ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Θέματα Ειδικευομένων
Γενική Ιατρική vs Παθολογία.
Μαρία Χόρτη:
Επειδή βλέπω ότι εισαι κατασταλλαγμένος για ιδιωτικό τομέα ήθελα να σου πω ότι παιζουν πολλά πράγματα ρόλο, όπως το που θα εισαι, τι δομές υγείας υπάρχουν κοντά και πως λειτουργούν καθώς και πόσοι γιατροί άλλων ειδικοτήτων ειναι στην περιοχή. Πχ αν θα εισαι σε ημιαστικό κέντρο θα δουλέψεις πολύ περισσότερο σαν γενικός γιατρός, αντιμετωπιζοντας και περιστατικά άλλων ειδικοτήτων που δεν θα υπάρχουν στην περιοχή (αν και μέχρι να τελειώσεις την ειδικότητα βλέπω το κάθε χωριό να έχει απο 5-6 ειδικότητες).
Κατά τα άλλα, στον ιδιωτικό τομέα δεν νομίζω ότι υπάρχουν ή θα υπάρξουν μεγάλες διαφορές.
Κι εγώ πάντως που ήμουν μεταξύ των δυο ειδικοτήτων και διάλεξα τη Γενική Ιατρική όχι μόνο δεν το μετάνιωσα αλλά βγήκα και κερδισμένη σε σχέση με συναδέλφους παθολόγους που ξεκινήσαμε μαζί (μικρότερος χρόνος αναμονής και ειδικότητας, επιλογή για άμεσο διορισμό σε ΠΙ-ΚΥ).
Τέλος, να σου πω ότι κατά τη διάρκεια της ειδίκευσης στη Γενική Ιατρική θα πάρεις πολύ περισσότερα εφόδια για ιδιώτης. Στην παθολογία θα αναλωθείς για 5 έτη στην τριτοβάθμια αντιμετώπιση των περιστατικών.
doc16:
Γεια σας!! πρεπει πολυ συντομα να δηλωσω ειδικοτητα. ειμαι μεταξυ Γενικης Ιατρικης και Παθολογιας.
τη γενικη ιατρικη μπορω να την ολοκληρωσω σε περιφερειακο νοσοκομειο.
οσο για τη παθολογια μπορω να ξεκινησω εκει τα πρωτα 2 χρονια κ τα υπολοιπα 3 σε αλλο νοσοκομειο,κατα προτιμηση αθηνα. γνωριζει καποιος τι αναμονη υπαρχει για το ειδικο μερος κ που πρεπει να το δηλωσω??
αυτο που με προβληματιζει ειναι τι γινεται μετα την ειδικοτητα(μετα απο 5-6 χρονια).... σιγουρα αγνωστο....
ποια εχει περισσοτερες πιθανοτητες για μετα???? δεν ειμαι υπερ του ιδιωτικου ιατρειου.
γενικη ιατρικη μπορεις να διοριστεις Κ.Υ, Αγροτικο η' ν'ανοιξεις ιδιωτικο ιατρειο.
παθολογια μπορεις να διοριστεις νοσοκομειο, Κ.Υ η' ν'α ανοιξεις ιδ.ιατρειο.
ευχαριστω!!
Αρχίατρος:
Εσένα τι σου αρέσει ;
Δεν είναι σημαντικός παράγοντας το να σου αρέσει κάτι που θα απορροφά τα 2/3 του ωφέλιμου χρόνου σου κάθε μέρα για το υπόλοιπο της ζωής σου μιας και είναι Ειδικότητες με παρόμοιες επαγγελματικές προοπτικές (λίγο καλύτερα σίγουρα η Γ/Ι) ;
doc16:
μεταξυ των δυο, ειμαι υπερ της γενικης ιατρικης.
(ειμαι απο επαρχια οπου και θα ηθελα να παραμεινω. το γεγονος οτι μπορω να κανω ολη την ειδικοτητα, χωρις να μετακινηθω, στο ιδιο νοσοκ ειναι επισης σημαντικο)
το θεμα ειναι μετα τι προοπτικες υπαρχουν??
ειναι καλυτερα παθολογια??
ευχαριστω
Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδοςμεταξυ των δυο, ειμαι υπερ της γενικης ιατρικης.
(ειμαι απο επαρχια οπου και θα ηθελα να παραμεινω. το γεγονος οτι μπορω να κανω ολη την ειδικοτητα, χωρις να μετακινηθω, στο ιδιο νοσοκ ειναι επισης σημαντικο)
το θεμα ειναι μετα τι προοπτικες υπαρχουν??
ειναι καλυτερα παθολογια??
ευχαριστω
--- Τέλος παράθεσης ---
Συνάδελφε θα σου πρότεινα να κάνεις αυτό που σου ταιριάζει ως προοπτική τόσο στην επιστήμη, όσο και στη ζωή και τις δραστηριότητές σου γενικότερα. Τα δεδομένα αλλάζουν και δύσκολα μπορεί κανείς να προβλέψει τις δυνατότητες αποκατάστασης σε 5-6 χρόνια. Γενικά πάντως η γενική ιατρική προσφέρει - κατά την άποψή μου - αυξημένες πιθανότητες για εργασία στην ΠΦΥ, αφού είναι μία υποστελεχωμένη ειδικότητα, σε αντίθεση με την παθολογία. Αν βέβαια έχεις προτεραιότητα τη δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια υγεία και αγαπάς ειδικά την παθολογία, θα πρέπει να το σκεφτείς.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση