Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

ΠΕΔΥ Το νομοσχέδιο

<< < (8/20) > >>

Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος6/2/2014.  Υπερψηφίσθηκαν επί της αρχής τα ν/σ για την πρωτοβάθμια Υγεία
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

--- Τέλος παράθεσης ---
   Επειδή τα δημοσιογραφικά τερτίπια δεν τα καταλαβαίνω, τι σημαίνει επι της αρχής; Θα ακολουθήσει και άλλη ψηφοφορία μετά απο συζήτηση (αφού έγινε συζήτηση επι τριημέρου); Νόμιζα ότι επι της αρχής είναι όταν εισέρχεται ένας νόμος στη Βουλή, εγκρίνεται έτσι η εισαγωγή, γίνεται η συζήτηση και στο τέλος η τελική ψηφοφορία για εφαρμογή ή όχι του νόμου. Νομίζω ότι έγιναν όλα αυτά και το νομοσχέδιο ψηφίστηκε - διορθώστε με αν κάνω λάθος.
   Νομίζω μάλλον το "επι της αρχής" το διέδωσαν συνδικαλιστές για να φανεί ότι ήταν μια soft  ήττα... Και βέβαια ελπίζουν στην μη εφαρμογή του νόμου ή σε ακύρωση του στο ΣΤΕ.
   Τελικά κάνω λάθος και θα υπάρχει και άλλη ψηφοφορία;

ΑΡΗΣ:
Θα γίνει συζήτηση επί των άρθρων τώρα.

Τα νομοσχέδια και οι προτάσεις νόμου ψηφίζονται κατ' αρχήν, κατ' άρθρον και στο σύνολο.

EzeΤΡΟΛ:
The plot thickens...
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
 :D :D

Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΘα γίνει συζήτηση επί των άρθρων τώρα. Τα νομοσχέδια και οι προτάσεις νόμου ψηφίζονται κατ' αρχήν, κατ' άρθρον και στο σύνολο.

--- Τέλος παράθεσης ---
  Οπότε έκανα λάθος, ευχαριστώ για την επισήμανση. Και πόσο θα πάει η βαλίτσα, ή μάλλον ποτε θα τελειώσει η συζήτηση και θα ψηφιστεί τελικά ή θα απορριφθεί; (μετά τι θα κάνουμε χωρίς βαρβάρους - αλλά κάτι θα βρεθεί...). Προβλέπεται λοιπόν απεργιακή εβδομάδα....

ΑΡΗΣ:
Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης και επί των άρθρων στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση του νομοσχεδίου για το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ). Η μεγάλη πλειοψηφία των άρθρων υπερψηφίστηκε με τη στήριξη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ, τα άρθρα για τη διαθεσιμότητα και την κινητικότητα των υπαλλήλων και των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, καθώς και μία τροπολογία που αφορά τις συμβάσεις του ΤΑΙΠΕΔ, παραπέμπονται σε ονομαστικές ψηφοφορίες που θα διεξαχθούν την ερχόμενη Τρίτη.

Μαζί με το νομοσχέδιο, υπερψηφίστηκαν και δέκα τροπολογίες, εκ των οποίων η μία ομόφωνα (μέτρα για τους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς).

Επίσης, ο υπουργός Υγείας, 'Αδωνις Γεωργιάδης, ανακοίνωσε την απόσυρση του άρθρου 40 του νομοσχεδίου (ρυθμίσεις για τους επικουρικούς γιατρούς), ενώ με νομοτεχνική αλλαγή διασφαλίζεται πως «δεν θα μπορεί μονάχα ο οικογενειακός γιατρός να παραπέμπει στη δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας, αλλά και οι ειδικευμένοι γιατροί.»

Από τον υπουργό Υγείας, δεκτή έγινε τροπολογία του Μάκη Βορίδη (ΝΔ) για τον συμψηφισμό οφειλών μεταξύ των Κατόχων Αδειας Κυκλοφορίας φαρμακευτικών σκευασμάτων και του ΕΟΠΥΥ.

Εξάλλου, ο κ. Γεωργιάδης αντιμετώπισε ευμενώς, βουλευτικές τροπολογίες του Σταύρου Κοντονή (ΣΥΡΙΖΑ) για την τοποθέτηση παραπληγικών γιατρών και οδοντιάτρων σε προσωποπαγείς θέσεις στο ΕΣΥ, και της Αντζελας Γκερέκου (ΠΑΣΟΚ) για τη διευκόλυνση τοποθέτησης γιατρών σε άγονες, νησιώτικες, ή προβληματικές περιοχές - προβλέποντας την ένταξή τους σε προσεχές νομοσχέδιο.

Δεκτή προς ένταξη στο επόμενο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας έγινε τροπολογία του βουλευτή του Γιάννη Κουτσούκου (ΠΑΣΟΚ), για την παραμονή στην υπηρεσία των γιατρών του ΕΣΥ, μέχρι το 67ο έτος της ηλικίας τους. Το ίδιο ισχύει και για κοινή τροπολογία των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, κ.κ. Καράμπελα και Κουτσούκου, για την λειτουργία των μονάδων ημερήσιας νοσηλείας.


Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση