ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Αποσπάσματα από τον έντυπο & ηλεκτρονικό τύπο

Σχετικά με τα σκιαγραφικά.

(1/7) > >>

Argirios Argiriou:
2012.
Ελληνική Ακτινολογική Εταιρεία.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

nickm:
Πολυ χρήσιμο, σε ευχαριστώ!

samsok:
καλο ειναι πριν στειλουμε καποιον για εξεταση με σκιαγραφικο να κανουμε ενα τηλ στο διαγνωστικο κεντρο και να ρωταμε ποιο σκευασμα χρησιμοποιουν..θα εξοικονομησουμε χρονο εμεις αλλα και ο ασθενης

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Με τα νέα δεδομένα του πλαφόν κι επειδή τα σκιαγραφικά και τα παραμαγνητικά σκευάσματα συνήθως "τσούζουν", επανέρχομαι σε παλαιότερο ερώτημά μου που δεν πήρα απάντηση:
Ξέρετε αν οι ακτινολόγοι έχουν δικαίωμα συνταγογράφησης για τα σκιαγραφικά; Σε τελική ανάλυση εκείνοι επιλέγουν σκεύασμα και δόση!

Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΜε τα νέα δεδομένα του πλαφόν κι επειδή τα σκιαγραφικά και τα παραμαγνητικά σκευάσματα συνήθως "τσούζουν", επανέρχομαι σε παλαιότερο ερώτημά μου που δεν πήρα απάντηση:
Ξέρετε αν οι ακτινολόγοι έχουν δικαίωμα συνταγογράφησης για τα σκιαγραφικά; Σε τελική ανάλυση εκείνοι επιλέγουν σκεύασμα και δόση!

--- Τέλος παράθεσης ---
Χαχαχαχαχα, αν καθιερωθεί τώρα, το πλαφόν τους θα είναι ο μέσος όρος της ειδικότητας δλδ 0.... Πάλι δεν θα μπορούν να γράφουν τίποτα. Πάντως, σωστή η παρατήρηση αλλά δεν έχω ακούσει εργαστηριακός να συνταγογραφεί...
    Τα σκιαστικά, όπως και ακριβά φάρμακα, τα συνταγογραφείς στο τέλος του μήνα, αν έχεις περιθώριο στο πλαφόν, και λες να την εκτελέσουν άμεσα (ελέγχεις τα μεσάνυχτα πριν αλλάξει ο μήνας αν εκτελέστηκαν και αν όχι ακυρώνεις τις συνταγές) για να μην επιβερυνθεί ο επόμενος μήνας. (Να μία πρόταση γενικά για τα ΦΥΚ).

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση