Θέματα Εργασίας > Εργασία στον ιδιωτικό τομέα (αυτοαπασχόληση)

Κοντότα: Για την Alpha Bank επιτρέπεται. Για τον ιδιώτη Ιατρό απαγορεύεται..

<< < (2/7) > >>

D-Michalis:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδοςοργανωτικο ρολο σε κατι τετοιο θα μπορουσε να εχει η ΕΛΕΓΕΙΑ

--- Τέλος παράθεσης ---

Μη το περιμένεις φίλε μου. Αυτά είναι "χαμερπή" πράγματα για "ευγενείς" ομάδες.
Η "αποστολή" τους είναι να τυρβάζουν περί άλλων.

pzogr:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΚατ’ αρχάς από πού προκύπτει ότι ο ιδιώτης γιατρός δεν μπορεί? Εγώ το κάνω και ας έρθει όποιος νομίζει να μου πεί –με διατάξεις νόμων- ότι παρανομώ.

Όμως, οι συμπολίτες μας φίλοι μου είναι καχύποπτοι απέναντι στους μεμονωμένους επαγγελματίες υγείας (Γιατί το κάνει? Κάποια παγίδα κρύβει, λένε συνήθως), ενώ είναι πρόθυμοι να γίνουν τροφοδότες των μεγάλων trasts αν και στο τέλος θα πάρουν τα ανομολόγητα.

Προσωπικά, στην «επιχείρηση» που ξεκίνησα 1 χρόνο πρίν, έβαλα το σύστημα της κοντότας (κάρτα για 1 έτος με συμμετοχή 150 Ε για το πρώτο μέλος της οικογένειας και 100 για τα υπόλοιπα, 100 για τους ανέργους /ανασφάλιστους) στο οποίο περιλαμβάνεται ένα ετήσιο βασικό κλινικό και εργαστηριακό (βασικά βιοχημικά) τσεκ απ και ελεύθερη πρόσβαση στο ιατρείο γενικής / οικογενειακής ιατρικής όλο το έτος, σύν 20% έκπτωση στις τιμές από τη χρήση των λοιπών υπηρεσιών –άλλες ειδικότητες, εργαστηριακά, επισκέψεις κατ’ οίκον).
Ένα τέτοιο σύστημα, αν υπήρχε «μαζική» συμμετοχή, θα απέφερε και σε εμένα ένα σταθερό και σεβαστό εισόδημα και στον πολίτη μία στοιχειώδη έως επαρκή βασική κάλυψη στα συνήθη προβλήματά του, ενώ -ειδικά για τους συνταγογραφούντες συχνά- το κέρδος θα ήταν τεράστιο. Αν όμως  η συμμετοχή είναι μικρή, τότε είναι απόλυτα παθητικό μοντέλο για τον ιδιώτη γιατρό.
Αποτέλεσμα? Περίπου 10 αιτήσεις στο παρελθόν έτος, κατι που με ανάγκασε να το ανακαλέσω.

Τα συμπεράσματα δικά σας

--- Τέλος παράθεσης ---
Αν λάβει κανείς υπόψη το οικονομικό και νοητικό επίπεδο του μέσου ανθρώπου μάλλον δεν είναι περίεργο (το 10). Όντως οι περισσότεροι δελεάζονται από "κάρτες υγείας", που υπόσχονται τα πάντα στους πάντες. Έχει το ρόλο της κι η διαφήμιση εδώ.
Δεν κατάλαβα το κομμάτι που έλεγε "άλλες ειδικότητες". Οι ασθενείς θα είχαν εκπτωση αν πχ πήγαιναν στον καρδιολόγο; Πως;
Επίσης πως καλύπτεται το εγχείρημα φορολογικά; Πως θα δικαιολογηθεί ασθενής που βγαίνει από το ιατρείο ως ιδιωτική επίσκεψη αλλά χωρίς απόδειξη;

D-Michalis:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν κατάλαβα το κομμάτι που έλεγε "άλλες ειδικότητες". Οι ασθενείς θα είχαν εκπτωση αν πχ πήγαιναν στον καρδιολόγο; Πως;
Επίσης πως καλύπτεται το εγχείρημα φορολογικά;

--- Τέλος παράθεσης ---

Ως προς την εφορία: Δεν βλέπω τι με εμποδίζει να έχω ένα ιδιωτικό συμφωνητικό με τον ασθενή στο οποίο θα φαίνεται ρητά ότι πληρώνει Χ ποσό για υπηρεσίες που θα λάβει -όποτε απαιτηθούν- από ../../.. έως ../../../ και μετά κάθε φορά που θα εξυπηρετείται να καταχωρείται στο βιβλίο ως επίσκεψη χωρίς χρέωση δυνάμει του …/../../ συμφωνητικού. Εννοείται ότι κατά την έκδοση αυτού του συμφωνητικού θα κοπεί και η σχετική απόδειξη.
Για μένα από τη στιγμή που ρητά δεν απαγορεύεται, επιτρέπεται.

Ως προς τις άλλες ειδικότητες, στην περίπτωση τη δική μας ανέφερα ότι μιλάω για «επιχείρηση». Πρόκειται δηλαδή για πολυιατρείο όπου σταθερά παρέχονται υπηρεσίες γενικής. Οικογενειακής ιατρικής και σε προγραμματισμένες ώρες και ημέρες υπηρεσίες άλλων βασικών ειδικοτήτων (περί τις 10), ενώ λειτουργεί και μικροβιολογικό εργαστήριο.

Γι’ αυτές τις άλλες ειδικότητες μιλούσα.

Argirios Argiriou:
Τελικά η κοντότα μάλλον επιτρέπεται πλέον και για μη Τράπεζες όπως π.χ. για την παρακάτω εταιρεία παροχής Ιατρικών Υπηρεσιών:

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤελικά η κοντότα μάλλον επιτρέπεται πλέον και για μη Τράπεζες όπως π.χ. για την παρακάτω εταιρεία παροχής Ιατρικών Υπηρεσιών:

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

--- Τέλος παράθεσης ---

Φυσικά και επιτρέπεται. Γίνεται με ιδιωτικό συμφωνητικό με τον κάθε ενδιαφερόμενο να αγοράσει τις υπηρεσίες, το οποίο και θα πρέπει να καταχωρείται στην οικεία ΔΟΥ.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση