Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
22 Ιανουαρίου 2025, 09:52:31

Αποστολέας Θέμα: Νοσηλεύονται οι ανασφάλιστοι;  (Αναγνώστηκε 174469 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

5 Φεβρουαρίου 2014, 15:40:40
Απάντηση #15
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Με απευθείας συνομιλίες του Κοινωνικού Ιατρείου με τη Διοίκηση των Νοσοκομείων θα γίνεται η διευθέτηση των νοσηλείων των ανασφάλιστων συμπολιτών μας.

Από Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

14 Φεβρουαρίου 2014, 18:43:51
Απάντηση #16
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
14/02/2014.


Η Δημόσια Υγεία ακόμη αντέχει…Ο ανασφάλιστος όμως,αντέχει;;

Σε πείσμα των διακομματικών κυβερνητικών προσπαθειών των τελευταίων ετών, που κατατείνουν στη σταδιακή απαξίωση και υποβάθμιση του ΕΣΥ, η Δημόσια Υγεία ακόμη αντέχει. Η έλλειψη απαραίτητης υλικοτεχνικής υποδομής στα Νοσοκομεία, τα προσχώματα στη λειτουργία τους, η φθίνουσα χρηματοδότησή τους, αντισταθμίζεται από το έμψυχο δυναμικό, τον υπερβάλλοντα ζήλο και το φιλότιμο του ιατρικού και του νοσηλευτικού προσωπικού που είναι η ψυχή των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων. Που δίνουν την καθημερινή μάχη για την υγεία του Έλληνα Ασθενή, κόντρα στις αντιξοότητες και τις τρικλοποδιές των κρατικών ιθυνόντων.

Αρκετές φορές τα μέσα μαζικής εξημέρωσης έχουν προβάλλει περιπτώσεις, όπου ασθενείς έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας της καθυστέρησης του ασθενοφόρου, όπως αποφαίνονται οι τηλεκήνσορες με πιασάρικες ατάκες, χωρίς να έχουν διασταυρώσει και ελέγξει την πληροφορία. Αρκεί να περάσει το μήνυμα στον τηλεθεατή ότι το άχρηστο εθνικό σύστημα υγείας «σκότωσε» άλλον έναν δύσμοιρο που έπεσε στην ανάγκη του. Για να κλείσουν το μάτι στον έντρομο τηλεθεατή και «υποψήφιο» ασθενή, δείχνοντας προς τα ιδιωτικά θεραπευτήρια.

Υπό αυτήν την έννοια, δεν θα περίμενε ποτέ κανείς τα κανάλια να προβάλλουν και το αντιπαράδειγμα, όπως αυτό που συνέβη σήμερα στην Τρίπολη. Όταν ένας συμπολίτης μας υπέστη ανακοπή μέσα στο παρκαρισμένο αυτοκίνητό του σε κεντρική πλατεία της πόλης. Η ακαριαία άφιξη του ασθενοφόρου και η –σε χρόνο μηδέν- διακομιδή στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο, αλλά και η ενδεδειγμένη αντιμετώπισή του από γιατρούς και νοσηλευτές, ήταν αυτά που του έσωσαν τη ζωή. Η περίπτωση προσφέρεται για επαίνους και θα έπρεπε να έχει δημοσιοποιηθεί, με τον τρόπο που κοινολογούνται και τα ατυχή περιστατικά. Αλλά κάτι τέτοιο δεν εξυπηρετεί το σκοπό της διάλυσης του ΕΣΥ.

Ακόμη και έτσι, το κράτος δεν έχει πει την τελευταία του λέξη. Γιατί; Γιατί ο συγκεκριμένος ασθενής είναι ένας από τους πολλούς επαγγελματίες, ο οποίος είναι ανασφάλιστος λόγω της προφανούς αδυναμίας του να καταβάλει τις ασφαλιστικές εισφορές του. Κάτι που με την τελευταία νομοθετική πρόβλεψη της κυβέρνησης, σημαίνει ότι εάν ο άρρωστος τελικά καταφέρει να συνέλθει και να βγει από το Νοσοκομείο, θα κληθεί να καταβάλλει ένα μεγάλο ποσό για το χρονικό διάστημα της νοσηλείας του στην εντατική μονάδα του Νοσοκομείου. Σε περίπτωση κατά την οποία δεν δύναται να καταβάλει το συγκεκριμένο ποσό, τότε αυτό θα του … καταλογιστεί ως δημόσιο έσοδο και θα κληθεί να το πληρώσει στην Εφορία.

Δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι ο ασθενής, όταν με το καλό πάρει εξιτήριο και του ανακοινωθεί το ποσό που πρέπει να πληρώσει, θα γλυτώσει τη δεύτερη ανακοπή. Ένα είναι βέβαιο: ότι ούτε με το θάνατο δεν γλυτώνει κανείς σήμερα από την Εφορία…

Παπασταματάκης Γεώργιος

Χειρουργός

Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

18 Φεβρουαρίου 2014, 10:42:29
Απάντηση #17
Αποσυνδεδεμένος

nikmix


Γεωργιάδης: Πρόσβαση στα πολυϊατρεία και για τους ανασφάλιστους.
Ο υπουργός Υγείας τόνισε στον ΣΚΑΪ ότι οι πολίτες αυτοί θα μπορούν να εξετάζονται και από γιατρούς και να κάνουν και εργαστηριακές εξετάσεις.

Πηγή: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

21 Απριλίου 2014, 19:02:35
Απάντηση #18
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
19/04/2014. Καθημερινή.
της Πεννη Μπουλουτζα.


«Μίζες» υπέρ ανασφάλιστων.

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διαδικασίες για την αξιοποίηση των 13 εκατ. ευρώ που προέρχονται από τις «μίζες» των εξοπλιστικών των Ενόπλων Δυνάμεων που δεσμεύθηκαν ή επεστράφησαν και αποφασίστηκε να διατεθούν για την περίθαλψη ανασφάλιστων πολιτών. Σε κάθε νοσοκομείο συστήνεται τριμελής επιτροπή –σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας– που θα εξετάζει αιτήματα για κάλυψη του κόστους χειρουργικών επεμβάσεων ανασφάλιστων. Παράλληλα, η ηγεσία του υπουργείου επεξεργάζεται πρόγραμμα φαρμακευτικής κάλυψης ανασφάλιστων, η εφαρμογή του οποίου σχεδιάζεται να ξεκινήσει πριν από τα τέλη Μαΐου. Οπως ανέφεραν στην «Κ» αρμόδιες πηγές, εξετάζεται η δωρεάν χορήγηση γενoσήμων σε ανασφάλιστους για βασικές κατηγορίες παθήσεων όπως υπέρταση, διαβήτης κ.ά.

Πριν από την κρίση, οι ανασφάλιστοι ήταν λίγοι και οι υπηρεσίες των νοσοκομείων δεν ήταν «σχολαστικές» ως προς την είσπραξη των νοσηλίων. Σήμερα η εικόνα έχει αλλάξει άρδην και συχνά οι γιατροί μηχανεύονται τρόπους για να διευκολύνουν ανασφάλιστους. «Προχθές ήρθε στο νοσοκομείο ένας φοιτητής με υψηλό πυρετό. Ανασφάλιστος. Κατέβηκα στο Αιματολογικό και παρακάλεσα εάν μπορούν να κάνουν τις εξετάσεις χωρίς να πληρώσει», αναφέρει στην «Κ» γιατρός του ΕΣΥ. Σε πολλές περιπτώσεις βαφτίζουν «επείγουσες» εξετάσεις και επεμβάσεις που... δεν είναι τόσο επείγουσες. Ή ακόμη αποκρύπτουν ότι ασθενείς έχουν συνοδούς για να μην κληθούν να διευθετήσουν τις διαδικασίες για τη χρέωση των νοσηλίων. Αλλωστε, «ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος»: οι ανεξόφλητες οφειλές ανασφάλιστων Ελλήνων πολιτών για νοσηλεία μόνο στα νοσοκομεία της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής ήταν, το 2013, 11.264.104 ευρώ και το πρώτο δίμηνο του 2014, 2.026.146 ευρώ. Συνολικά εκτιμάται ότι περισσότερα από 120 εκατ. ευρώ δαπανώνται ετησίως για την περίθαλψη απόρων και ανασφάλιστων στο ΕΣΥ.

«Το πρόβλημα οξύνεται. Σε κάθε γενική εφημερία, μόνο στη δική μας κλινική βλέπουμε 5-6 ανασφάλιστους ασθενείς», αναφέρει στην «Κ» ο διευθυντής Β΄ Καρδιολογικής Κλινικής του Ευαγγελισμού κ. Ηλίας Σιώρας και προσθέτει: «Μας ζητούν να συντομεύσουμε τη νοσηλεία για να μην πληρώσουν πολλά στο τέλος ή να γράψουμε μόνο τις άκρως απαραίτητες εξετάσεις». «Οι ανασφάλιστοι στη γενική εφημερία εξυπηρετούνται πάντα», αναφέρει στην «Κ» η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, συντονίστρια διευθύντρια Γ΄ Παθολογικής κλινικής στο «Γ. Γεννηματάς», κ. Ματίνα Παγώνη. «Δεν βλέπουμε στο πρόσωπο του ασθενούς εάν είναι ασφαλισμένος ή όχι. Αυτό οφείλουμε να κάνουμε κι αυτό κάνουμε».

Φυσικά υπάρχουν και οι πρωτοβουλίες εντός ΕΣΥ για δωρεάν περίθαλψη ανασφάλιστων με την αξιοποίηση χορηγιών και τη συνεργασία άλλων κοινωνικών φορέων. Μία από τις πιο χαρακτηριστικές είναι η περίπτωση της Ογκολογικής Μονάδας της Γ΄ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής στο «Σωτηρία», στην οποία παρακολουθούνται δωρεάν 120 καρκινοπαθείς. Στην αρχή το ιατρείο λειτουργούσε κάθε Τετάρτη απόγευμα. Τώρα τα περιστατικά έχουν διαμοιραστεί όλες τις ημέρες. «Αυτό που με στενοχωρεί ιδιαίτερα είναι ότι ενώ πίστευα πως θα υπάρξει μείωση στον ρυθμό προσέλευσης των ασθενών στο ιατρείο (που βάσιζε αυτή του, την πίστη;), αυτός παραμένει σταθερός, κάθε μήνα», σημειώνει στην «Κ» ο υπεύθυνος της μονάδας, αναπληρωτής καθηγητής Παθολογίας - Ογκολογίας κ. Κωνσταντίνος Συρίγος.

Σε επίπεδο πρωτοβάθμιας περίθαλψης, το νεοσύστατο ΠΕΔΥ δέχεται δωρεάν τους ανασφάλιστους. Οπως αναφέρει στην «Κ» η διευθύντρια της μονάδας «ΠΕΔΥ Αλεξάνδρας» κ. Κυριακή Ζαμάγια, «μας έρχονται και ανασφάλιστοι, αλλά δειλά. Οι περισσότεροι δεν το γνωρίζουν ακόμη. Αλλωστε και οι ασφαλισμένοι συνεχίζουν να ρωτούν εάν θα πληρώνουν στο ΠΕΔΥ».

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 21 Απριλίου 2014, 19:30:03 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

21 Μαΐου 2014, 13:52:30
Απάντηση #19
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Έχω μπερδευτεί λίγο. Υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο ή πρόκειται απλώς για εξαγγελία;

20.05.2014
Δωρεάν και ως επείγοντα περιστατικά θα αντιμετωπίζονται οι ανασφάλιστοι στις μονάδες υγείας του ΠΕΔΥ.



Δωρεάν πρόσβαση στις μονάδες υγείας του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας έχουν όλοι οι πολίτες που δεν διαθέτουν ασφάλιση, ενώ σε δευτεροβάθμιο επίπεδο θα γίνονται δεκτοί ως επείγονται περιστατικά.

Αυτά τόνισε ο υφυπουργός Υγείας, Αντώνης Μπέζας, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή της ΝΕΡΙΤ επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι «υποχρέωση της Πολιτείας είναι κάθε πολίτης να έχει πρόσβαση σε ένα ελάχιστο πακέτο υπηρεσιών υγείας».

Συγκεκριμένα ο κ. Μπέζας υπογράμμισε ότι η πρόσβαση στις μονάδες υγείας του ΠΕΔΥ είναι πλέον ελεύθερη για όλους τους πολίτες, μη εξαιρουμένων και όσων είναι ανασφάλιστοι.

Αυτό σημαίνει ότι θα έχουν ιατρικές εξετάσεις, συνταγογράφηση και διαγνωστικές εξετάσεις, όπου υπάρχει δυνατότητα, δωρεάν χωρίς καμία αμοιβή. Επιπλέον, επείγοντα περιστατικά, που υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή του ανασφάλιστου, θα γίνονται δεκτά στα νοσοκομεία και το κόστος νοσηλείας θα καλύπτεται μέσω ειδικού λογαριασμού.

Ο κ. Μπέζας ανέφερε επίσης, ότι έχει παραταθεί για έναν χρόνο, έως το τέλος Φεβρουαρίου του 2015, η ισχύς των βιβλιάριων υγείας των ανασφάλιστων υπερήλικων του ΟΓΑ.

«Οφείλουμε να προστατεύσουμε υγειονομικά τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση, ώστε να έχουν πρόσβαση στο αγαθό της υγείας», τόνισε ο υφυπουργός Υγείας.


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 21 Μαΐου 2014, 13:54:27 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

21 Μαΐου 2014, 17:14:53
Απάντηση #20
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Επομένως σε δευτεροβάθμιο επίπεδο μόνο ως επείγοντα περιστατικά (που υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή τους) θα γίνονται δεκτοί οι ανασφάλιστοι.
Αν το καταλαβαίνω καλά, ένας ανασφάλιστος που προσέρχεται στο πρωτοβάθμιο σύστημα (ΚΥ., Π.Ι., μονάδες ΙΚΑ) και χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση (λόγω ελλείψεων στην πρωτοβάθμια) χωρίς απειλητική κατάσταση για τη ζωή του (π.χ. εργαστηριακές εξετάσεις, ακτινογραφίες κλπ) θα πρέπει να τα "ακουμπάει" στο νοσοκομείο.

Παράθεση
Ο κ. Μπέζας ανέφερε επίσης, ότι έχει παραταθεί για έναν χρόνο, έως το τέλος Φεβρουαρίου του 2015, η ισχύς των βιβλιάριων υγείας των ανασφάλιστων υπερήλικων του ΟΓΑ.
Ανασφάλιστων υπερήλικων του ΟΓΑ; Τι σόι ανασφάλιστοι είναι αφού είναι του ΟΓΑ; Επίσης αν είναι υπερήλικες του ΟΓΑ έχουν ασφάλιση εφ' όρου ζωής άρα δεν είναι ανασφάλιστοι.
Ό,τι να ναι!

22 Μαΐου 2014, 09:31:21
Απάντηση #21
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Επομένως σε δευτεροβάθμιο επίπεδο μόνο ως επείγοντα περιστατικά (που υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή τους) θα γίνονται δεκτοί οι ανασφάλιστοι.

Ένας διαβητικός που έχει ανάγκη από ινσουλίνη και είναι ανασφάλιστος, τι μπορεί να κάνει;
α) Να την αγοράσει - πράγμα που συνήθως είναι από δύσκολο έως αδύνατο, λόγω κόστους.
β) Να απευθυνθεί σε ένα από τα Κοινωνικά Ιατρεία/Φαρμακεία (ΚΙΦ). Τα ΚΙΦ έχουν αρκετά φάρμακα τις περισσότερες φορές, αλλά σπάνια σκευάσματα που είναι ακριβά και θέλουν ψυγείο.
Επίσης, ένα σημαντικό θέμα με τους διαβητικούς είναι τα αναλώσιμα. Αν είναι ανασφάλιστοι αλλά ινσουλινοθεραπευόμενοι, συνήθως αδυνατούν να βρουν το ποσό που απαιτείται για να μετρούν στοιχειωδώς το σάκχαρό τους (το κόστος για περίπου 60-90 ταινίες το μήνα + σκαρφιστήρες + βελόνες υπερβαίνει, με τους πιο μετριοπαθείς υπολογισμούς, τα 50 ευρώ).
Ακόμη και από θέμα κόστους είναι τελείως ασύμφορο να περιμένει κανείς ο διαβητικός να κάνει την επιπλοκή για να αντιμετωπιστεί ως επείγον περιστατικό από δευτεροβάθμιο κέντρο.
Κάτι πρέπει να αλλάξει στη λογική της αντιμετώπισης των ανασφάλιστων και μάλιστα άμεσα.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

29 Μαΐου 2014, 15:50:11
Απάντηση #22
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
29/05/2014
Γεωργιάδης: Δωρεάν περίθαλψη στους ανασφάλιστους.


Υπογράφεται την Παρασκευή κοινή υπουργική απόφαση σύμφωνα με την οποία θα παρέχεται η δυνατότητα δωρεάν νοσοκομειακής (σε πρώτη φάση) περίθαλψης και στη συνέχεια φαρμακευτικής, στα περίπου 2 εκατομμύρια ανασφάλιστους.


Την ελεύθερη πρόσβαση σε δωρεάν υπηρεσίες υγείας για τα περίπου 2 εκατομμύρια ανασφάλιστους, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο υπουργός Υγείας.


Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τους διοικητές των νοσοκομείων, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι υπογράφεται την Παρασκευή η κοινή υπουργική απόφαση μεταξύ των υπουργείων Οικονομικών, Εργασίας και Υγείας.

Με αυτή θα παρέχεται η δυνατότητα δωρεάν νοσοκομειακής (σε πρώτη φάση) περίθαλψης και στη συνέχεια φαρμακευτικής περίθαλψης.

Η διαδικασία που θα ακολουθείται έχει ως εξής:

Ο ανασφάλιστος πολίτης θα προσέρχεται στις δομές του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ), όπου θα εξετάζεται δωρεάν.

Ο γιατρός του ΠΕΔΥ θα του χορηγεί παραπεμπτικό, στην περίπτωση που κρίνει ότι ο ασθενής χρειάζεται νοσηλεία.

Με το παραπεμπτικό αυτό ο ασφαλισμένος θα προσέρχεται στο νοσοκομείο, όπου τριμελής ιατρική επιτροπή θα αξιολογεί εάν χρειάζεται όντως νοσηλεία.

Στην περίπτωση που θεωρηθεί ότι ο ασθενής πρέπει να παραμείνει στο νοσοκομείο, θα του παρέχονται όλες οι υπηρεσίες και το κόστος θα το αναλαμβάνει ο κρατικός προϋπολογισμός.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, θα ακολουθήσει νέα ρύθμιση για τη φαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

29 Μαΐου 2014, 16:48:22
Απάντηση #23
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Παράθεση
Η διαδικασία που θα ακολουθείται έχει ως εξής:

Ο ανασφάλιστος πολίτης θα προσέρχεται στις δομές του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ), όπου θα εξετάζεται δωρεάν.
Δεν ισχύει το ταληράκι στα ΚΥ του ΕΣΥ (ΠΕΔΥ) ;
Ο ανασφάλιστος (και ο εισπράκτορας γιατρός, διοικητικός ή όποιος άλλος) θα ξέρει από πριν ότι χρειάζεται νοσηλεία και δεν θα κόβει εξέταστρο; Ή το ταληράκι θα πληρώνεται μετά  την εξέταση αν δεν απαιτείται νοσηλεία;

29 Μαΐου 2014, 17:34:53
Απάντηση #24
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Παράθεση
Η διαδικασία που θα ακολουθείται έχει ως εξής:
Ο ανασφάλιστος πολίτης θα προσέρχεται στις δομές του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ), όπου θα εξετάζεται δωρεάν.
Δεν ισχύει το ταληράκι στα ΚΥ του ΕΣΥ (ΠΕΔΥ) ;
Ο ανασφάλιστος (και ο εισπράκτορας γιατρός, διοικητικός ή όποιος άλλος) θα ξέρει από πριν ότι χρειάζεται νοσηλεία και δεν θα κόβει εξέταστρο; Ή το ταληράκι θα πληρώνεται μετά  την εξέταση αν δεν απαιτείται νοσηλεία;
   Οι ανασφάλιστοι έχουν πατρίδα... Αυτοί που είναι σε μεγάλα αστικα κέντρα όπου υπάρχουν ΠΕΔΥ (παλιά ΙΚΑ) δεν πληρώνουν τώρα (όλοι) και δεν θα πληρώνουν. Οπότε θα μπορούν να παραπέμπονται στα νοσοκομεία.
   Οι ανασφάλιστοι β' κατηγορίας των περιοχών που έχει ΚΥ (ΠΕΔΥ) απλά έχασαν. Εκεί οι ασφαλισμένοι πληρώνουν εξέταστρο, οι ανασφάλιστοι θα γλιτώσουν; (εκτός αν το καταργήσει τελείως που δεν το βλέπω).
   Μένει να δούμε την ΥΑ αν και όταν υπογραφεί. Κάποιους όρους θα έχει αλλιώς θα φτάσουμε να νοσηλεύουμε δωρεάν και τον κάθε Ψωμιάδη με την πουράκλα (ζητώ συγγνώμη απο τους ΑΕΚτζήδες για τον πρώην πρόεδρο) -  ή τον αδερφό-Γεωργιάδη.
   Σήμερα άκουσα στο Δημοτικό ραδιόφωνο Λάρισας ότι σε ΚΥ δεν εξέταζαν μαθητή που είχε χτυπήσει (μάλλον δεν έκαναν ακτινογραφία) γιατι δεν είχε πεντάευρο...

29 Μαΐου 2014, 17:56:13
Απάντηση #25
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
   Σήμερα άκουσα στο Δημοτικό ραδιόφωνο Λάρισας ότι σε ΚΥ δεν εξέταζαν μαθητή που είχε χτυπήσει (μάλλον δεν έκαναν ακτινογραφία) γιατι δεν είχε πεντάευρο...

Σε επείγον περιστατικό, όπως ένας τραυματισμός, παρέχονται άμεσα ιατρικές υπηρεσίες και στη συνέχεια οι γραφειοκράτες του συστήματος αναζητούν τους πόρους από το ταμείο ή τον ασθενή, σν δεν έχει ασφάλεια. Οποιαδήποτε άλλη διαδικασία θεωρώ ότι παρεκκλίνει σε πολλά επίπεδα και αν πράγματι συμβαίνει πρόκειται για επικίνδυνο φαινόμενο.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

29 Μαΐου 2014, 19:16:34
Απάντηση #26
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
   Σήμερα άκουσα στο Δημοτικό ραδιόφωνο Λάρισας ότι σε ΚΥ δεν εξέταζαν μαθητή που είχε χτυπήσει (μάλλον δεν έκαναν ακτινογραφία) γιατι δεν είχε πεντάευρο...

Σε επείγον περιστατικό, όπως ένας τραυματισμός, παρέχονται άμεσα ιατρικές υπηρεσίες και στη συνέχεια οι γραφειοκράτες του συστήματος αναζητούν τους πόρους από το ταμείο ή τον ασθενή, σν δεν έχει ασφάλεια. Οποιαδήποτε άλλη διαδικασία θεωρώ ότι παρεκκλίνει σε πολλά επίπεδα και αν πράγματι συμβαίνει πρόκειται για επικίνδυνο φαινόμενο.

Βασίλη, ένα πιθανό διάστρεμμα ή ένα πιθανό κάταγμα αποτελεί έκτακτο αλλά όχι επείγον περιστατικό (κάποια κατάγματα μπορεί να είναι και επείγοντα  περιστατικά).  Αν η περίπτωση αφορούσε μαθητή που χτύπησε στο σχολείο πιστεύω ότι αφορά κατά 90% έκτακτο αλλά μη επείγον περιστατικό.

30 Μαΐου 2014, 00:53:31
Απάντηση #27
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
   Σήμερα άκουσα στο Δημοτικό ραδιόφωνο Λάρισας ότι σε ΚΥ δεν εξέταζαν μαθητή που είχε χτυπήσει (μάλλον δεν έκαναν ακτινογραφία) γιατι δεν είχε πεντάευρο...

Σε επείγον περιστατικό, όπως ένας τραυματισμός, παρέχονται άμεσα ιατρικές υπηρεσίες και στη συνέχεια οι γραφειοκράτες του συστήματος αναζητούν τους πόρους από το ταμείο ή τον ασθενή, σν δεν έχει ασφάλεια. Οποιαδήποτε άλλη διαδικασία θεωρώ ότι παρεκκλίνει σε πολλά επίπεδα και αν πράγματι συμβαίνει πρόκειται για επικίνδυνο φαινόμενο.

Βασίλη, ένα πιθανό διάστρεμμα ή ένα πιθανό κάταγμα αποτελεί έκτακτο αλλά όχι επείγον περιστατικό (κάποια κατάγματα μπορεί να είναι και επείγοντα  περιστατικά).  Αν η περίπτωση αφορούσε μαθητή που χτύπησε στο σχολείο πιστεύω ότι αφορά κατά 90% έκτακτο αλλά μη επείγον περιστατικό.

Αν εννοούμε ότι οι ανασφάλιστοι θα δέχονται ιατρική βοήθεια λίγο πριν καταλήξουν - και πολλές φορές όταν αυτή δε θα έχει πια νόημα ή θα κοστίζει πανάκριβα - λυπάμαι, αλλά έχουμε χάσει όχι τη μπάλα αλλά το γήπεδο.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

30 Μαΐου 2014, 09:48:48
Απάντηση #28
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Δεν αναφέρομαι μόνο στους ανασφάλιστους αλλά σε όλους τους ασθενείς. Ο χαρακτηρισμός εκτάκτων αλλά μη επειγόντων περιστατικών ως επείγοντα για να προηγηθούν ή για να αποφύγουν χρεώσεις δε με βρίσκει σύμφωνο.

30 Μαΐου 2014, 10:05:55
Απάντηση #29
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν αναφέρομαι μόνο στους ανασφάλιστους αλλά σε όλους τους ασθενείς. Ο χαρακτηρισμός εκτάκτων αλλά μη επειγόντων περιστατικών ως επείγοντα για να προηγηθούν ή για να αποφύγουν χρεώσεις δε με βρίσκει σύμφωνο.
Αυτό είναι σωστό!
Άσε που είναι ένας συνηθισμένος μηχανισμός για να εξυπηρετούνται "πελάτες".
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
33 Απαντήσεις
32378 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 30 Ιανουαρίου 2012, 11:38:23
από Δ. Κουναλάκης
479 Απαντήσεις
579273 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 20 Ιανουαρίου 2025, 10:41:05
από iceman
10 Απαντήσεις
8590 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 24 Οκτωβρίου 2010, 15:08:51
από EzeΤΡΟΛ
13 Απαντήσεις
10238 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 10 Μαΐου 2016, 19:14:48
από ΑΡΗΣ
2 Απαντήσεις
4758 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 19 Σεπτεμβρίου 2013, 12:48:23
από Denominator