ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Θέματα Ειδικευομένων
Εφημεριες ειδικευομενων γεν ιατρικης
esrgp:
Στο τριτοβαθμιο νοσοκομείο που εκανα ειδικότητα ο ειδικευομενος γενικης ιατρικης ήταν κατι σαν το στοκο, βούλωνε τρυπες σε οποιαδηποτε κλινικη είχε ελλειψη ειδικευομενων, μαλιστα σε ορισμενες κλινικες που ηταν κομματι της εκπαιδευσης δεν καναμε καθολου εφημεριες γιατι τις μοιραζονταν ολες οι ειδικευομενοι της κλινικης ή ο καθηγητης δεν ηθελε τους γενικους γιαυτρους. Αποτελεσμα να υπαρχουν μηνες που εκανε ο ειδικευομενος εφημεριες μονο σε κλινικες πχ ογκολογικη, νευρολογικη, νευροχειρουργικη κλπ. Πρωτης γραμμης και σε αμεση σχεση με τη Γενικη Ιατρικη, δεν συμφωνειτε;
Δ. Κουναλάκης:
Το έχω πει και σε ακαδημαϊκούς διδάσκαλους και σε όργανα της ειδικότητας μας δημοσίως:
Είναι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ να κάνεις ειδικότητα πρωτοβάθμιας σε τριτοβάθμιο νοσοκομείο.
Υπάρχει όμως και ευθύνη για το συνάδελφο που επέλεξε ένα τριτοβάθμιο νοσοκομείο να κάνει ειδικότητα γενικής ιατρικής. Δηλώνει ότι αγνοούσε παντελώς το περιεχόμενο της ειδικότητας όταν την επέλεξε ή ότι δεν τον ενδιέφερε η εκπαίδευση του εάν γνώριζε το περιεχόμενο της.
Δεν θέλω να προχωρήσω και σε άλλα γιατί θα ανεβάσω την αρτηριακή πίεση σε πολλούς.
Σημ: Το εγκληματικό πάει σε αυτούς που έφτιαξαν τις θέσεις για ειδικότητα σε αυτά τα νοσοκομεία.
ZArk:
Ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και ένας συντονιστής εκπαίδευσης.
Αυτός πρέπει να υπερασπιστεί των δικαιωμάτων των ειδικευόμενων και να εγγυηθεί οτι εκπαιδεύονται σωστά και όχι εφημερέυοντας σε νευροχειρουργικές και ογκολογικές κλινικές.
:-\ :-\ :-[ :-[
Δ. Κουναλάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑς μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και ένας συντονιστής εκπαίδευσης.
Αυτός πρέπει να υπερασπιστεί των δικαιωμάτων των ειδικευόμενων και να εγγυηθεί οτι εκπαιδεύονται σωστά και όχι εφημερέυοντας σε νευροχειρουργικές και ογκολογικές κλινικές.
:-\ :-\ :-[ :-[
--- Τέλος παράθεσης ---
Σε ένα τριτοβάθμιο νοσοκομείο επιλέγεται ο πιο αδύναμος κρίκος....
Μαρία Χόρτη:
Η εμπειρία μου απο την ειδικότητα σε ένα επαρχιακό νοσοκομείο ήταν πολύ καλή, ιδίως σε κλινικές που δεν υπήρχαν ειδικευόμενοι (ΩΡΛ, οφθαλμολογική, μαιευτική κλπ) όπου οι επιμελητές έδειχναν πολύ μεγάλη προθυμία να σου μάθουν πράγματα, για πολλούς λόγους.
Για το θέμα των εφημεριών και σε εμάς έγιναν διάφορες συγκρούσεις, μάλιστα είχαμε ζητήσει θυμάμαι και τη βοήθεια της Ένωσης, άλλες φορές τα καταφέρναμε, άλλες όχι.
Το ζητούμενο όπως το αντιλαμβάνομαι εγω είναι να μπορέσεις να πάρεις ό,τι περισσότερο μπορείς απο την ειδικότητα. Είναι αδύνατο να τα έχεις όλα.
Ένα μεγάλο θέμα είναι ότι δεν σου μάθαίνουν πάντα αυτό που θα έπρεπε να μάθεις (συχνά συμβαίνει εσυ να τους κυνηγάς με το logbook ανά χείρας κι εκείνοι να επιμένουν να σου δείχνουν αυτά που θέλουν), πάντως στη μεγάλη πλειοψηφία των περιπτώσεων αν υπήρχε καλή διάθεση έβγαιναν κερδισμένες και οι δυο πλευρές. Θέλω να πω πως κι εμείς κάναμε τη γνωστή "λάντζα", κι εκείνοι όμως το εκτιμούσαν και επέμεναν να σου δείχνουν κάτι στο οποίο δυσκολεύεσαι κλπ.
Ένα άλλο μεγάλο θέμα είναι το θέμα των συντονιστών, ο δικός μας είναι παράδειγμα προς αποφυγή αλλά απο τη στιγμή που δεν υπάρχει κανένας άλλος που να ενδιαφέρεται, εκτιμώ και μόνο το ότι έβαλε ακόμη έναν μπελά στο κεφάλι του.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση