Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ
Τι κάνω για να πάω....στο γιατρό!
Πετράκης Νϊκος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος[Καταρχάς θα πρέπει να πας στο site του ΕΟΠΥΥ (Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος) και να βρεις κάποιον συμβεβλημένο οφθαλμίατρο στην περιοχή σου.
--- Τέλος παράθεσης ---
Στο site του ΕΟΠΥΥ οι ΙΚΑτζήδες (που δεν έχουν επισκέψεις δωρεαν στα ιατρεία τους) συνεχίζουν να αναφέρονται ως συμβεβλημένοι, μπερδεύοντας τον κόσμο... (άσχετο με το θέμα συζήτησης).
Έχω μείνει αρκετά πίσω... Διαπιστώνω ότι κανένας δεν ανέφερε περί ιατρικής δεοντολογίας και μη λήψης αμοιβής απο συναδέρφους. Φυσικά είναι προσωπικό του καθενός και διαπιστώνω ότι στις μεγάλες πόλεις δυστυχώς, το συγκεκριμένο άρθρο αποσιωπάται όλο και περισσότερο...
Επιστροφές χρημάτων απο ΤΣΑΥ-ΕΟΠΥΥΥΥΥΥ μόνο για γυαλιά, με μπόλικη χαρτούρα και μετά από 6-12 μήνες....
--- Τέλος παράθεσης ---
Μα γι' αυτό έγραψα ότι στην επικοινωνία με τον γιατρό, ρωτάς αν είναι ακόμα συμβεβλημένος. Δυστυχώς το site ενημερώνεται με ρυθμούς χελώνας!
juniper:
Εγγραφή ή Είσοδος Διαπιστώνω ότι κανένας δεν ανέφερε περί ιατρικής δεοντολογίας και μη λήψης αμοιβής απο συναδέρφους. Φυσικά είναι προσωπικό του καθενός και διαπιστώνω ότι στις μεγάλες πόλεις δυστυχώς, το συγκεκριμένο άρθρο αποσιωπάται όλο και περισσότερο...
Επιστροφές χρημάτων απο ΤΣΑΥ-ΕΟΠΥΥΥΥΥΥ μόνο για γυαλιά, με μπόλικη χαρτούρα και μετά από 6-12 μήνες....
--- Τέλος παράθεσης ---
Κι εγώ αυτό γνώριζα αλλά προφανώς δεν ισχύει.Και δεν αναφέρομαι σε ειδικότητες που έχουν κάποια...έξοδα εξέτασης( για αναλώσιμα κτλ) αλλά για μία απλή πχ οφθαλμολογική εξέταση!
Ενιγουει, θα τσεκάρω τηλεφωνικώς αν υπάρχει κάποιος της συγκεκριμένης ειδικότητας συμβεβλημένος, που να δέχεται ακόμα..
Για επιστροφή χρημάτων απο όσο είδα και σε άλλα σαιτς, δεν ελπίζω καθώς πρόκειται για κάποιο μικρό ποσό και δεν αξίζει να χάσω μια μέρα για να μαζεψω-πάω την χαρτούρα και άλλη μια για να στηθώ στην ουρά της τραπεζας!
Πάντως με το πρώτο τηλεφώνημα βρήκα!
Μου είπε απλά να έχω το βιβλιάριο και το ΑΜΚΑ μαζί μου..
Και μια ακόμα ερώτηση: Πριν 1 χρόνο περίπου που και πάλι είχα προσπαθήσει να κλείσω ραντεβού σε άλλη ειδικότητα μέσω ταμείου, μου είχε πει πως θα πλήρωνα κάποια χρήματα για την ηλ. συνταγογράφηση απευθείας στο γιατρό.Δεν θυμάμαι αν ήταν 5 ή 15 ευρώ.Ισχύει κάτι τέτοιο -ακόμα- ;
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες.
Ορθοπαιδικός:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΚαι μια ακόμα ερώτηση: Πριν 1 χρόνο περίπου που και πάλι είχα προσπαθήσει να κλείσω ραντεβού σε άλλη ειδικότητα μέσω ταμείου, μου είχε πει πως θα πλήρωνα κάποια χρήματα για την ηλ. συνταγογράφηση απευθείας στο γιατρό.Δεν θυμάμαι αν ήταν 5 ή 15 ευρώ.Ισχύει κάτι τέτοιο -ακόμα- ;
--- Τέλος παράθεσης ---
Κανονικά όχι αν είναι απλή συνταγογράφηση. Αν κάνει κάποιες ειδικές εξετάσεις (οφθαλμοσκόπηση σε σχισμοειδή, οπτικά πεδία, βυθοσκόπηση κλπ) ο ΟΦΘ θα εκδώσει παραπεμπτικό και (τυπικά) πρέπει να πληρώσετε τη συμμετοχή 15% (γράφει το ποσό στο παραπεμπτικό, το οποίο συνήθως στρογγυλοποιείται προς τα άνω) και να σας δώσει απόδειξη...
Denominator:
Πάντως εγώ θα χαιρόμουν να εξεταστώ από κάποιο συνάδελφο που τιμά τη δεοντολογία, όχι τόσο για το θέμα τωνεξόδων, όσο για την ηθική πλευρά του ζητήματος.
Δυστυχώς η ατέλεια βάσει του ισχύοντος νόμου τείνει να εκλείψει - και πρώτα στο χορό μπήκαν τα διάφορα επιχειρηματικά σχήματα που δεν αναγνωρίζουν, φαίνεται, νόμους του κράτους.
juniper:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΚαι μια ακόμα ερώτηση: Πριν 1 χρόνο περίπου που και πάλι είχα προσπαθήσει να κλείσω ραντεβού σε άλλη ειδικότητα μέσω ταμείου, μου είχε πει πως θα πλήρωνα κάποια χρήματα για την ηλ. συνταγογράφηση απευθείας στο γιατρό.Δεν θυμάμαι αν ήταν 5 ή 15 ευρώ.Ισχύει κάτι τέτοιο -ακόμα- ;
--- Τέλος παράθεσης ---
Κανονικά όχι αν είναι απλή συνταγογράφηση. Αν κάνει κάποιες ειδικές εξετάσεις (οφθαλμοσκόπηση σε σχισμοειδή, οπτικά πεδία, βυθοσκόπηση κλπ) ο ΟΦΘ θα εκδώσει παραπεμπτικό και (τυπικά) πρέπει να πληρώσετε τη συμμετοχή 15% (γράφει το ποσό στο παραπεμπτικό, το οποίο συνήθως στρογγυλοποιείται προς τα άνω) και να σας δώσει απόδειξη...
--- Τέλος παράθεσης ---
παρανόησις.
Δεν αναφερόμουν σε οφθαλμίατρο.Η εν λόγω εξέταση ήταν απο παθολόγο και τα χρήματα μου τα είχε ζητήσει για να μου δώσει απλα μια βεβαίωση, απο αυτές που ζητούν απο τα γυμναστήρια.Τωρα η ηλεκτρονική συνταγογράφηση που κολλούσε, δε το γνωρίζω.... :-\
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση