Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα
Πρωταθλητές Ευρώπης στα θανατηφόρα τροχαία.
Αρχίατρος:
Να ενημερώσουμε λίγο το νήμα:
Πραγματικό περιστατικό από ΜΗ γιατρό:
--- Παράθεση ---Κλασικα λοιπον... εξω απο το σπιτι μου τρακαρισμα ΠΑΛΙ...
Κοπελα με συνοδηγο ενα μικρο παιδακι περασε το STOP με ενα Smart και απο δεξια της ερχοταν ενα νεαρο παλικαρι με μηχανακι γνωστης αλυσιδας πιτσαριας...
Ολη η γειτονια εξω να δουμε τι εγινε...
Το παλικαρι ΦΟΡΑΓΕ ΚΡΑΝΟΣ (εστω και οχι full face) οποτε απο κεφαλι τουλαχιστον ειμαστε ενταξει... αριστερο ομως ποδι χτυπημενο (ευτυχως χωρις αιμοραγιες)...
Σιγουρευτηκαμε λοιπον οτι το παλικαρι εχει κανονικα τις αισθησεις του, δεν εχει χτυπησει πουθενα αλλου (επικοινωνουσε κανονικοτατα)... οποτε αποφαση δικια του ηταν να αφαιρεσει το κρανος μονος του... αν και καλου-κακου του προτιναμε να μην το κανει καθως προφανως δεν ειχαμε κολλαρο για τον αυχενα του.
Ωστοσο επειδη ηθελε να "ανασηκωσει" το κεφαλι του για να βγαλει το τηλεφωνο του απο το τσαντακι που ειχε στην μεση του απλα του στηριξα το κεφαλι με τα χερια... ωστε να μην δημιουργηθει παραπανω προβλημα.
Κατα τα αλλα δεν τον αφησαμε να κανει καποια αλλη κινηση... περα απο το να παραμεινει οριζοντιομενος στην ασφαλτο.
ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ οτι απο τα πρωτα δευτερολεπτα ολη η γειτονια καλεσαμε ασθενοφορο... αλλωστε ο ανθρωπος ειναι το πρωτο μας μελημα !!!
Και εδω αρχιζουν τα ωραια...
Ρωτησα τους γυρω αν εχει καλεσει καποιος ΚΑΙ την Τροχαια...
Η απαντηση ηταν οχι... οποτε λεω ΟΚ θα την καλεσω εγω...
Και πεταγεται η κοπελα και αρχιζει να με ρωταει...
-Συγνωμη... εσενα δεν σε αφορα το θεμα... αφορα εμενα και το παλικαρι που χτυπηθηκε... τι δουλεια εχεις εσυ να την καλεσεις ???
-Ωραια... καλεσε την εσυ λοιπον...
-Δεν εχω μπαταρια...
-Οριστε... καλεσε την απο το δικο μου τηλεφωνο...
-Οχι... δεν εχω καμια δουλεια με το τηλεφωνο σου... και στην τελικη τι σε βαλαμε εσενα... δικηγορο ??? Οτι θελω εγω θα κανω και να μην ανακατεβεσαι... αντε τωρα...
-Συγνωμη... τι λες... με απειλεις κι απο πανω ??? Εγω θα την καλεσω και εσυ λεγε οτι θες...
(Καλω την Τροχαια λοιπον... επωνυμα... δινω οδο, περιοχη, εμπλεκομενα οχηματα, αναφερω και τον τραυματισμο και οτι εχουμε καλεσει ασθενοφορο)
Συνεχιζει αυτη...
-Εχω και ενα μικρο παιδι στο αυτοκινητο... και ανακατεβεται ο αλλος... και δεν σεβεται... κτλ κτλ...
-Ακου να δεις κοπελα μου... ζητας να σεβαστουμε το παιδι σου αλλα πρωτη εσυ δεν το σεβεσαι οταν περνας το STOP... κοιταξαμε τον ανθρωπο που χτυπησες και καλεσαμε ασθενοφορο... οποτε υποχρεωση μας ειναι να διασφαλισουμε οτι ολα θα κινησουν και νομιμα (γιατι πριν ελεγε οτι ο αλλος ετρεχε και κατι αλλες τετοιες σαχλες)...
Και εδω αρχιζουν τα πιο ωραια !!!
-Αμα σου ριξω μια στα μουτρα θα σου πω εγω...
-(παω μπροστα της) Αντε... για ριξε... να δουμε τι θα γινει...
Εδω λοιπον επεμβαινει η γειτονια... με τραβανε πισω... και αρχιζουν και ΤΗΝ ΚΡΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ !!! ΟΛΟΙ ΟΜΩΣ !!!
Μου μιλησαν και 2-3 γειτονες... να μην δινω σημασια στις κουταμαρες που λεει η αλλη κτλ κτλ...
Ασθενοφορο λοιπον ηρθε... 1α περασαν κολλαρο στον τραυματια... και μετα με προσοχη απομακρυναμε σηκωτο το παπι... τον σηκωσαμε και τον βαλαμε στο φορειο και εφυγε για το νοσοκομειο...
Η Τροχαια ηρθε και αυτη... εκανε αλκοτεστ και στους 2 οδηγους... εβγαλε τις μεζουρες κτλ κτλ και ξεκινησε την καταγραφη του συμβαντος...
Ολα καλα λοιπον... ληξη συναγερμου !
-ΗΘΙΚΟ ΔΙΔΑΓΜΑ-
Ηρεμια και κυριο μελημα ο ανθρωπος...
Ασθενοφορο και Τροχαια... (με αυτην την σειρα
ΔΕΝ δινουμε σημασια στα λογια/τσαμπουκαλεματα ΚΑΝΕΝΟΣ...
Ξερω ειναι μεγαλο το κειμενο και μπραβο σε οποιον εφτασε μεχρι εδω...
Προσοχη στον δρομο και τα ματια σας 14...
Αντε... μπας και βγαλουμε και αυτο το καλοκαιρι...
--- Τέλος παράθεσης ---
Respect στο παληκάρι που γνωρίζει από ακινητοποίηση ΑΜΣΣ, πρόσφατα ρώτησα αγροτικό αν έκανε σε ατύχημα και δεν γνώριζε...
Argirios Argiriou:
Τα στοιχεία της Τροχαίας, αναφορικά με τα ατυχήματα κατά τη χρονιά που πέρασε, δείχνουν ελαφριά μείωση που πάντως, δε μπορεί να θεωρηθεί ως σημαντικό βήμα προόδου
Πρόσφατα, η Ελληνική Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα στατιστικά της Τροχαίας, για τα τροχαία ατυχήματα στη χώρα μας το 2018. Αν και υπάρχει μείωση σε σύγκριση με το 2017, εντούτοις υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη για να θεωρήσουμε πως υπάρχει πραγματική βελτίωση.
Κατά τη διάρκεια του 2018, στην Ελλάδα καταγράφηκαν 655 (έναντι 679 το 2017) θανατηφόρα τροχαία, με τον αριθμό των θανάτων να φτάνει στους 709 (έναντι 730 το 2017). Συνολικά, ο αριθμός των τροχαίων το 2018 ήταν 10.633, ελάχιστα μειωμένος σε σύγκριση με το 2017, όταν καταγράφηκαν 10.702 ατυχήματα.
Πέραν των θανατηφόρων που προαναφέραμε, το 2018 είχαμε 601 σοβαρά ατυχήματα (έναντι 607 το 2017) και 9.377 ελαφρά ατυχήματα (έναντι 9.416 το 2017). Το 2018 είχαμε μόλις 3 σοβαρά τραυματίες λιγότερους από το 2017 (701 αντί για 704), ενώ οι ελαφρείς τραυματισμοί ήταν κατά 3 περισσότεροι από το 2017 (12.073 έναντι 12.070).
Η συνολική εικόνα σαφώς και δεν είναι αρνητική, ωστόσο μια τόσο μικρή βελτίωση δεν αφήνει περιθώριο εφησυχασμού. Όπως έχουμε ξαναγράψει πολλές φορές, πραγματική λύση στο πρόβλημα θα υπάρξει μόνο όταν δεν υπάρχει κανένας νεκρός στους δρόμους. Μέχρι τότε, η εικόνα θα έχει διαρκώς μαύρο φόντο...
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Ορθοπαιδικός:
Υπάρχουν πολλές ενδείξεις ότι είναι οι Κρητικοί, ελπίζω με ανοχή του συντονιστή του ιστότοπου:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Κώστας Μπογδανίδης
Απόψεις | 08.08.19 09:58
Μην βγείτε βόλτα, προτιμήστε μια ελεύθερη πτώση χωρίς αλεξίπτωτο!
...είναι μάλλον πιο πιθανόν να επιστρέψετε σώοι και αβλαβείς από μία…ακραία απόλαυση παρά να αρχίσετε το σουλάτσο στους δρόμους της Κρήτης, ειδικά αυτή την εποχή!
...
Argirios Argiriou:
Διαβάζω ένα ντοσιέ από ένα Trauma Course από το Πανεπιστήμιο της Uppsala 4-6 Απριλίου του 2011. ( Akuta sjukdomstillstånd och trauma ).
Και κολλάω σε μια υποσημείωση:
Τρακάρισμα όταν είσαι μέσα σε αυτοκίνητο που τρέχει με 50 χλμ/ώρα ισοδυναμεί με ελεύθερη πτώση από τον τρίτο όροφο πολυκατοικίας !!!
Αρχίατρος:
Είχα πρόσφατα ως ασθενή υψηλόβαθμο (υψηλότερα είναι ελάχιστοι :) ) της Τροχαίας και αφού του την "είπα" ότι δεν κάνουν σωστά την δουλειά τους, μου απάντησε:
- υπάρχει πλήρης αδιαφορία της ελληνικής κοινωνίας γενικά, δεν είναι θέμα μόνο της Τροχαίας ως υπηρεσία
- πολλοί αστυνομικοί δεν γνωρίζουν οι ίδιοι τον ΚΟΚ (επ αφορμή παραβίασης προτεραιότητας σε φανάρι μπροστά σε περιπολικό που αδράνησε επιδεικτικά)
Αυτά τα ολίγα μπόρεσα να εκμαιεύσω.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση