Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ
Ηλεκτρονική ανάλυση συνταγογράφησης Ιατρού ΕΟΠΥΥ.
Argirios Argiriou:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςTO εχεται καταλαβει οτι οταν γραφουμε γενοσημα αν ο φαρμακοποιος δωσει πρωτοτυπο το συστημα το χρεωνει στους γιατρους?
--- Τέλος παράθεσης ---
Πώς το ξέρεις;
Δ. Κουναλάκης:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςTO εχεται καταλαβει οτι οταν γραφουμε γενοσημα αν ο φαρμακοποιος δωσει πρωτοτυπο το συστημα το χρεωνει στους γιατρους?
--- Τέλος παράθεσης ---
Γράφω με δραστική ουσία μόνο, και ποτέ με εμπορική. Έχω 0% με εμπορική.
Τι νόημα έχει να μου βγάζει πόσα γενόσημα και off patent έδωσα;;;;;; Αφού δεν τα επιλέγω εγώ, αλλά ο φαρμακοποιός. Εγώ γράφω δραστική ουσία.
Μα πόσο πιο ηλίθιοι μπορούν να γίνουν;;; Διαθεσιμότητα τώρα.
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Πώς γίνεται ο υπολογισμός για γενόσημα, on patent, off patent κλπ; Από το σκεύασμα που πήρε τελικά ο ασθενής ή από το σκεύασμα που χρησιμοποίησε ο γιατρός ως «πρότυπο» για την εισαγωγή του στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση (που όμως στη συνταγή "μεταφράζεται" σε δραστική ουσία) ;
Και στις δύο περιπτώσεις η επιλογή σκευάσματος είναι απόφαση του ασθενή ή/και του φαρμακοποιού και σε καμιά περίπτωση (με το παρόν σύστημα συνταγογράφησης) δεν μπορεί να χρεωθεί στο γιατρό, εκτός φυσικά από τις περιπτώσεις μοναδικών φαρμάκων ή συνταγογράφησης με εμπορική ονομασία.
Με την ευκαιρία, επειδή στην ανάλυση είδα ξεχωριστή κατηγορία "on patent" και ξεχωριστή "μοναδικά" μπορείτε να μου δώσετε ένα παράδειγμα on patent που δεν είναι μοναδικού; Περιπτώσεις συνπροώθησης π.χ. Plavix, Iscover όταν ήταν on patent;
Denominator:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΜε την ευκαιρία, επειδή στην ανάλυση είδα ξεχωριστή κατηγορία "on patent" και ξεχωριστή "μοναδικά" μπορείτε να μου δώσετε ένα παράδειγμα on patent που δεν είναι μοναδικού; Περιπτώσεις συνπροώθησης π.χ. Plavix, Iscover όταν ήταν on patent;
--- Τέλος παράθεσης ---
Μάλλον ναι, όπως προς το παρόν είναι τα Olmetec/Olartan - Micardis/Pritor κ.λ.π.
Denominator:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
--- Τέλος παράθεσης ---
Γράφω με δραστική ουσία μόνο, και ποτέ με εμπορική. Έχω 0% με εμπορική.
Τι νόημα έχει να μου βγάζει πόσα γενόσημα και off patent έδωσα;;;;;; Αφού δεν τα επιλέγω εγώ, αλλά ο φαρμακοποιός. Εγώ γράφω δραστική ουσία.
Μα πόσο πιο ηλίθιοι μπορούν να γίνουν;;; Διαθεσιμότητα τώρα.
--- Τέλος παράθεσης ---
Πλήρης σουρρεαλισμός!
Σε υποχρεώνουν:
- να γράψεις δραστική,
- να επιλέξεις συγκεκριμένο εμπορικό σκεύασμα για να εκδοθεί η συνταγή, το οποίο δε θα λάβει υπόψη ο φαρμακοποιός α) γιατί δεν μπορεί να το δει, β) γιατί τον καλύπτει ο νόμος να δώσει το σκεύασμα που θέλει και
- να χρεωθείς το ποσοστό των γενοσήμων που έχουν δοθεί με βάση τις συνταγές σου, σα να τα έχεις υπογράψει εσύ.
Αξίζουν παγκόσμιο βατόμουρο υγείας.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση