Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

ΠΕΔΥ Το νομοσχέδιο

<< < (12/20) > >>

ioannis thessaloniki:
Αυτό το...."Επίσης, θα πρέπει να σας δώσει το τηλέφωνό του για να τον απασχολήσετε ανά πάσα στιγμή τον χρειαστείτε" είναι πολύ σουρρεάλ! 1000 άτομα και να χτυπάει το τηλέφωνο 24 ώρες το 24ωρο. Καλά όταν γίνουν όλα αυτά, ας είμαστε καλά να τα συζητήσουμε. Προσωπικά δεν πιστεύω ότι θα γίνουν ποτέ.

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Ψηφίστηκε την Τρίτη το βράδυ, από την Ολομέλεια και στο σύνολό του, το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας. Νωρίτερα σε ονομαστική ψηφοφορία, που είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ψηφίστηκαν τα άρθρα 16 και 17, που αφορούν την κινητικότητα των εργαζόμενων του ΕΟΠΥΥ, καθώς και η τροπολογία για το ΤΑΙΠΕΔ.

Σε σύνολο 267 βουλευτών που ψήφισαν οι 152 είπαν «ναι» και οι 115 «όχι».

Δ. Κουναλάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑυτό το...."Επίσης, θα πρέπει να σας δώσει το τηλέφωνό του για να τον απασχολήσετε ανά πάσα στιγμή τον χρειαστείτε" είναι πολύ σουρρεάλ! 1000 άτομα και να χτυπάει το τηλέφωνο 24 ώρες το 24ωρο. Καλά όταν γίνουν όλα αυτά, ας είμαστε καλά να τα συζητήσουμε. Προσωπικά δεν πιστεύω ότι θα γίνουν ποτέ.

--- Τέλος παράθεσης ---

Εχει ψάξει κανείς τι διαδικασία χρειάζεται για να αποκτήσεις τηλεφωνικό νούμερο που να αρχίζει από 090;
Εκτός κι αν πληρώνουν το μισθό των Ιταλών συναδέλφων οικογενειακών ιατρών...

Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣε σύνολο 267 βουλευτών που ψήφισαν οι 152 είπαν «ναι» και οι 115 «όχι».
--- Τέλος παράθεσης ---
   Ήθελα να ρωτήσω: Για την ψήφιση του (ήδη ψηφισθέντος) νομοσχεδίου χρειαζόταν η σχετική πλειοψηφία βουλευτών (οι περισσότεροι απο τους παρόντες) ή η απόλυτη (150+1).
   Ρωτάω γιατί πλειάδα νόμων περνάει (φυσικά) απο την σχετική πλειοψηφία (πχ 5 βουλευτές παρόντες, 3 ΝΑΙ) και μόνο λίγοι απο την απόλυτη (πχ τα μνημόνια κλπ).

ΑΡΗΣ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Ο ατομικός ηλεκτρονικός φάκελος υγείας (ΑΗΦΥ) θα αποτελείται από ιατρικές πληροφορίες που παράγονται σε οποιονδήποτε φορέα παροχής περίθαλψης.

Ηλεκτρονικός φάκελος ασθενούς στο ΠΕΔΥ

Του Δημήτρη Καραγιώργου

Τον θεσμό του ηλεκτρονικού φακέλου για κάθε ασθενή, ανεξάρτητα από τον ασφαλιστικό του φορέα, περιλαμβάνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που ψηφίστηκε την Πέμπτη στη Βουλή.
Οι οικογενειακοί γιατροί που θα πλαισιώσουν το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ), θα ενημερώνουν διαρκώς τον εν λόγω φάκελο, ο οποίος θα ακολουθεί τον ασθενή.
Σύμφωνα με τον νομοθέτη, ο ατομικός ηλεκτρονικός φάκελος υγείας (ΑΗΦΥ) θα αποτελείται από ιατρικές πληροφορίες που παράγονται σε οποιονδήποτε φορέα παροχής υπηρεσιών Υγείας.
Με τον τρόπο αυτό, θα καταστεί εφικτή η αξιοποίηση ιατρικών πληροφοριών για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας των πολιτών.
Θα αξιοποιούνται, επίσης, για την ακριβέστερη αποτύπωση των επιδημιολογικών χαρακτηριστικών του πληθυσμού, σε τοπικό, περιφερειακό ή εθνικό επίπεδο.
Τα στοιχεία είναι ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα. Αποτελούν ιδιοκτησία του πολίτη και τελούν υπό την ευθύνη του υπουργείου Υγείας.
Είναι, δε, προσαρμοσμένα στα ευρωπαϊκά πρότυπα και προδιαγραφές, ώστε να εξυπηρετείται η διαλειτουργικότητα σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.
Η υλοποίηση του μέτρου του ηλεκτρονικού φακέλου επαφίεται στον υπουργό Υγείας, ο οποίος – μετά τη δημοσίευση του νόμου – θα ζητήσει σχετικό σχέδιο από το Εθνικό Συμβούλιο Διακυβέρνησης Ηλεκτρονικής Υγείας (ΕΣΔΗΥ).

Αλλαγές

Κατά τα λοιπά, το ψηφισθέν νομοσχέδιο επιφέρει τις εξής αλλαγές στην περίθαλψη των Ελλήνων:
Η νοσοκομειακή (δευτεροβάθμια - τριτοβάθμια) περίθαλψη παραμένει ως έχει.
Το ΠΕΔΥ είναι προσβάσιμο στο σύνολο των πολιτών, ανεξάρτητα εάν είναι ασφαλισμένοι ή όχι.
Παρέχει υπηρεσίες μέσω των Κέντρων Υγείας και των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ, τα οποία θα ονομαστούν Κέντρα Υγείας.
Εντός του 2014, θα υπάρξει χωροταξικός σχεδιασμός και συγχωνεύσεις Κέντρων Υγείας, πολυϊατρείων και δημοτικών ιατρείων, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες κάθε περιοχής.
Έως το τέλος του 2014, ο πολίτης θα μπορεί να καταφεύγει ελεύθερα και στα εξωτερικά ιατρεία των δημόσιων νοσοκομείων.
Και στις δύο περιπτώσεις, θα καταβάλλει 'εξέταστρο' 5 ευρώ.

ΕΟΠΥΥ

Οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ θα έχουν μία ακόμη επιλογή:
Θα μπορούν να απευθύνονται στους συμβεβλημένους με τον Οργανισμό ελεύθερους επαγγελματίες γιατρούς, ενώ κάθε ασφαλισμένος θα έχει τον οικογενειακό του γιατρό.
Από το 2015, η κατάσταση αλλάζει. Δεν θα μπορεί κανείς να πηγαίνει χωρίς παραπεμπτικό σε δημόσιο νοσοκομείο.
Για να εξεταστεί στο ΕΣΥ, θα πρέπει προηγουμένως να έχει εξεταστεί από οικογενειακό γιατρό ή από γιατρό Κέντρου Υγείας.

--- Τέλος παράθεσης ---

ΦΕΚ 1223 Β/2002

3. Στην περίπτωση που οι ασθενείς είναι ασφαλισμένοι βαρύνεται ο ασφαλιστικός τους φορέας τηρουμένων των διατάξεων των κανονισμών τους «περί παροχής ιατρικής περίθαλψης».

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση