Γενικά > Νομικά θέματα

Συνταγογράφηση για χρόνιες νόσους χωρίς γνωμάτευση ειδικού;

<< < (2/4) > >>

thepap:
Όλοι λίγο πολύ νομίζω ότι έχουμε βρεθεί σε καταστάσεις σαν κι αυτή που μπορώ να καταλάβω ότι αντιμετωπίζετε.
Απλά πρέπει κάποια στιγμή όλοι μας να ξεκαθαρίσουμε ότι πρώτα είμαστε Γιατροί και μετά Δημόσιοι Υπάλληλοι.
Η ευθύνη μας απέναντι στον άρρωστο είναι πάνω από κάθε δημισιουπαλληλικό κώδικα.
Πάντως από αυτά που έχω διαβάσει στα μηνύματά σας κατάλαβα ότι έχετε πάρει ένα πολύ δύσκολο δρόμο. Καλό κουράγιο...

kdiwavvou:
[logged]Είμαι ευτυχής για την τοποθέτησή σας συνάδελφε ιδιαίτερα βλέποντας την ιδιότητά σας στα χαρακτηριστικά του προφίλ σας [ F u ll Member ]. Θα ήμουν περήφανος εάν δίκην των ``μεγάλων δυνάμεων`` άνθρωποι από όλες τις ΥΠΕ, τον πανελλήνιο σύλλογο και από τα όργανα της ΠΦΥ διασφάλιζαν την διαφάνεια στις διαδικασίες που έχουν δρομολογηθεί .... Επίσης θέτω ξανά το αρχικό ερώτημα :όταν στα σχόλια καταγράφει [ εγώ δηλαδή καταγράφω ] :`` δεν προσήλθε, δεν τον εξέτασα ποτέ, ζήτησα να τον εξετάσω, χορηγώ τα πάντα μετά από προφορική οδηγία προϊσταμένου `` .....ισχύει ότι απλά είμαι υπεύθυνος για τις συνταγές που υπογράφω ή τίθεται θέμα να μην εγκριθεί η συμμετοχή του ταμείου; Η τοποθέτησή μου είναι εμφανής μόνο σε συνδεδεμένους χρήστες [/logged]

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδοςόταν στα σχόλια καταγράφει [ εγώ δηλαδή καταγράφω ] :`` δεν προσήλθε, δεν τον εξέτασα ποτέ, ζήτησα να τον εξετάσω, χορηγώ τα πάντα μετά από προφορική οδηγία προϊσταμένου `` .....ισχύει ότι απλά είμαι υπεύθυνος για τις συνταγές που υπογράφω ή τίθεται θέμα να μην εγκριθεί η συμμετοχή του ταμείου;

--- Τέλος παράθεσης ---
Τουλάχιστον για τα πρώτα τρία ισχύει ότι είστε ενώπιον ποινικών ευθυνών, ιδιαίτερα σε περίπτωση βλάβης ασθενή. Το τέταρτο επίσης δε σας απαλάσσει από την ευθύνη της υπογραφής σας, εφόσον είστε ειδικός.

kdiwavvou:
[logged]Γιατί το αντιλαμβάνομαι διαφορετικα ?? [= δέχομαι προφορικές οδηγίες / απειλές / εκφορβισμό από αρχαιότερο και ιεραρχικά ανώτερο συνάδελφο και προϊστάμενο. Δεν παραβαίνω τα της δεοντολογίας αν και διαφωνώ με θεραπευτικά σχήματα και δεν εκθέτω συναδέλφους, παράλληλα δεν στερώ το δικαίωμα στη δευτερογενή πρόληψη, ο ασθενής τελικά λαμβάνει συνταγή με αγωγή της επιθυμίας του θεράποντά του [ άσχετα εάν δεν διέπεται από οδηγίες της πολιτικής ηγεσίας, άσχετα εάν πρόκειται για δραστικές ουσίες άνευ ενδείξεων ], καταγράφω ότι δε λαμβάνει χώρα τριτογενής πρόληψη, καταγράφω ότι λειτουργούμε σαν γραφείς υγειονομικού και όλος ο πληθυσμός ρυθμίζεται από ειδικούς ] η τοποθέτησή μου είναι ορατή μόνο σε συνδεδεμένους χρήστες[/logged]

thepap:
Όντας Ειδικευμένος Ιατρός η συμφωνείτε με την αγωγή που λαμβάνει ο ασθενής και συνταγογραφείτε η δεν συμφωνείτε και αρνείστε. Δεν μπορεί να σας κατηγορήσει κανείς ότι δεν συνταγογραφήσατε αρκεί να είστε σε θέση να αποδείξετε ότι ασχοληθήκατε με τον ασθενή η τουλαχιστον προσφερθήκατε να ασχοληθείτε.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση