Γενικά > Νομικά θέματα
Συνταγογράφηση για χρόνιες νόσους χωρίς γνωμάτευση ειδικού;
silvertaur:
Μεταφερω ερωτημα συναδελφου ειδικευομενου Γενικης Ιατρικης που κληθηκε προσφατα απο το Κ.Υ. που υπαγεται να καλυψει περιστασιακα 1-2 περιφερειακα ιατρεια λογω ελλειψης γιατρων.
Το 90% των χρονιως πασχοντων ενω στα βιβλιαρια τους ειναι γραμμενες 3μηνες συνταγες δεν διαθετουν γνωματευση ή ειναι πανω απο 1 ετος. Οποτε στη περιπτωση αυτη τι γινεται;
1) Πρεπει να μαλωσει με ολους για να παρουν νεες γνωματευσεις και να μπλοκαρει ολο το συστημα;
2) Γραφει κανονικα τις συνταγες προτρεποντας τους να φερουν στο επομενο διαστημα γνωματευσεις;
3) Γραφει κανονικα τις προηγηθεισες συνταγες που ειναι γραμμενες τακτικα στο βιβλιαριο βασιζομενος στη χρονιοτητα και την ηδη καταγραφη των ασθενων αυτων απο το συστημα ως χρονιοι πασχοντες;
Προσωρινως ακολουθει τη 2η μεθοδο (σ.σ. ο φαρμακοποιος φοβαται μηπως δεν αποζημιωθει για τις συνταγες που εχουν εκδοθει χωρις γνωματευση και τον εχει πρηξει).
Προσωπικα παντως εχω συνταγογραφησει καποιες φορες σε χρονιους πασχοντες χωρις γνωματευση βασιζομενος στις προηγουμενες συνταγογραφησεις που ειναι γραμμενες στα βιβλιαρια χωρις προβλημα ειτε απο ασθενεις ειτε απο φαρμακοποιους ειτε απο οποιονδηποτε.
Δ. Κουναλάκης:
Πληρώνουν ακόμη το φαρμακοποιό που εκτελεί τρίμηνες γραμμένες από ειδικευόμενο; Ενδιαφέρον...
Προβλέπεται τρίμηνη βάση γνωμάτευσης; Από που προβλέπεται και μου ξέφυγε;
Βάλτε τον επιμελητή στο ΚΥ να βγάλει γνωματεύσεις και όπου κρίνει ότι πρέπει να παραπέμψει, να παραπέμψει.
kdiwavvou:
[logged]
--- Παράθεση ---Βάλτε τον επιμελητή στο ΚΥ να βγάλει γνωματεύσεις και όπου κρίνει ότι πρέπει να παραπέμψει, να παραπέμψει.
--- Τέλος παράθεσης ---
Στην περίπτωση όπου επιμελητής καλείται να χορηγεί τρίμηνες διότι ο κόσμος το απαιτεί [ ο προϊστάμενος προφορικά διατύπωσε πως κάθε καταγγελία μη διεκπεραίωσης θα προωθείται στο νοσοκομείο, όλοι έχουν τον θεράποντά τους και είναι ρυθμισμένοι, δεν μπορείς εσύ Ιωάννου 3 μηνών ιατρός να αλλάξεις την τρέχουσα ροή των πραγμάτων διαφορετικά θα βρεθείς εκτός Νυμφώνος ] :
όταν στα σχόλια καταγράφει [ εγώ δηλαδή καταγράφω ] :`` δεν προσήλθε, δεν τον εξέτασα ποτέ, ζήτησα να τον εξετάσω, χορηγώ τα πάντα μετά από προφορική οδηγία προϊσταμένου `` .....ισχύει ότι απλά είμαι υπεύθυνος για τις συνταγές που υπογράφω ή τίθεται θέμα να μην εγκριθεί η συμμετοχή του ταμείου; Η τοποθέτησή μου είναι εμφανής μόνο σε συνδεδεμένους χρήστες [/logged]
thepap:
Δεν νομίζω ότι είναι καλή ιδέα να γράφετε τέτοιου είδους σχόλια στις συνταγές σας.
kdiwavvou:
[logged]
--- Παράθεση --- Δεν νομίζω ότι είναι καλή ιδέα να γράφετε τέτοιου είδους σχόλια στις συνταγές σας. Ομολογείτε ότι συνταγογραφείτε παράτυπα (χωρίς να έχετε εξετάσει τον ασθενή).
--- Τέλος παράθεσης ---
. Αγαπητέ συνάδελφε αυτό είναι το ζητούμενο καθώς εκκρεμεί και μια ΕΔΕ διότι στον κλάδο μας θαρρώ πως πέρα από το δημοσιουπαλληλικό κώδικα [ που και εκεί τα πάντα στην υγειονομική μονάδα όπου εργάζομαι λειτουργούν έκνομα, προφορικά και όχι προς το συμφέρον των ασφαλιζομένων ] υπερέχει η λειτουργία μας βάσει δεοντολογίας ...... η τοποθέτησή μου είναι εμφανής μόνο σε συνδεδεμένους χρήστες[/logged]
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση