Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

To Πιστοποιητικό Θανάτου να στέλνεται κατευθείαν στην ΔΟΥ.

<< < (3/4) > >>

anastasios theodoridis:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΌταν πεθαίνει κάποιος, το ληξιαρχείο δεν κοινοποιεί σε αρμόδιες "νευραλγικές" υπηρεσίες την Πράξη Θανάτου;

--- Τέλος παράθεσης ---

Νομίζω ότι ο ιατρός που συντάσσει το πιστοποιητικό θανάτου θα πρέπει να υποχρεούται να μπαίνει στην e-syntagografisi και να καταχωρεί και εκεί τον θάνατο.

--- Τέλος παράθεσης ---
Έχω συντάξει εκατοντάδες πιστοποιητικά θανάτου.....αλλά δυσκολεύτηκα πολύ να μπω στο e-syntagografisi..... :P


Το πιστοποιητικό θανάτου πηγαίνει στο ληξιαρχείο όπου δηλώνεται ο θάνατος και βγαίνει η άδεια ταφής. Το ληξιαρχείο εκδίδει την άδεια ταφής και ληξιαρχική πράξη ηλεκτρονικά ενημερώνοντας απευθείας το υπουργείο διοικητικής μεταρρύθμισης.

Στη ληξιαρχική πράξη θανάτου αναφέρεται το ΑΜΚΑ και ο ασφαλιστικός φορέας, οπότε εάν ήθελαν (δε θέλουν όμως) δε θα υπήρχε περίπτωση να γράψει ιατρός συνταγή σε βιβλιάριο νεκρού.

anastasios theodoridis:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑργύρη,
άντε να στείλουμε το πιστοποιητικό θανάτου στη ΔΟΥ.
Από τη στιγμή που δεν έχουν μηχανογραφηθεί πλήρως και διασυνδεθεί με τους ασφαλιστικούς φορείς, τι θα το κάνουν;
Γνωστός μου προσπαθεί εδώ και μήνες να σταματήσει την καταβολή της σύνταξης στην αποθανούσα σύζυγό του που απεβίωσε στο τέλος του 2012.
Κυριολεκτικά προσπαθεί. Έχει πάει σε ΔΟΥ, ληξιαρχείο, ΟΠΑΔ, έχει προσκομίσει πιστοποιητικά επί πιστοποιητικών.
Η σύνταξη συνεχίζει κάθε μήνα ως τώρα να κατατίθεται.
Κάποια στιγμή δεν αποκλείεται μάλιστα να τον βγάλουν τα κανάλια ως καταχραστή που προσπαθεί να κλέψει το κράτος.

--- Τέλος παράθεσης ---
Το να καταργήσει τον τραπεζικό λογαριασμό που καταβάλετε η σύνταξη είναι μία πολύ απλή λύση.

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Σωστή ιδέα Τάσο και η μόνη από ένα σημείο και μετά.
Δεν έφτασε ως εκεί γιατί τους πρώτους 3-4 μήνες το θεώρησε "λογικό" μέχρι να ενημερωθεί και να κινηθεί το σύστημα. Τα βάζουν και κάποια στιγμή θα σταματήσουν και θα τα ζητήσουν πίσω.
Όταν άρχισε να "ανησυχεί", πήγαινε τον ένα μήνα στον ΟΠΑΔ, πιστοποιητικά θανάτου κλπ, λάμβανε τη διαβεβαίωση ότι τον άλλο μήνα δεν θα γινόταν καταβολή. Περνούσε ο μήνας, γινόταν η καταβολή.
Πήγαινε ξανά στον ΟΠΑΔ, παραπομπή στη ΔΟΥ, ξανά πιστοποιητικά θανάτου κλπ. Νέα διαβεβαίωση ότι τον άλλο μήνα δεν θα γίνει η καταβολή. Η καταβολή κανονικά!
Ξανά στους "αρμόδιους", ξανά από τον ένα στον άλλο, ξανά διαβεβαίωση, λέει "δε μπορεί, αυτή τη φορά δεν θα τη στείλουν" κοκ άλλους 4 μήνες με "διαβεβαιώσεις".

fanisgp:
σημερα εγραψα σε πεθαμένο απο 4ετιας!γυναικα εμμεσο μέλος,με ΙΚΑ, έχοντας δηλώσει απ την πρωτη στιγμή το θάνατο του συζυγου της.πατησα το ΑΜΚΑ που εβλεπα στο αυτοκολλητο και ολοκληρωσα την συνταγογραφηση στο συγχωρεμένο...   

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Λογικά για να γίνει η κηδεία ενημερώθηκε το ληξιαρχείο με αντίστοιχο πιστοποιητικό θανάτου.
Το ασφαλιστικό ταμείο όμως δεν ενημερώθηκε.
Άντε να δούμε πότε θα διασυνδεθούν ηλεκτρονικά τα ληξιαρχεία με τα ασφαλιστικά ταμεία και ΔΟΥ.
Βέβαια τη στιγμή που η ΗΔΙΚΑ βγάζει ξαφνικά συνταξιούχος ανασφάλιστους, αλλάζει ασφαλιστικά ταμεία (σήμερα σε ένα συνταξιούχο μου έβγαζε 3 επιλογές να διαλέξω τα ταμείο ΟΓΑ - ΟΑΕΕ - ΙΚΑ....σε όλα λήξη ασφαλιστικής ικανότητας το 9999) αν γίνει κάτι τέτοιο με τα ληξιαρχεία θα αρχίσουμε να βλέπουμε ζωντανούς να τρέχουν από υπηρεσία σε υπηρεσία να αποδείξουν ότι δεν έχουν πεθάνει...

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
 

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση