Θέματα Εργασίας > Αποσπάσματα από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο
Πρόταση για αλλαγές στο Σύστημα Υγείας
D-Michalis:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος…
Πρόσφατη μάλιστα βρετανική μελέτη έδειξε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις (π.χ. εγκεφαλικού επεισοδίου) η ταχεία διακομιδή σε κέντρα υψηλής εξειδίκευσης μείωσε σημαντικά τη θνητότητα σε σχέση με νοσηλεία σε μονάδες χαμηλής εξειδίκευσης.
--- Τέλος παράθεσης ---
Δηλαδή η αντιμετώπιση του ΑΕΕ σε "χαμηλής εξειδίκευσης τμήματα" και συναφή θέματα είναι το περιεχόμενο της ΠΦΥ? Άνθρωποι που ούτε καν έχουν αντιληφθεί τι εστί ΠΦΥ, έρχονται να εκφράσουν θέση ως ειδήμονες και δυστυχώς σ' αυτή τη χώρα τους παραχωρείται και το βήμα.
Αν αύριο βγώ εγώ και προτείνω πώς πρέπει να οργανώσει την καρδιοχειρουργική του μονάδα το Ωνάσειο, θα μου δώσει κανείς βήμα?
Σαφώς όμως είναι πολλά τα λεφτά, γι' αυτό και δεν θα δούμε ποτέ επί της ουσίας ΠΦΥ, ενώ για δεκαετίες θα ακούμε γι' αυτή και την αναζήτηση του καλύτερου μοντέλου της (εγώ ακούω ήδη για 3η 10ετία)
Zachariadis:
Νομίζω οτι αποτελεί δικαίωμα του οποιουδήποτε πολίτη να εκφράζει την γνώμη του δημόσια,
για ζητήματα υγείας και περίθαλψης,πολύ περισσότερο όταν είναι εργαζόμενος σε αυτόν τον χώρο.
Το θέμα της οργάνωσης της ΠΦΥ δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο κανενός.
Ειναι σημαντικό να διατυπώνονται σκέψεις και προτάσεις είτε αυτές μας βρίσκουν σύμφωνους είτε όχι.
Θεωρώ ότι ο ιατρός της 2βάθμιας και 3βάθμιας φροντίδας που εργάζεται σε νοσηλευτικό ίδρυμα
(δημόσιο ή ιδιωτικό) έχει άμεση σχέση με την οργάνωση της ΠΦΥ ,δεδομένου ότι υποδέχονται και
νοσηλεύουν τους ασθενείς απο τον χώρο αυτό.
Η «κλικοποίηση» των ιατρικών χώρων και των ιατρικών ειδικοτήτων με βρίσκει κάθετα αντίθετο.
Ομολογώ ότι και σε αυτό το φόρουμ έχω ολοένα και περισσότερο την αίσθηση ότι- με αφορμή
ίσως της επερχόμενες αλλαγές στο χώρο της υγειονομικής περίθαλψης- ενός «συντεχνιασμού»
γενικών ιατρών απέναντι σε ιατρούς άλλων ειδικοτήτων και βαθμών περίθαλψης.
Gatekeeper:
Γνωμη να διατυπώνει και η κα Μαρια, μην περιμένει όμως να συμφωνουμε μαζί της....
Παρεπιμτόντως μιας οι Πρωτοβάθμιοι Ιατροι ασχολούνται με την προνοσοκομειακή αντιμετώπιση πληθώρας οξέων καρδιολογικών περιστατικών κρίνεται σκόπιμο να ζητηθεί η αποψή τους σχετικά με την οργάνωση και λειτουργία της Καρδιολογικής κλινικής?
Δημήτρης Μακρέας:
Κι όμως το πρόβλημα δεν είναι ποιοι εξφέρουν γνώμη, αλλά ποιοι δεν εκφέρουν γνώμη.
Και αυτοί είναι οι εργαζόμενοι στην ΠΦΥ , κρατικοί και ιδιώτες.
και ακόμα περισσότεροι αν συνυπολογίσουμε τις πρακτικές που αναπτύχθηκαν στην ΠΦΥ.
Κατά τη γνώμη μου συνολικά η συζήτηση είναι πολύ φτωχή...
Zachariadis:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΓνωμη να διατυπώνει και η κα Μαρια, μην περιμένει όμως να συμφωνουμε μαζί της....
Παρεπιμτόντως μιας οι Πρωτοβάθμιοι Ιατροι ασχολούνται με την προνοσοκομειακή αντιμετώπιση πληθώρας οξέων καρδιολογικών περιστατικών κρίνεται σκόπιμο να ζητηθεί η αποψή τους σχετικά με την οργάνωση και λειτουργία της Καρδιολογικής κλινικής?
--- Τέλος παράθεσης ---
Δεν είμαι βέβαιος αν αντιλαμβάνομαι σωστά την ερώτηση.Με ρωτάς άν ο γιατρός π.χ στο Κεντρο Υγείας μιας περιοχής μπορεί να
εκφέρει γνώμη για την καλύτερη οργάνωση μιας Κ/Δ κλινικής στο νοσοκομείο στο οποίο στέλνει τα περιστατικά;
Αν ναι,η απάντηση είναι οπωσδήποτε θετική δεδομένου του ταχύτερου και αποτελεσματικότερου χειρισμού του επείγοντος.
Το καρδιολογικό ΤΕΠ αποτελεί και αυτό κομάτι της αλυσσίδας περίθαλψης.
Εκτός άν θεωρείται ότι υπάρχουν «στεγανά» στην περίθαλψη των ασθενών και για τα θέματα κέντρων υγείας-δομές ΠΦΥ,
ως αποκλειστικό προνόμιο των γενικών ιατρών.Ότι δεν δικαιούται να γνωμοδοτεί κανένας άλλος ιατρός,νοσοκομειακός ή/και
άλλης ειδικότητας ή άλλος εργαζόμενος στον χώρο της υγείας.γιατί ειναι «ασχετοι» με το αντικείμενο...
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση