Θέματα Εργασίας > Εμπειρίες κατά την εργασία στην ΠΦΥ

Τηλεφωνικές εφημερίες στην ΠΦΥ, από Νοσηλεύτριες;

<< < (3/4) > >>

pzogr:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος Υπάρχει λόγος που πολλοί έλληνες του εξωτερικού αντιμετωπίζουν τα θέματα της υγείας τους στην Ελλάδα.

--- Τέλος παράθεσης ---

Επειδή έκανα παρέα με αρκετούς Έλληνες μετανάστες τα χρόνια που ζούσα στην Σουηδία, έχω ακούσει πολύ περισσότερους (κυρίως ηλικιωμένους χωρίς οικονομική άνεση) που δεν θέλουν να επιστρέψουν στην Ελλάδα ακριβώς γιατί φοβούνται το Ελληνικό "Σύστημα" Υγείας.

(Όπως και να έχει το Προσδόκιμο Επιβίωσης των Σουηδών είναι υψηλότερο από αυτό των Ελλήνων).

--- Τέλος παράθεσης ---
Πολύ περισσότερους απ'όσους έχω ακούσει εγώ;  :laugh:
Αυτά εξαρτώνται προφανώς από την οπτική γωνία με την οποία προσεγγίζει κανείς το θέμα. Καταλαβαίνω και τη μία και την άλλη πλευρά. Προσωπικά μου ταιριάζει καλύτερα η μέση οδός.

Argirios Argiriou:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΠολύ περισσότερους απ'όσους έχω ακούσει εγώ;  :laugh:

--- Τέλος παράθεσης ---

Εννοώ ότι έχω ακούσει και εγώ στο Ιατρείο μου μερικούς Έλληνες (κυρίως νεαρούς και νεαρές) σε Αγγλίες και Ολλανδίες, που θυμώνουν γιατί π.χ. εκεί δεν δίνουν έτσι εύκολα αντιβιώσεις, και έτσι ονειρεύονται να γίνει η Αγγλία και η Ολλανδία μια Υγειονομική Ελλάδα...

Αλλά όμως έχω ακούσει πολύ περισσότερους (κυρίως ηλικιωμένους χωρίς οικονομική άνεση) Έλληνες της Σουηδίας (γιατί εκεί ζούσα 16 χρόνια) που δεν θέλουν να επιστρέψουν στην Ελλάδα ακριβώς γιατί φοβούνται το Ελληνικό "Σύστημα" Υγείας.

pzogr:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΠολύ περισσότερους απ'όσους έχω ακούσει εγώ;  :laugh:

--- Τέλος παράθεσης ---

Εννοώ ότι έχω ακούσει και εγώ στο Ιατρείο μου μερικούς Έλληνες (κυρίως νεαρούς και νεαρές) σε Αγγλίες και Ολλανδίες, που θυμώνουν γιατί π.χ. εκεί δεν δίνουν έτσι εύκολα αντιβιώσεις, και έτσι ονειρεύονται να γίνει η Αγγλία και η Ολλανδία μια Υγειονομική Ελλάδα...

Αλλά όμως έχω ακούσει πολύ περισσότερους (κυρίως ηλικιωμένους χωρίς οικονομική άνεση) Έλληνες της Σουηδίας (γιατί εκεί ζούσα 16 χρόνια) που δεν θέλουν να επιστρέψουν στην Ελλάδα ακριβώς γιατί φοβούνται το Ελληνικό "Σύστημα" Υγείας.

--- Τέλος παράθεσης ---
Το βασικό τους θέμα δεν είναι (μόνο) ότι δεν μπορούν να βρουν αντιβίωση, αλλά οτι δυσκολεύονται να βρουν γιατρό... και κυρίως ότι η πρόσβαση σε παρακλινικό έλεγχο γίνεται με το σταγονόμετρο. Είναι δύσκολο να ξεχάσω περιστατικά όπως πχ το ηπατικό απόστημα από το ΗΒ, που "θεραπευόταν" με παρακεταμόλη. Μπορώ να καταλάβω τι μπορεί να φοβάται κάποιος στο σύστημα υγείας της χώρας μας. Προσωπικά φοβάμαι κι εγώ τη στιγμή που ίσως το χρειαστώ. Αλλά αναλόγως θα φοβόμουν και στα άλλα συστήματα για διαφορετικούς λόγους. Το τηλεφωνικό triage πχ θα ήταν ένας πολύ καλός λόγος για να φοβάμαι...

Argirios Argiriou:
@pzogr Τίποτε δεν είναι 100% στην ζωή, και φυσικά ούτε και το τηλεφωνικό triage. Πάντως πίσω από τους Αλγόριθμους του τηλεφωνικού triage υπάρχει δουλειά ΕΤΩΝ πολλών Ιατρών (και όχι μόνο). Μην τους έχεις για τόσο χαζούς τους κουτόφραγκους.

schumifer:
Το τηλεφωνικό triage δε συνηθίζει να χάνει περιστατικά όταν γίνεται με βάση τους αλγορίθμους. Έχει την τάση να στέλνει περισσότερο κόσμο στις δομές υγείας και κυρίως στα επείγοντα από ό,τι θα ήθελε το σύστημα επείγουσας φροντίδας. Είναι εξάλλου σε σκανδιναβικές χώρες ένα ζωντανό σύστημα που αλλάζει και προσαρμόζεται. Η δε νοοτροπία του σκανδιναβού να κάνει αναφορές για το παραμικρό και η συνήθως διεξοδική ανάλυση αυτών των αναφορών επί δεκαετίες έχει οδηγήσει σε ένα τέτοιο αξιόπιστο σύστημα.
Δεν είναι αυτό που χρειάζεται να φοβάται ο ασθενής που ζητάει βοήθεια, αλλά είναι αυτό που απεχθάνεται ο πελάτης που έχει μάθει να απαιτεί αυτό που νομίζει ότι χρειάζεται.
Το κάθε ηπατικό απόστημα που θεραπευόταν με παρακεταμόλη έχει τα αντίστοιχά του στην Ελλάδα και είναι outliers, δε βγαίνουν έτσι συμπεράσματα για ένα σύστημα υγείας. Από επιβεβαιωμένες σκωληκοειδίτιδες με σεφακλόρη από του στόματος (γιατί ο εφημερεύων δε γούσταρε να χειρουργήσει το περιστατικό), εκατοντάδες αντιβιώσεις με ένδειξη ιογενής λοίωξη, μέχρι κατάγματα που περιμένουν να πέσει το παραδάκι. Και τα περιστατικά που έχουμε όλοι εδώ μέσα δει να αντιμετωπίζονται δολοφονικά στη χώρα μας τα γνωρίζουμε συχνά από πρώτο χέρι. Τα αναφερόμενα από ασθενείς (είχα απόστημα και μου έλεγα να πάρω ντεπόν οι άσχετοι) ίσως να μην είναι το ίδιο αξιόπιστα περιγεγραμμένα.

Το ελληνικό σύστημα υγείας είναι φανταστικό αν έχεις λεφτά ΚΑΙ γνώση. Αν έχεις μόνο λεφτά, αργά ή πιθανόν γρήγορα, θα πέσεις σε επαγγελματίες υγείας που θα κάνουν τα πάντα για να σε ''θεραπεύσουν''. Αν έχεις μόνο γνώση πάει μάλλον πιο αργά και από το σουηδικό.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση