει να κανει ο ειδικευομενος γενικης ιατρικης στις αντιστοιχες κλινικες.στο νοσοκομειο που ειμαι μας <<αναγκαζουν>> να κανουμε εφημεριες στην παθολογικη ή χειρουργικη λογω αναγκων του νοσοκομειου-ελλειψη ιατρων ειδικευομενων αλλων κλινικων
Γιώργος Κανελλόπουλος:
Οι ειδικευόμενοι εφημερεύουν στα τμήματα που ανήκουν. Επισυνάπτω ένα χρήσιμο έγγραφο, που έχει ξανανέβει στο φόρουμ.
ΓΕΩΡΓΙΑΠ:
ευχαριστω πολυ!
Αρχίατρος:
Στην Κλινική μου (Χειρουργική), μας ήρθαν για 3μηνο rotation δύο ειδικεύομενοι Γενικής Ιατρικής.
Εις εξ΄αυτών, έχει κλινική εμπειρία, όντας ειδικεύομενος σε Παθολογική Κλινική επαρχιακού νοσοκομείου.
Εμείς έχουμε σοβαρότατο πρόβλημα να βγάλουμε τις εφημερίες μας, και για παράδειγμα τον Οκτώβρη μας βγαίνουν 8-9 εφημερίες έκαστου.
Ως αρχαιότερος ειδικεύομενος, ρώτησα τον Δ/ντη αν θα μπορούσαμε να τους βάλουμε μόνους τους σε εφημερίες της Κλινικής, μαζί με νέους ειδικούς που δεν έχουν πρόβλημα να τρέξουν λίγο παραπάνω. Ήταν κάθετα αρνητικός.
Ως εκ τούτου, υπάρχει σχετική νομοθεσία που να λέει ότι ΠΑΝΤΑ οι ειδικεύομενοι Γενικής Ιατρικής μπαίνουν συμπληρωματικά στις εφημερίες των Κλινικών που κάνουν rotation ως δεύτεροι ;
Αδυνατώ να καταλάβω γιατί να μην έκαναν λίγες εφημερίες (π.χ έκαστος 2), πράγμα που θα μας βοηθούσε πολύ.
Είμαι σίγουρος ότι στην επαρχία, με την τρομερή έλλειψη ειδικεύομενων που υπάρχει, θα τους έχωναν απ΄ την αρχή σε εφημερίες.
Προσοχή, μιλάω για εφημερίες της Κλινικής, και όχι στο ΤΕΠ όπου χρειάζεσαι όντως Χειρουργό.
Δ. Κουναλάκης:
Όταν έκανα ειδικότητα τέτοιος διαχωρισμός δεν υπήρχε. Και υπήρχαν και κλινικές που είχαν 1 ειδικευόμενο σε εφημερία. Για το νόμο, ο ειδικευμένος γιατρός είναι ο χειρουργός. Οι υπόλοιποι είναι ανειδίκευτοι κι ας είναι λίγο πριν τελειώσουν ειδικότητα.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση