Θέματα Εργασίας > Αποσπάσματα από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο

Πρόταση για αλλαγές στο Σύστημα Υγείας

<< < (20/62) > >>

samsok:
- την ανανέωση των οικογενειακών ιατρών περιοδικά. Οικογενειακοί ιατροί που βρίσκονται χαμηλά στις επιλογές των χρηστών, που η πρακτική τους δεν συμβαδίζει με τα κλινικά πρωτόκολλα, που εμφανίζονται πολυδάπανοι για το σύστημα, που παρουσιάζουν παραπτώματα ή ιατρικά λάθη, που δεν συμμετέχουν σε δραστηριότητες συνεχιζόμενης εκπαίδευσης κλπ δυνατόν να αποβάλλονται από το σύστημα και τη θέση τους να καταλαμβάνουν νέοι. Πρέπει να σημειωθεί πως ο αριθμός των οικογενειακών ιατρών πρέπει να καθορίζεται από τις ανάγκες των πληθυσμών και να είναι σχετικά σταθερός, από τη στιγμή που η αποζημίωση θα βασίζεται στο capitation

οποτε  ΕΛΕΓΕΙΑ & ΕΝΩΣΗ  (αν καταλαβα καλα ) μιλανε για εναν κλειστο αριθμο οικογενειακων ιατρων  ?  αρα οι νεοτεροι θα καθονται και θα περιμενουν ποτε καποιος θα ...αποβληθει?
 και ποιος και πως θα κρινει ποιοι ειναι οι   <<ακαταλληλοι >> που πρεπει να απομακρυνθουν? εμενα μου φαινεται οτι προτεινει ενα κλειστο λομπι....
Θα το εβρισκα ποιο δικαιο να εχουν προσβαση ολοι οι συναδελφοι στον θεσμο του οικογενειακου ιατρου και να μπορει ο ασθενης να επιλεξει οποιον θελει,  ειτε νεοτερο ειτε παλαιοτερο.

Δ. Κουναλάκης:
Αυτή την απορία την έχω και εγώ για την ένωση.... Και αυτή είναι οπαδός του κλειστού ρουσφετολογικού οικογενειακού ιατρού...
Φαίνεται ότι τελικά το να σε επιλέγει ο ασθενής και να κρίνεσαι με βάση την δουλειά σου είναι δυσκολοχώνευτο και για την Ένωση. Για την Ελεγεία δεν νομίζω ότι την παίρνει κανείς σοβαρά.

Αλήθεια είναι δύσκολο να αξιολογείσαι από:
α) τον αριθμό των ασθενών που σε επέλεξαν
β) Από την αναγωγή του κόστους εξετάσεων/φαρμάκων με βάση τα DRGs των ασθενών που σε επέλεξαν και όχι με μέσους όρους. (Αλήθεια, η Ένωση στηρίζει τους μέσους όρους που έβγαλε ο ΕΟΠΥΥ; ) Το ίδιο είναι ένας γιατρός δίπλα στην πανεπιστημιούπολη με πιπίνες/πιπίνους και το ίδιο ένας γιατρός στην Ήπειρο με γεροντάκια;
γ) Από το πόσο καλά ρυθμισμένοι είναι οι ασθενείς σου, ( και αυτό όταν θα φτάσουμε σε ψηφιακή υπογραφή και οι απαντήσεις των εξετάσεων θα είναι κι αυτές στο σύστημα της Ηλ. Συνταγογράφησης)

Αλήθεια ποια η θέση της Ένωσης για τον γιατρό που είναι στο σύστημα και δεν τον επιλέγουν ασθενείς όταν άλλοι γιατροί δεν θα μπορούν να μπουν; Έχει άποψη; Αν ναι, ποια;

Argirios Argiriou:
Σημαντικές αποφάσεις όπως το που θα καταλήξουν οι διάφοροι υπάλληλοι στο χώρο της Υγείας και το πως θα χρησιμοποιηθούν διάφορα οικήματα στον μεταρρυθμισμένο ΕΟΠΥΥ φαίνεται ήδη να έχουν παρθεί. Μήπως τελικά η πολλά διαφημιζόμενη διαβούλευση είναι για το θεαθήναι;

Έθνος, 11/10/2013.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.

Στο διαδίκτυο οι λίστες διαθεσιμότητας στο χώρο της Υγείας.

Το τέλος της κινητικότητας στο χώρο της Yγείας και την τοποθέτηση όλων των εργαζομένων στις νέες τους θέσεις, ανακοίνωσε σήμερα ο αρμόδιος υπουργός Αδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης, επισκέφθηκε το νοσοκομείο Αγία Βαρβάρα και τόνισε πως δεν έγινε καμία απόλυση, ενώ είπε πως τα νοσοκομεία που άλλαξαν δομή σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους από τη Δευτέρα.

«Η χώρα θα προχωρήσει παρά τη γκρίνια», τόνισε ο υπουργός Υγείας, ενώ πρόσθεσε: «Παρεδώθη από το ΑΣΕΠ η ολοκλήρωση της διαδικασίας, απολύσεις μηδέν, ήδη συνεδριάζει το τριμελές αρμόδιο συμβούλιο για να αρχίσουν -αν όχι από σήμερα το απόγευμα, από αύριο- να εκδίδονται οι διαπιστευτικές πράξεις, κάτι που σημαίνει ότι από την ερχόμενη εβδομάδα επιστρέφουν όλοι στις νέες τους εργασίες».

Ο αντιπρόεδρος των Εργαζομένων του νοσοκομείου "Αγία Βαρβάρα" Μιχάλης Σελέκος τόνισε ότι είναι απαραίτητη η λειτουργία και του νοσοκομείου Αγία Βαρβάρα αλλά και όλων των νοσοκομείων. «Όχι μόνο δεν περισσεύουν νοσοκομεία αλλά λείπουν κρεβάτια. Να λειτουργήσει πλήρως για να καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής», πρόσθεσε.

Ηδη οι λίστες από το ΑΣΕΠ έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο από το απόγευμα της Παρασκευής.
Επιπλέον, από τη Δευτέρα και σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, τα νοσοκομεία που άλλαξαν χαρακτήρα θα αρχίσουν να λειτουργούν με τη νέα τους δομή. Ωστόσο, συνεχίζουν να υπάρχουν ενστάσεις από τις τοπικές κοινωνίες για την αλλαγή αυτή.

«Είναι το σχέδιο το οποίο ήδη έχουμε ανακοινώσει, στο νοσοκομείο αυτό θα λειτουργούν η παθολογική κλινική, θα έρθουν τα εξωτερικά ιατρεία του ΕΟΠΥΥ και θα φτιάξουμε την μονάδα των χρονίως πασχόντων. Ούτως ή άλλως τα εργαστήρια λειτουργούν», πρόσθεσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Για συμπληρωματικές προτάσεις των τοπικών Αρχών έκανε λόγο ο δήμαρχος της Αγίας Βαρβάρας Γιώργος Καπλάνης. «Δεν ξέρω ποιές είναι αποδεκτές και ποιές θα ανακοινώσει ο υπουργός, θα περιμένω να μας καλέσει να το συζητήσουμε. Εμείς θα θέλαμε να εφημερεύει το νοσοκομείο και να υπάρχει χειρουργική κλινική», πρόσθεσε σχετικά.

Πάντως, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου "Αγία Βαρβάρα" υποστηρίζουν ότι εξαιτίας της αλλαγής χαρακτήρα του νοσοκομείου, οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής μένουν ακάλυπτοι κάποιες ημέρες της εβδομάδας.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

drpetros:
Τα σχέδια για την ΠΦΥ οδηγούν σε διάλυση του δημοσίου συστήματος και περαιτέρω απομείωση των δαπανών Υγείας   Αποστολή σελίδας Εκτύπωση σελίδας

Αθήνα, 10 Οκτωβρίου 2013
 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: Τα σχέδια για την ΠΦΥ οδηγούν σε διάλυση του δημοσίου συστήματος και περαιτέρω απομείωση των δαπανών Υγείας
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κατά την Συνεδρίαση του της Τετάρτης 9/10/2013, συζήτησε επί των προτάσεων των δύο επιτροπών προς το Υπουργείο Υγείας για το Σύστημα Δημόσιας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
 
Το Δ.Σ. του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου εκτιμά τα εξής:
- Οι προτάσεις εντάσσονται στα σχέδια των Τροϊκανών απαιτήσεων για περαιτέρω μεγάλη μείωση των δαπανών υγείας με κάθε τρόπο, καθώς επίσης και στα σχέδια για διαθεσιμότητα του προσωπικού των Μονάδων του ΕΟΠΥΥ και των Κέντρων Υγείας, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος για διαθεσιμότητα 12.500 υπαλλήλων του Δημοσίου μέχρι τέλος του έτους.
- Οι «Σοφοί» - Εμπειρογνώμονες – Μέλη των επιτροπών που σχηματοποίησαν αυτές τις προτάσεις, είναι οι ίδιοι που χρόνια τώρα σχεδιάζουν για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, την διοίκησαν από διάφορες θέσεις και μορφοποίησαν το τερατούργημα του «ΕΟΠΥΥ» το οποίο απετέλεσε την απαρχή της διαλυτικής πορείας της δημόσιας περίθαλψης του ελληνικού λαού.
- Απορρίπτουμε λογικές οι οποίες οδηγούν στην πλήρη αποδυνάμωση της δημόσιας Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης, στην υποτυπώδη κάλυψη του πληθυσμού με υπηρεσίες υγείας, στην απαξίωση του ιατρικού κόσμου και στην επιβάρυνση με μεγάλο κόστος των πολιτών, με τη συμμετοχή τους για περίθαλψη.
- Κάθε συζήτηση και διάλογος που πρέπει να γίνεται με όλους τους θεσμικούς φορείς, έχει σημασία όταν υπάρχει ειλικρινής πρόθεση για δημιουργία ενός ολοκληρωμένου, ενιαίου δημόσιου συστήματος εις το οποίο οι λειτουργοί της υγείας θα εργάζονται με αξιοπρέπεια και οι πολίτες θα απολαμβάνουν την αναγκαία περίθαλψη, χωρίς προσβολή της προσωπικότητάς τους.
- Οι μέχρι τώρα ενδείξεις συγκλίνουν για συζήτηση ενός προαποφασισμένου σχεδίου, μεγάλης περικοπής της δημόσιας υγείας και εκχώρηση σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, με μεγάλη επιβάρυνση των πολιτών για την υγεία.
- Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος με τις δικές του προτάσεις, απαιτεί από την Πολιτεία να σταματήσει κάθε σκέψη και σχεδιασμό που εντάσσονται σε λογιστικές - τροϊκανικής έμπνευσης πρακτικές ικανοποίησης των αριθμών και να ενσκήψει στον άνθρωπο - πολίτη, που σήμερα ευρίσκεται σε απόγνωση και απελπισία.
- Καλούμε όλους τους Ιατρικούς Συλλόγους να συγκαλέσουν άμεσα Γενικές Συνελεύσεις, να ενημερώσουν όλους του ιατρούς για τα σχέδια και τις προτάσεις και να τους καλέσουν σε εγρήγορση, προκειμένου το ιατρικό σώμα να δώσει τη δυναμική του απάντηση, όταν και εφόσον χρειαστεί, σε όλους εκείνους που απεργάζονται καταστροφικά σχέδια.
- Το ιατρικό σώμα πρέπει να σταθεί αντάξιο της εμπιστοσύνης των πολιτών και της  ευθύνης που έχει απέναντι στους λειτουργούς υγείας και την περίθαλψη του ελληνικού λαού.
 
Οι θέσεις του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας:
 
Οι θέσεις του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, όπως ανεπτύχθησαν δια του Προέδρου του κ. Μ. Βλασταράκου στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, είναι σταθερές και διαχρονικές:
 
-          Ζητούμε την διαμόρφωση ενός ενιαίου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με ελεύθερη και ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών, ασφαλισμένων και ανασφάλιστων, με το οποίο θα είναι συνδεδεμένοι και όλοι οι ιδιωτικοί φορείς.
-          Προϋπόθεση οποιασδήποτε μεταβολής είναι η ένταξη όλων των Μονάδων Υγείας, ΕΟΠΥΥ, Κέντρων Υγείας κ.λπ. χωρίς διαθεσιμότητα - κινητικότητα, όπως έγινε και με την ένταξη στον ΕΟΠΥΥ.
-          Επαρκής χρηματοδότηση της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, γιατί σήμερα η ανεργία, η ύφεση και η ελλιπής χρηματοδότηση αποτελούν μηχανισμό γενοκτονίας του ελληνικού πληθυσμού. Το αποδεικνύει έμπρακτα η λειτουργία του ετοιμόρροπου ΕΟΠΥΥ, για τον οποίο έντονα το ιατρικό σώμα είχε προειδοποιήσει και αντιδράσει και είχε κάνει τις ανάλογες παρατηρήσεις και στους τότε ίδιους σχεδιαστές εκείνου του «μορφώματος» που βιώνουμε σήμερα.
-          Δυνατότητα όλων των ιατρών να συνάπτουν συμβάσεις με το σύστημα Π.Φ.Υ. χωρίς αποκλεισμούς, μέσω εθνικής συλλογικής σύμβασης με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και τους κατά τόπους Ιατρικούς Συλλόγους, και αξιοπρεπούς αμοιβής κατά πράξη και περίπτωση.
-          Οικογενειακό ιατρό με ρόλο ουσιαστικό στην πρόληψη, στην αγωγή υγείας, στην διαχείριση ιατρικού φακέλου και χρονίων νοσημάτων των ασθενών, αλλά χωρίς την αποκλειστική δυνατότητα της παραπομπής στον ειδικευμένο ιατρό.
-          Ειδικευμένους ιατρούς που θα υπηρετούν την δημόσια Π.Φ.Υ., για να φιλτράρεται η δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια περίθαλψη από αναίτιες επισκέψεις που φορτώνουν την λειτουργία της νοσοκομειακής φροντίδας.
-          Διατήρηση και ενίσχυση των ήδη υπαρχόντων δομών της δημόσιας περίθαλψης και ενίσχυση της λειτουργίας των ιατρών που υπηρετούν σε αυτές, με ενδυνάμωση του ρόλου και των απαιτήσεων, που ολοένα σήμερα αυξάνονται.
 
 
Από τον Π.Ι.Σ.
 
 
Ο Πρόεδρος                                                Ο Γεν. Γραμματέας
 
ΜΙΧΑΗΛ Π. ΒΛΑΣΤΑΡΑΚΟΣ                   ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ι. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή : Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Denominator:
"Δυνατότητα όλων των ιατρών να συνάπτουν συμβάσεις με το σύστημα Π.Φ.Υ. χωρίς αποκλεισμούς, μέσω εθνικής συλλογικής σύμβασης με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και τους κατά τόπους Ιατρικούς Συλλόγους, και αξιοπρεπούς αμοιβής κατά πράξη και περίπτωση."

Αυτό μάλλον έπρεπε να το υπογράψει κάποιος που δεν είχε ανεχθεί τον επί δεκαετίες αποκλεισμό της πλειοψηφίας των γιατρών από το ΙΚΑ.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση