ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συνέδρια - Εκπαιδευτικές συναντήσεις

1o ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣΓΕΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ -23-25/1/2009 -ΑΘΗΝΑ

<< < (2/3) > >>

Raptor:
Δυστυχώς δεν ειχα την δυνατοτητα να το παρακολουθήσω.

Ας μας ενημερώσει κάποιος συνάδελφος, αξιζε τον κόπο? Προσέφερε καινούργια γνωση?
 Τι εντυπώσεις άφησε?

Και σχετικά με τη βράβευση, συγχαρητήρια  κ. Μιχάλη ,δεν είχω καταλάβει τι είδους βράβευση ήταν.

mandreou:
Ο κ. Μιχάλης όπως και ο κ. Μερκούρης βραβεύτηκαν για την προσφορά τους ως ιδρυτικά μέλη της Ενωσης και ως διετελέσαντες Πρόεδροι της, για την προσφορά και το έργο τους. Ως προς το περιεχόμενο του συμποσίου ενδιαφέρον είχαν οι συζητήσεις για το μέλλον της ΠΦΥ στην Ελλάδα και το κλινικό φροντιστήριο για την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών σε επίπεδο ΚΥ (παιδιατρικά, καρδιολογικά, πολυτραυματία κλπ) με τη μορφή αλγόριθμων. Ήταν πρώτη φορά που σε ένα συνέδριο άκουγες τόσο καλά λόγια για τους ΓΙ από συναδέρφους άλλων ειδικοτήτων (ελπίζω να τα εννοούσαν και να μην ήταν απλές φιλοφρονήσεις!!!!!). Όπως και να έχει κάθε επιστημονική και εκπαιδευτική προσπάθεια που αφορά τους ΓΙ και την ΠΦΥ πιστεύω ότι πρέπει να τη στηρίζουμε και να την κρίνουμε με καλόπιστη διάθεση! Ο Μαριόλης ο Αργύρης έδωσε όλο τον εαυτό του για να πετύχει αυτή η προσπάθεια κια του αξίζουν συγχαρητήρια! Και για τους καχύποπτους που μπορεί να διαβάσουν το όνομα μου στην οργανωτική επιτροπή και βιαστούν να με χαρακτηρίσουν κατευθυνόμενη(;) η συμμετοχή μου ήταν και για μένα έκπληξη καθώς τον Αργύρη τον γνώρισα στο σεμινάριο του Αρόλιθου πριν 5-6 χρόνια και οι σχέσεις μας είναι όπως με όλους τους συναδέλφους που γνωριστήκαμε σε σεμινάρια όπως π. χ. το Δημήτρη τον Κουναλάκη ή τον κ. Μιχάλη, δηλ. σχέσεις εκτίμησης και συναδελφικότητας.

Γ.Κτιστάκης:
Είχε κάποια καλή σχετικά συμμετοχή (ίσως και παραπάνω από αυτήν που περίμεναν) βέβαια αρκετοί ειδικευόμενοι.
 Από τα θέματα που περιλάμβανε (δες πρόγραμμα) κάποια αναπτύχτηκαν με τρόπο που είχαν ενδιαφέρων και κάποια άλλα όχι και τόσο.(συμφωνώ με την mandreou αλλά για εμένα υπάρχουν και άλλα που εδώ και χρόνια μιλούν με τον καλύτερο τρόπο για την ΓΙ  π.χ «ήμερες Παπαδάκη»)
 Σε γενικές γραμμές ήταν αρκετά καλό με καλούς ομιλητές, αλλά χρειαζόταν περισσότερο χρόνο για συζήτηση γιατί τα θέματα της ΠΦΥ ήταν πιο πολύ προς συζήτηση παρά για διάλεξη.
Εγώ προσωπικά δεν περίμενα να αποκομίσω επιστημονική γνώση από ένα συμπόσιο επαγγελματικής ένωσης.
Η γνώμη μου γενικά είναι ότι η ένωση Γ.Ι  δεν θα πρέπει να ασχολείται με  επιστημονικά συμπόσια-συνέδρια αλλά με συναντήσεις και συζητήσεις, επαγγελματικά συμπόσια - συνέδρια ανταλλαγή απόψεων για την ΠΦΥ και παρεμβάσεις και κινήσεις όσον αφορά τα επαγγελματικά της ειδικότητας.
Τέτοια τραπέζια υπήρχαν αλλά θα έπρεπε να είχαν οργανωθεί σε άλλη βάση.
Τα συνέδρια πιστεύω είναι για τις εταιρίες των ιατρικών ειδικοτήτων που έχουν επωμιστεί το επιστημονικό μέρος. 
Πάντως εύχομαι καλή επιτυχία και στο επόμενο, γιατί έστω και έτσι η Γ/Οικ Ιατρική δηλώνει ενεργά το παρόν και δείχνει να την απασχολεί σημαντικά το μελλών της ΠΦΥ  Και εύχομαι το επόμενο να είναι οργανωμένο σε επαγγελματική βάση.   

ΥΓ……. και σε αυτό το συμπόσιο το μεγαλύτερο μερίδιο στα τραπέζια είχαν άλλες πέραν της ΓΙ ειδικότητες.

Raptor:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος Ως προς το περιεχόμενο του συμποσίου ενδιαφέρον είχαν οι συζητήσεις για το μέλλον της ΠΦΥ στην Ελλάδα

--- Τέλος παράθεσης ---

Τί ειπώθηκε αναφορικα με το μέλλον της ΠΦΥ στην Ελλάδα? Υπάρχει κάτι αισιόδοξο?

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος Ο Μαριόλης ο Αργύρης έδωσε όλο τον εαυτό του για να πετύχει αυτή η προσπάθεια κια του αξίζουν συγχαρητήρια!

--- Τέλος παράθεσης ---

Πράγματι αξίζει συγχαρητήρια όχι μόνο γιατην επιτυχη ,καθως φαινεται ,οργανωση του Συμποσίου αλλα επείδη κατάφερε να ενσωματώσει στην προσπάθειά του πόλλες φωνές που άσκησαν έντονη κριτική  στο προσωπό του.
Εχω την αίσθηση πως συντομα ο κος Μαριόλης θα αναλάβει την προεδρια της ΕΛΕΓΕΙΑ.

Raptor:
Τί ειπώθηκε αναφορικα με το μέλλον της ΠΦΥ στην Ελλάδα? Υπάρχει κάτι αισιόδοξο?

Ισως η κα mandreou ή ο κος Γ.ΚΤΙΣΤΑΚΗΣ μπορούν να μας διαφωτίσουν.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση