Να δηλώσω εξαρχής ότι πάντα ήμουν λάτρης του BBC και το εμπιστευόμουν με κλειστά μάτια.
Έτσι όταν στις 07/06/2017 διάβασα τον τίτλο A decade on, vaccine has halved cervical cancer rate. Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή
Είσοδος ( άρθρο το οποίο εκ των υστέρων είδα ότι δημοσιεύθηκε στις 29/08/2016) έγραψα σαν σχόλιο " Το εμβόλιο που προστατεύει από τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, μείωσε στο μισό, μέσα σε 10 χρόνια, την συχνότητα αυτού του καρκίνου. " και μετά κότσαρα και το λινκ του άρθρου και το διέδωσα, εκτός από τον τοίχο μου και σε όλες σχεδόν τις Ιατρικές ομάδες που ξέρω.
Μέχρι που στην ομάδα "ΓΕΝΙΚΟΙ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ - Ελεύθερο Βήμα" ο εκλεκτός συμφορουμίστας (και διαχειριστής αυτού του φόρουμ), Γενικός Ιατρός, Δημήτρης Μιχάλης μου απάντησε, λίγα λεπτά αργότερα:
Δημήτρης Μιχάλης:
- Δεν είναι κάπως πρόωρα τα συμπεράσματα? Μήπως υπεισέρχονται άλλοι παράγοντες και κάνουν «παράσιτα» στα ευρήματα?
Και το λέω τούτο γιατί, με τον εμβολιασμό, αποτρέπουμε τη μόλυνση. ΟΚ.
Από τη μόλυνση όμως έως την ανάπτυξη κακοήθειας, μεσολαβούν τόσο λίγα χρόνια (10), ώστε να μπορούμε να συσχετίσουμε την μείωση με το εμβόλιο?
Προσωπικά, χωρίς να αμφισβητώ την αναγκαιότητά του, βάζω ερωτηματικά σε αυτά τα ευρήματα σε τέτοιο χρονικό διάστημα.
Αργύρης Αργυρίου
- Έχεις δίκιο Δημήτρη. Πριν το δημοσιεύσω μου πέρασε στα γρήγορα και εμένα η ίδια ιδέα αλλά είπα, τι στο καλό BBC είναι δεν μπορεί να κάνει λάθος. Και όμως ακόμη και το BBC πρέπει να το διαβάζει κανείς κριτικά.
Άλλο μέλος της ομάδας
- νομιζω οτι ειναι διαφήμιση εν οψη του 9δυναμου δυστυχώς
Αργύρης Αργυρίου
- Έστειλα στο BBC το παρακάτω σχόλιο. Για να δούμε αν και τι θα απαντήσουν.
Inaccurate title of a BBC article?
A comment about the title "A decade on, vaccine has halved cervical cancer" :
The conclusion is a little bit premature. Are other factors involved and bias the findings?
I say this because, with vaccination, we prevent infection. OK.
But from infection to the development of malignancy, it usually takes more than ten years. Can we associate the reduction in cancer rates with the introduction of this vaccine;
Without denying the vaccination necessity, I question the findings.
Αργύρης Αργυρίου
- Thank you for taking the time to send us your comments. We appreciate all the feedback we receive as it plays an important role in helping to shape our decisions.
This is an automated message (sorry that we can’t reply individually) to let you know that we’ve read your comments and will report them overnight to staff across the BBC for them to read too (after removing any personal details). This includes our programme makers, commissioning editors and senior management.
Thanks again for contacting the BBC.
BBC Audience Services.
NB: Please do not reply to this email. It includes a reference number but comes from an automated account which is not monitored.
Δημήτρης Μιχάλης
- Να δουμε αν θα απαντησουν επί της ουσίας Αργύρη
Αργύρης Αργυρίου
- Θα έχει πράγματι πολύ ενδιαφέρον. Τολμώ να πω ότι σοκαρίστικα. Το BBC ήταν για μένα κάτι σαν θρησκεία.