Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα
ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΕΚΤΟΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΙΑΤΡΕΙΟΥ
Denominator:
Πιστεύω ότι όλα αυτά που εξηγεί ο αγαπητός συνάδελφος jack είναι αποτέλεσμα της λαϊκίστικης ανίληψης του κάθε ανευθυνοϋπεύθυνου να "εξυπηρετείται" ο καθένας που προσεγγίζει ΚΥ και ΠΙ ει δυνατόν αυτοστιγμεί. Δεν ξέρουν ότι "εξυπηρέτηση" αυτού του είδους και ΥΓΕΙΑ δεν πάνε ταυτόχρονα. Υγεία τόσο των πολιτών που σπεύδουν στις δομές ΠΦΥ του ΕΣΥ όσο και των λειτουργών τους.
Αν υπήρχαν τα ραντεβού κι εκεί και ο κόσμος μάθαινε σε όρια και τάξη, τα οποία θα τα εισέπραττε τελικά ο ίδιος με τη μορφή της άνεσης και της σωστής ιατρικής παροχής υπηρεσιών, τότε η εικόνα θα ήταν τελείως διαφορετική. Όσο για τις δομές του πρώην ΙΚΑ, εκεί το θέμα αλλάζει. Η αταξία μεταφράζεται σε κέρδος για τα (ιδιωτικά) ιατρεία - η απώλεια του δημοσίου συμφέροντος, με την ευρύτερη έννοια, δεν ένοιαξε ποτέ κανένα εθελοτυφλούντα.
Μαρία Χόρτη:
Συνάδελφε,
επειδή πέρασα τα ίδια ακριβώς, νομίζω πως 2 λύσεις υπάρχουν:
1) Βάζεις ραντεβού (θα πάρει χρονο αλλά θα βελτιωθεί κατά πολύ η κατάσταση)
2) Παραιτείσαι απο το δημόσιο και κάνεις ιδιωτικό ιατρείο.
Υπάρχει και τρίτη λύση του τύπου "δουλεύω 9:00-13:00 και οι υπολοιποι να πατε να πνιγειτε" ή "το παιζω συνταγογραφος και δεν ασχολουμαι με τον ασθενή" αλλά επειδή απο τα γραφόμενά σου κατάλαβα ότι δεν είσαι τέτοιος τύπος κοίταξε να λειτουργήσεις όπως θεωρείς εσυ σωστό και ηθικό προς τον ασθενή αλλά και τον εαυτό σου. Αν αυτό το καταφέρεις στη θέση που είσαι τώρα (με ραντεβού, 3μηνες, τήρηση ωραρίου) θα είναι μεγάλη μαγκιά.
Καλό κουράγιο ότι κι αν κάνεις.
Harper:
@Denominator:ειναι γεγονος πως τελευταια,ολο και περισσοτερο,νιωθω πως το ιατρειο ευθυνης μου ειναι μια μορφη ΚΕΠ παρα ιατρειο.Και το τραγικο ειναι πως από όσα εισπραττω ,οι ασφαλισμνεοι προτιμουν ενα ΚΕΠ συνταγογραφησης παρα ενα ιατρειο...Δυστυχως!
@Μαρια Χορτη:Πίστεψε με...εδω και πολυ καιρο φλερταρω με την ιδεα ενος ιδιωτικου ιατρειου.Ενος ιατρειου που θα εβαζα εγω τα χρωματα και το στυλ...Θα ειμαι ειλικρινης:Δε το κάνω γιατι στην τρεχουσα οικονομικη συγκυρια και μετα καποια προσωπικα οικονομικα ανοιγματα αυτο ειναι πλεον μεγαλο ρισκο.Ισως επρεπε να το ειχα τολμησει νωριτερα,τοτε που υπήρχε καιρος για ανοιγματα, αλλα τοτε η δουλεια ηταν λιγοτερη αναλογικα και τα χρηματα(μισθος και εφημεριες) σχεδον διπλασια.Ισως πάλι αν ημουν μονος να το τολμουσα....
Σε ό,τι αφορα τα ραντεβου που ανεφερες(και τα οποια εχω σκεφθει) δυστυχως ειναι δυσκολο γιατι απαιτει μια σχετικη παιδεια-εκπαιδευση των ασφαλισμενων οπως και χρονο απο την πλευρα μου για να τα κλεινω.Εδω δεν προλαβαινω να σηκωσω πολλες φορες το τηλ για άλλα πραγματα.Επίσης η λεξεις "ραντεβου" ή "ωράριο" για το μεσο ασφαλισμενο της επαρχιας ειναι τοσο εξωπραγματικές όσο και το "φαινομενο του θερμοκηπιου" ή "ο επιταγχυντης σωματιδιων του CERN".Ασε που σε μερικα χωρια εμφανιζεται το κωμικοτραγικο φαινομενο να επικαλουνται καποιοι ,καποιους τοπικους βουλευτες οταν δεν εξυπηρετουνται αμεσα ,συμπεριφορα αποτοκη του εν γενει πολιτικου καρκινωματος που μας οδηγησε ΕΔΩ!
Τελος παντων...δεν υπάρχουν και πολλα που μπορει να γινουν,ειδικα στην τρεχουσα οικονομικη συγκυρια.Προσωπικα δηλωνω απογοητευμενος και κουρασμενος.Οι συσχετισμοι και οι συνθηκες εργασιας εχουν αλλάξει δραματικα και ολα μοιαζουν να γινονται πιο αναρχα και τσαπατσουλικα παρα τις διαβεβαιωσεις για συμμαζεμα.Εαν τα Κ.Υ και τα Π.Ι. συνεχισουν να ειναι τοσο απαξιωμενα οσο σημερα ,με τη μορφη δηλαδη ΚΕΠ συνταγογραφησης,ειλικρινα δεν εχει νοημα να καλυπτονται απο ειδικους ιατρους.Και η καραμελα για ισχυρη ΠΦΥ θα ειναι ενα βαλσαμο για τα αυτια των ασφαλισμενων οχι ομως για τη συνολικη υγεια τους.
kdiwavvou:
[logged][spoiler]Αγαπητέ χρήστη ``Jack`` συνάδελφε και αδελφέ εν Χριστώ : σε προτρέπω σε συζήτηση σχετικά με μια λύση παρεμφερή με ... `τα ραντεβού``. Σκέφτομαι να το κάμω πράξη αλλά ειδικά εγώ έχω προϊστάμενο που προφορικά πάντοτε λέγει πως θα πρέπει να συνταγογραφώ τα πάντα σε πάντες και πως στο ΚΥ κάμει εκείνος κουμάντο και σε όποιον δεν αρέσει [ εμένανε υποδεικνύει ] να σηκωθεί και να φύγει, επίσης δε εντέχνως έλαβαν χώρα καταγγελίες ενατίον μου πως δεν διεκπεραιώνω συνταγογράφηση σε 3 βιβλιάρια / προσερχόμενο είτε πως σημειώνω σχόλια στα βιβλιάρια του τύπου δεν προσήλθε, χωρίς γνωμάτευση, διαφωνώ με το θεραπευτικό σχήμα ...... Για αυτό το λόγο το συζητώ εδώ ΔΗΜΟΣΙΩΣ και ευελεπιστώ πως δεν θα διαγραφεί η τοποθέτησή μου η οποία μάλιστα είναι προσβάσιμη μόνο σε συνδεδεμένους χρήστες
Πρόταση : όσοι δεν προσέρχονται αυτοπροσώπως σε καθιερωμένες ημερομηνίες και ώρες λ.χ κάθε Δευτέρα και από ώρα 13:00 εώς 15:00 εάν πράγματι δεν μετακινούνται λόγω προβλημάτων υγείας να τους εξετάζει ο ιατρός δηλαδή εγώ, εσύ κ.ο.κ κατ οίκον και σε δεύτερο χρόνο οι συνταγές να βρίσκονται διαθέσιμες στο ιατρείο [ περιφερικό ] είτε στη γραμματεία του ΚΥ - όσοι προσέρχονται και τους παρακολουθώ, συνταγογραφώ - όσοι προσέρχονται και έχουν θεράποντα τους εξετάζω και εάν συμφωνώ συνταγογραφώ για τα υπόλοιπα τον προτρέπω να απευθυνθεί στον θεράποντα. Έτσι θα εξυπηρετώ τουλάχιστο 40 βιβλιάρια ανά 7ωρο [ 6/ώρα ώστε να εξετάζω αδρά : ιστορικό, ζωτικά και επι πολλοίς παράγοντες κινδύνου ]
Ζητούμενο είναι τα παραπάνω να κοινοποιηθούν αρχικά στο νοσοκομείο ευθύνης και στην υπε ευθύνης .....[/spoiler][/logged]
Dott.diMG:
Να σου πω συνάδελφε τι έκανα εγώ σε παρόμοιας κατάστασης ιατρείο, όπου από κεκτημένη ταχύτητα αρκετοί ασθενείς όμορων ιατρείων συνέχιζαν να γράφουν σε μένα, με διάφορες δικαιολογίες (ότι βολεύει καλύτερα κλπ), παρά το γεγονός ότι τα όμορα καλύφθηκαν από συναδέλφους Γ.Ι.
Σταμάτησα να τους γράφω 3μηνες. Να αρνηθείς συνταγογράφηση δεν μπορείς. Κάνεις 1-2 μήνες περισσότερη δουλειά, αλλά λες ότι θα σου γράψω τα φάρμακα που σου λείπουν αφού ήρθες σε μένα, όμως δεν μπορώ να καθορίσω την αγωγή σου για το επόμενο τρίμηνο γιατί έτσι μπαίνω στα χωράφια του συναδέλφου που καλύπτει την περιοχή σας και “δεν επιτρέπεται” (χωρίς να προσδιορίζεις αν αυτό είναι αντιδεοντολογικό ή παράτυπο-παράνομο κλπ).
Θέλει λίγο χρόνο αλλά είχα αποτέλεσμα, χωρίς αντιδικίες και φασαρία.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση