Γενικά > Νομικά θέματα
Το νομοθετικό πλαίσιο κατά του "ξεπλύματος" συνταγών και παραπεμπτικών.
Argirios Argiriou:
Το νομοθετικό πλαίσιο κατά του "ξεπλύματος" συνταγών και παραπεμπτικών.
Argirios Argiriou:
Είμαι ιδιώτης Γενικός Ιατρός συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ και εξακολουθώ να έχω και εγώ προβλήματα με ασθενείς που θέλουν απλώς να ξεπλύνουν φάρμακα ή εξετάσεις. Για τον λόγο αυτό έβαλα στον χώρο αναμονής, μια Α4 σελίδα την οποία έχω εκτυπώσει και πλαστικοποιήσει εις διπλούν (μία σελίδα δηλαδή για καθένα από τα δύο τραπεζάκια της αίθουσας αναμονής) και στην οποία γράφω με ευανάγνωστα γράμματα:
Προσοχή.
Ο Ιατρός δεν είναι υποχρεωμένος να αντιγράφει φάρμακα ή παραπεμπτικά άλλων Ιατρών.
“Ο συνταγογράφος ιατρός είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για την ορθή και σύννομη συνταγογράφηση.”
Προεδρικό Διάταγμα (Π.Δ.) 121 / 03.09.2008. Άρθρο 1ε)
Από τότε που έβαλα αυτές τις ταμπελίτσες παρατήρησα διαφορά στην συμπεριφορά των ασθενών προς το καλύτερο.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Argirios Argiriou:
Και από πρόσφατο μήνυμα του Διακομιστή:
Από σήμερα, επειδή το κακό έχει παραγίνει, την πόρτα του ιατρείου κοσμεί η παρακάτω ανακοίνωση:
Δεν χορηγούνται συνταγές ή παραπεμπτικά
κατά παραγγελία άλλων ιατρών
Κάθε ιατρός υποχρεούται να εκδίδει ο ίδιος τα παραπεμπτικά και τις συνταγές του και όχι να στέλνει τους ασφαλισμένους σε άλλο ιατρό.
Εγκύκλιος ΕΟΠΥΥ 14540 28/03/2012
Έχει ανοίξει πολύ κοντά ένα μικροβιολογικό εργαστήριο* και έρχονται σωρηδόν δασκαλεμένοι οι ασφαλισμένοι να απαιτήσουν "όλες τις εξετάσεις που ...δικαιούνται" (!!), είτε έχουν ένδειξη είτε όχι, προκειμένου να "δούν πού βρίσκονται". Ε, όχι!
*ΥΓ: Καλά, νομίζει κανείς ότι κάνοντας τώρα μπίζνες με τον ΕΟΠΥΥ, θα βγει κερδισμένος;
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Δ. Κουναλάκης:
Να προσθέσω ότι συναφές είναι ότι ταινία που φεύγει από το φαρμακείο πάνω σε κουτί φαρμάκου πρέπει να ακυρώνεται από το φαρμακοποιό.
Περισσότερα εδώ: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Gateopener:
Θα ηταν χρησιμη και μια ανακοινωση που θα αποθαρρυνει τους ασθενεις να ζητουν εξετασεις που ΑΥΤΟΙ,ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ θεωρουν σωστες βλεποντας το ιατρειο ως Super Market εκδοσης παραπεμπτικων.....
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση