Εχω κανει αιτηση και υπηρχε αρνητικη απαντηση προφορικη απο το υπουργειο υγειας οχι ακομα γραπτως.
Εγω παντως εχω επισηναψει τους συγκεκριμενους νομους και το υπομνημα τη ενωσης νοσηλευτων.
Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 24 του Ν.3599/2007, όπως συμπληρώθηκαν με τις διατάξεις του άρθρου 8 παράγραφος 21 του Ν.3868/2010 «Εθνικό Σύστημα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και λοιπές διατάξεις» : «ο Διοικητής της Υγειονομικής Περιφέρειας μπορεί με αποφάσεις του να μετακινεί ιατρικό,επιστημονικό μη ιατρικό….νοσηλευτικό, διοικητικό, τεχνικό… προσωπικό των ΦΠΥΥΚΑ της Περιφέρειας του για κάλυψη εφημεριών και άλλων αναγκών για χρονικό διάστημα όχι μεγαλύτερο των τριών(3) μηνών μέσα στο ίδιο έτος , που μπορεί να ανανεώνεται για ακόμα τρεις μήνες, μέσα στο ίδιο έτος». Ομοίως οι Διοικητές των Υ.ΠΕ. μπορούν με κοινές αποφάσεις τους να μετακινούν μεταξύ των Υγειονομικών Περιφερειών τους. Επίσης στο άρθρο 75 του Ν.2071/1992 : «Μετακίνηση-Απόσπαση ιατρών κλάδου ΕΣΥ» ορίζεται ότι: «παρ.1. Οι ιατροί Ε.Σ.Υ. μπορεί να αποσπώνται για κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών σε οποιοδήποτε Νοσοκομείο και Κέντρο Υγείας. Κάθε ιατρός μπορεί να αποσπάται μέχρι δύο(2) φορές σε κάθε βαθμό και θητεία για χρονικό διάστημα όχι μεγαλύτερο των έξι(6) μηνών συνολικά. Από τη διάταξη αυτή εξαιρούνται οι ιατροί-μητέρες με παιδιά κάτω των 6 ετών. Η απόσπαση γίνεται με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. ..παρ.2. Κατ΄ εξαίρεση η απόσπαση ιατρού μπορεί να παρατείνεται και μέχρι τρία(3) χρόνια συνολικά, αν ο ενδιαφερόμενος συναινεί και υπάρχει θετική εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου στο οποίο ανήκει , αλλά και του Διοικητικού Συμβουλίου στο οποίο αποσπάται.
Αρα υπαρχει η δεν υπαρχει το αμετακινητο?