ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Θέματα Ειδικευομένων
Γενική Ιατρική vs Παθολογία.
pitatroul:
επι του παροντος δεν υπαρχουν τετοιου ειδους διαφορες και οτι μπορει να κανει ο ενας μπορει και ο αλλος σωστα;
να εξηγηθω.. ειμαι μεταξυ γενικης ιατρικης και παθολογιας, με μοναδικο σκοπο να δουλεψω στον ιδιωτικο τομεα. κλεινω υπερ της γενικης ιατρικης αλλα θελω να δω μηπως περιοριζομαι καπου σε σχεση με την παθολογια
Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδοςεπι του παροντος δεν υπαρχουν τετοιου ειδους διαφορες και οτι μπορει να κανει ο ενας μπορει και ο αλλος σωστα;
--- Τέλος παράθεσης ---
Θεωρητικά ναι, αν και ένας γενικός γιατρός έχει πιο ευρύ φάσμα συνταγογράφησης.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος να εξηγηθω.. ειμαι μεταξυ γενικης ιατρικης και παθολογιας, με μοναδικο σκοπο να δουλεψω στον ιδιωτικο τομεα. κλεινω υπερ της γενικης ιατρικης αλλα θελω να δω μηπως περιοριζομαι καπου σε σχεση με την παθολογια
--- Τέλος παράθεσης ---
Κάνε αυτό που σου αρέσει, γιατί έτσι κι αλλιώς θα είναι δύσκολα. Αν διάλεγα εγώ τώρα, θα έκανα γενική ιατρική.
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Συνάδελφε,
κάνε την όσο είναι νωρίς. Αν δεν έχει ιδιαίτερους λόγους που σε κρατάνε εδώ ή αν αυτοί οι λόγοι μπορούν να σε ακολουθήσουν, ψάξε το για έξω.
Κάνε μια από τις δύο ειδικότητες που ανέφερες (ή όποια άλλη θέλεις) αλλά στο εξωτερικό. Και δούλεψε εκεί στη συνέχεια αν μπορείς.
Δε βλέπεις τι γίνεται (και τι έπεται) εδώ;
Harper:
Τα παντα ειναι θεμα timing ,χωρου επαγγελματικης δραστηριοποιησης και τυχης.Οποτε ειναι πολυπαραγοντικο το επαγγελματικο.
2 προσωπικες ομως εκτιμησεις -για μενα σε επιπεδο αξιωματος:
1.Κανοντας Γενικη Ιατρικη-τουλαχιστον στην ειδικοτητα-θα εισαι ΜΑΛΛΟΝ πιο χαλαρος και θα εχεις καλυτερη ποιοτητα ζωης.Σημερα με τα περιφερειακα ιατρεια-ΚΥ εχει και καλυτερη αποκατασταση-για αυριο οπως πανε τα πραγματα,δεν ξερω
2.Αν η ειδικοτητα ειναι γαμος στην Παθολογια προεκυψε μάλλον απο ερωτα ενω στη Γενικη Ιατρικη συνηθως απο εκλογικευση.Κοιτα ομως γυρω σου...πετυχημενοι μπορει να ειναι και οι 2 τυποι γαμου οπως και οι 2 μπορει να ειναι αποτυχημενοι...Το θεμα ειναι εαν στην πορεια ελθει η ΑΓΑΠΗ!
Μη το ψαχνεις πολυ.Επετρεψε μου να μαντεψω πως σου αρεσει βασικα η παθολογια.Παντως και εγω που βρεθηκα πριν πολλα χρονια στο ιδιο διλημμα επέλεξα τελικα Γενικη Ιατρικη (τελειως εκλογικευμενα,ομολογω πως δεν ηξερα καν τι ηταν!!!).Δε το μετανιωσα ομως καθολου.Απλα να ξερεις πως αν θες να κανει ΚΑΛΑ τη Γενικη Ιατρικη ειναι ζορι.Αν ομως θες να κανεις Γενικη Ιατρικη ,γενικως και αοριστως (ναι παιζει και αυτο!)...τοτε ειναι πολυ χαλαρα.
Παντως ο,τι και να διαλεξεις αναμεσα σε Παθολογια-Γενικη Ιατρικη να ξερεις πως δε θα χασεις...
pzogr:
Η εργασία στον ιδιωτικό τομέα μπορεί να έχει κι άλλες παραμέτρους για έναν παθολόγο πχ συνεργασία με ιδιωτικά νοσοκομεία είτε έμμισθη είτε με μπλοκάκι. Σαν γενικός γιατρός περιορίζεσαι, χωρίς να αποκλείεται τίποτα. Άλλωστε ιδιωτικά δουλεύουν ως "οικογενειακοί" γιατροί οι πάντες. Σε επίπεδο εμπειρίας για τα συνήθη περιστατικά υποθέτω ότι είναι το ίδιο. Για τα πιο απαιτητικά ένας καλά εκπαιδευμένος παθολόγος θα είναι πιο άνετος, όμως όπως έγραψε και κάποιος παραπάνω αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό κι από το γιατρό κι όχι από την ειδικότητα.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση