ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Αποσπάσματα από τον έντυπο & ηλεκτρονικό τύπο

Υποχρεωτικό το αγροτικό για τους νέους γιατρούς

<< < (6/11) > >>

Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος....
Υποχρεωτικό για όλους, πριν από την απόκτηση της ειδικότητας και μάλιστα προϋπόθεση για την απόκτηση αυτής, καθίσταται το «αγροτικό» για τους νέους γιατρούς, σύμφωνα με το σχέδιο που προωθεί το υπουργείο Υγείας.
Στόχος του μέτρου είναι οι περίπου 1.000, ετησίως, απόφοιτοι των Ιατρικών Σχολών να κατευθύνονται σε άγονες περιοχές, ...

--- Τέλος παράθεσης ---
  Δεν καταλαβαίνω τι παραπάνω λέει το σημερινό άρθροα (ίσως για να φτιάξει το κοινωνικό προφίλ του υπουργού; ) απο τον 5 αναρτήσεις πιο πάνω νόμο του Αδώνοδος... (πάλι με πρόλαβε ο Αδαμάντιος με τον οποίο θα συμφωνήσω).
   Αν θέλουν να καλυφθούν τα άγονα χωρίς να πληρώσουν, μόνο με αποφασίζομεν και διατάζομεν θα γίνει, οπότε ή με εντολή Merkel (πολύ που νοιάζεται) ή με στατιώτες ιατρούς....
   Όσο για αυτό που ρωτάς: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος.... νόμο Άδωνι που μάλιστα ήταν σίγουρος ότι θα είχαν καλυφθεί όλα τα αγροτικά ιατρεία μέχρι την αρχή του καλοκαιριού (που πέρασε). Τι έγινε; Δεν πέτυχε η συνταγή και ετοιμάζονται για πιο σκληρά μέτρα;.....

--- Τέλος παράθεσης ---
  ...μάλλον δεν πέτυχε αφού όλοι προτιμούν το αγροτικό προς το τέλος της ειδικότητας (υπάρχουν πλέον αρκετές κενές θέσεις) και για να έχουν εμπειρία αλλά και για να αποσπαστούν σε κάποιο νοσοκομείο που θα έχει σίγουρα αναγκη.

pzogr:
Ερώτηση άγνοιας: ισχύει ακόμα ο νόμος που προέβλεπε μεγαλύτερη αποζημίωση για την υπηρεσία σε άγονο αγροτικό;
Τότε που έκανα άγονο αγροτικό δεν ήταν άσχημα (επί δραχμών).

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕρώτηση άγνοιας: ισχύει ακόμα ο νόμος που προέβλεπε μεγαλύτερη αποζημίωση για την υπηρεσία σε άγονο αγροτικό;
Τότε που έκανα άγονο αγροτικό δεν ήταν άσχημα (επί δραχμών).

--- Τέλος παράθεσης ---
Δεν ισχύει πλέον, γι' αυτό αναρωτήθηκα με ποιο τρόπο θα κατευθύνουν τους αγροτικούς σε άγονες περιοχές.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος Δεν καταλαβαίνω τι παραπάνω λέει το σημερινό άρθροα (ίσως για να φτιάξει το κοινωνικό προφίλ του υπουργού; ) απο τον 5 αναρτήσεις πιο πάνω νόμο του Αδώνοδος... (πάλι με πρόλαβε ο Αδαμάντιος με τον οποίο θα συμφωνήσω).
   Αν θέλουν να καλυφθούν τα άγονα χωρίς να πληρώσουν, μόνο με αποφασίζομεν και διατάζομεν θα γίνει, οπότε ή με εντολή Merkel (πολύ που νοιάζεται) ή με στατιώτες ιατρούς....

--- Τέλος παράθεσης ---
Ο νόμος του Άδωνι έλεγε ότι για να δώσεις εξετάσεις ειδικότητας (έτσι όπως τον διάβαζα εγώ καταλάβαινα για να πάρεις τον τίτλο ειδικότητας, άρα μπορούσες και μετά τις εξετάσεις) έπρεπε ΚΑΠΟΙΑ στιγμή να κάνεις αγροτικό. Όπως έγραψες, οι περισσότεροι το άφηναν για το τέλος ώστε να μαζέψουν πολλά μόρια, να πάρουν καλό αγροτικό ή/και να αποσπαστούν σε νοσοκομείο ως, σχεδόν, ειδικευμένοι.
Πιστεύω ότι η νέα "σκληρή" έκδοση του νόμου θα είναι στα επίπεδα της δικής μας εποχής που για να κάνεις αίτηση για ειδικότητα έπρεπε να έχεις εκπληρώσει το αγροτικό. Το πλεονέκτημα του αγόνου ήταν τότε (εκτός από τα χοντρά λεφτά που δεν υπάρχουν πλέον) να κάνεις αίτηση μόλις ξεκινούσες το αγροτικό γεγονός που σου έδινε άμεσο προβάδισμα 1 έτους τουλάχιστον σε σχέση με κάποιον που έκανε μαζί με σένα μη άγονο αγροτικό.
Θυμίζω όμως ότι τώρα δίνεται η δυνατότητα στους απόφοιτους ιατρικής να κάνουν αμέσως μετά την αποφοίτησή τους αίτηση για ειδικότητα. Λογικά αυτό θα καταργηθεί.

ΑΡΗΣ:
Προβλέπω ότι θα υπάρξουν δικαστικές προσφυγές και το νομοθέτημα θα εκπέσει στα δικαστήρια.

Μέχρι στιγμής η ανάγκη εκπλήρωσης του αγροτικού εκμεταλλευόταν το γεγονός ότι αν ήθελες να διοριστείς στο ΕΣΥ έπρεπε να προσκομίσεις βεβαίωση εκπλήρωσής του ή νόμιμης απαλλαγής από αυτό. Σε μια φιλελεύθερη οικονομία που όλα ιδιωτικοποιούνται χωρίς προοπτική διορισμού στο δημόσιο, αλλά ακόμα και τώρα που κάποιος ιατρός δεν ενδιαφέρεται για το ΕΣΥ και μετά την ειδικότητα θέλει να ιδιωτεύσει, ποιος ο λόγος της υποχρεωτικότητας να προσφέρει υπηρεσίες στο δημόσιο μέρα και νύχτα (εφημερίες) για ένα χρόνο?

Γιατί ο γιατρός έχει υποχρέωση να καλύψει ανάγκες του δημοσίου μόνο και μόνο επειδή επέλεξε να σπουδάσει ιατρική? Υπάρχει συμβόλαιο που κάνει ο κάθε επιτυχών ιατρικής σχολής με το δημόσιο, ότι εφόσον εισαχθεί σε ιατρική σχολή πρέπει υποχρεωτικά, με νόμο, να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως δημόσιος υπάλληλος? Σε ποιο άλλο επάγγελμα γίνεται αυτό?

Υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ικανοποίηση της συγκεκριμένης ανάγκης του δημοσίου. Ένας τέτοιος θα ήταν η άρση του περιορισμού να καταθέτουν μόνο γενικοί ιατροί υποψηφιότητα για κατάληψη θέσης στην ΠΦΥ. Το υπουργείο όμως προκειμένου να μην καταργήσει έναν περιορισμό, δημιουργεί μια απαγόρευση (υποχρεωτικότητα αγροτικού).

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΠροβλέπω ότι θα υπάρξουν δικαστικές προσφυγές και το νομοθέτημα θα εκπέσει στα δικαστήρια.

Μέχρι στιγμής η ανάγκη εκπλήρωσης του αγροτικού βασιζόταν στο γεγονός ότι αν ήθελες να διοριστείς στο ΕΣΥ έπρεπε να προσκομίσεις βεβαίωση εκπλήρωσής του ή νόμιμης απαλλαγής από αυτό. Σε μια φιλελεύθερη οικονομία που όλα ιδιωτικοποιούνται χωρίς προοπτική διορισμού στο δημόσιο, αλλά ακόμα και τώρα που κάποιος ιατρός δεν ενδιαφέρεται για το ΕΣΥ και μετά την ειδικότητα θέλει να ιδιωτεύσει, ποιος ο λόγος της υποχρεωτικότητας να προσφέρει υπηρεσίες στο δημόσιο μέρα και νύχτα (εφημερίες) για ένα χρόνο?

Γιατί ο γιατρός έχει υποχρέωση να καλύψει ανάγκες του δημοσίου μόνο και μόνο επειδή επέλεξε να σπουδάσει ιατρική? Υπάρχει συμβόλαιο που κάνει ο κάθε επιτυχών ιατρικής σχολής με το δημόσιο, ότι εφόσον εισαχθεί σε ιατρική σχολή πρέπει υποχρεωτικά, με νόμο, να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως δημόσιος υπάλληλος? Σε ποιο άλλο επάγγελμα γίνεται αυτό? Εφόσον υπάρχουν ανάγκες, γιατί λόγοι δημόσιας ανάγκης για γιατρούς στη επαρχία καλύπτει ο συγκεκριμένος θεσμός και όχι ανάγκες των ιατρών?
--- Τέλος παράθεσης ---

Η εκπλήρωση της υποχρέωσης υπηρεσίας υπαίθρου μπορεί να αποτελέσει προϋπόθεση για να ασκηθεί κανείς και να λάβει ειδικότητα σε Νοσοκομείο της χώρας.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΥπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ικανοποίηση της συγκεκριμένης ανάγκης. Ένας τέτοιος θα ήταν η άρση του περιορισμού να καταθέτουν μόνο γενικοί ιατροί υποψηφιότητα για κατάληψη θέσης στην ΠΦΥ. Το υπουργείο όμως προκειμένου να μην καταργήσει έναν περιορισμό, δημιουργεί μια απαγόρευση (υποχρεωτικότητα αγροτικού).

--- Τέλος παράθεσης ---

Το μειονέκτημα είναι ότι ο κάθε ειδικευμένος θα βλέπει την ΠΦΥ μέσα από το πρίσμα της ειδικότητάς του. Πρόσφατα πέρασε από το ΚΥ μας ένα μπουμπούκι ειδικός Μικροβιολόγος ως αγροτικός που δεν ήθελε να εξετάσει ούτε ένα λαιμό και τα έστελνε όλα στους ΓΙ.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση