Γενικά > Νομικά θέματα

Ασφαλιστική ενημερότητα ασθενών

(1/1)

EzeΤΡΟΛ:
Χτύπησα έναν ΑΜΚΑ για να γράψω μια συνταγή, και βγήκε το παρακάτω μήνυμα!  :o ???

"Σύμφωνα με τα αρχεία του Ασφαλιστικού Φορέα της 31/07/2013 ο ασφαλισμένος δε διαθέτει ασφαλιστική ικανότητα. Ελέγξτε το βιβλιάριό του για την ορθότητα του Ασφαλιστικού Φορέα και εφόσον διαπιστώσετε ότι έχει έγκυρη θεώρηση προχωρήστε στη συνταγογράφηση. Στην περίπτωση αυτή ενημερώστε τον ασφαλισμένο ότι θα πρέπει οπωσδήποτε να προσκομίσει το βιβλιάριο υγείας κατά την εκτέλεση της συνταγής. Σε περίπτωση εσφαλμένου Ασφαλιστικού Φορέα, προχωρήστε σε αλλαγή επιλέγοντας «Επεξεργασία στοιχείων ασφάλισης». Σε περίπτωση που δε διαθέτει έγκυρη θεώρηση, ακυρώστε τη διαδικασία επιλέγοντας «Καθαρισμός», καθώς δεν είναι δυνατή η συνταγογράφηση, και ενημερώστε τον ασφαλισμένο ότι θα πρέπει να επισκεφθεί το αρμόδιο υποκατάστημα του Φορέα του."

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Σε πιάνουμε αδιάβαστο; Αύριο με τον κηδεμόνα σου!

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

κι εδώ

EzeΤΡΟΛ:
Ε ναι... ήμουν διακοπές 29 Αυγούστου...  :-\ :-\

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
(Και) Στη μητέρα μου (έμμεσα ασφαλισμένη στον ΟΝ, ο πατέρας μου συνταξιούχος, σε κείνον δε βγαίνει μήνυμα) βγαίνει το μήνυμα μη ασφαλιστικής ικανότητας. Λέτε τελικά η καφετιέρα να έχει δίκιο;
Από Βασίλη Βενιζέλο

Απίστευτο και όμως αληθινό είναι το στοιχείο το οποίο έδωσε την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου στη δημοσιότητα ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) Δημήτρης Κοντός, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο 12ο ετήσιο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου "Healthworld".

Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Κοντός δήλωσε ότι 3,068 εκατ. ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ έχουν απωλέσει πιστοποιημένα την ασφαλιστική ικανότητά τους! Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ ανέφερε ακόμη ότι ο ΕΟΠΥΥ "μετρά" επίσης άλλους 3,3 εκατ. ασφαλισμένους χωρίς ασφαλιστική ικανότητα, αλλά χωρίς ταυτοποίηση.

Είναι προφανές ότι πρόκειται για ασύλληπτα και ιδιαιτέρως ανησυχητικά δεδομένα, τα οποία δεν τα φανταζόταν ούτε η πιο σατανική φαντασία!

Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣυγκεκριμένα, ο Δημήτρης Κοντός δήλωσε ότι 3,068 εκατ. ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ έχουν απωλέσει πιστοποιημένα την ασφαλιστική ικανότητά τους!
--- Τέλος παράθεσης ---
   Ένας απο αυτούς είναι και το παιδί μου που η ΗΔΙΚΑ αποφάσισε ότι είναι ανασφάλιστο. Πήγα στο ΤΣΑΥ - άντε να δούμε πότε θα διορθωθεί στην "καφετιέρα"...
   Αν έτσι έχουν υπολογίσει τα 3 ή 6 μύρια ανασφάλιστους τότε μάλλον κάνουν λάθος... Απο πηγή προ μηνός ο αριθμός συνταξιούχων (και σίγουρα ασφαλισμένων) 2.707.727. Αν υπολογίσουμε και συζύγους τότε ο αριθμός αυξάνεται... Οι εργαζόμενοι του Δημοσίου~500000. Πόσος είναι ο πλυθυσμός της Ελλάδας (10ΚΚ;). Τα νούμερα δεν βγαίνουν (αυθαίρετος μου μοιάζει ο υπολογισμός).

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση