ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Θέματα Ειδικευομένων
Εξετάσεις ειδικότητας - Έως πότε αυτή η ανοχή εκ μέρους σας συνάδελφοι;;;;
mathousalas78:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΘα ηθελα να κανω 2 παρατηρησεις -σε αυτο το φλεγων θεμα-που νομιζω εχουν περασει απο το μυαλο ΟΛΩΝ:
1.Τελευταια -παρολο που οι εξελιξεις σηματοδοτουσαν απο καιρο την ενεργο εμπλοκη των Γενικων Ιατρων στο νεο συστημα υγειας-ΚΟΒΟΝΤΑΙ πολλοι συναδελφοι στις εξετασεις.Ετυχε να συνυπαρξω προσφατα στο Κ.Υ. με δυο απο αυτους που τελικα περασαν με τη 2η και θα στοιχηματιζα υπερ τους με την 1η.Το να κοβονται 40% σε εξετασεις ειδικοτητας νομιζω δεν τιμαει ΟΥΤΕ τους υποψηφιους ΟΥΤΕ τους εξεταστες ΟΥΤΕ την εκπαιδευση μας.Δε βρωμαει κατι?
2.Οι εξεταστες σε ολες τις ειδικοτητες ειναι καθηγητες ή τουλάχιστον ακαδημαικοι,διαπιστευμενοι εν τελει για ακαδημαικες διαδικασιες.Σε εμας εξεταστες ειναι Διευθυντες ΚΥ και Γενικοι ιατροι που ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ,χωρις να στρεφομαι εναντιον κανενος με κανουν να αναρρωτιεμαι με ποια κριτηρια χρισθησαν εξεταστες.Μπορω να γινω και εγω αυριο εαν θελω?...Ή υπάρχει μια παρεούλα στο χωρο μας που εχει βγαλει ριζες και παρασιτικα δημιουργει το δικο της μύθο του μπαμπουλα?
Δε θελω να υποστηριξω τον @Μathousala αλλά γινομαστε εκνευριστικοι οταν σε μια μάλλον ευλογη παρατηρηση σφυριζουμε με τρελιτσα και ψιλοαδιαφορα. Και μάλιστα απο τη θεση του βολεμενου.Εδω δεν κρινονται απλα επιστημονικες επάρκειες και το κυρος ειδικοτητας αλλα μιλαμε για συναδελφους που κοβονται 2η και 3η φορα και ΟΛΗ η ζωη τους διαλυεται.Αυτοι οι ανθρωποι πως κραταγαν τμηματα τοσο καιρο σε εφημερια αφου ηταν ΑΧΡΗΣΤΟΙ συμφωνα με μια εξεταστικη επιτροπη την εγκυροτητας της οποιας-επιστημονικα και διαδικαστικα-και εγω (επιτρεψτε μου) να ΑΜΦΙΣΒΗΤΩ!
Δεν εχει δηλ απασχολησει κανεναν το μεγαλο ποσοστο αποτυχιας?
Ποιος κρινει τους εξεταστες?Με ποια προσοντα εχουν τις θεσεις που εχουν?Μηπως θελει λιγο ψαξιμο?
--- Τέλος παράθεσης ---
Συμφωνώ σε ΟΛΑ απολύτως μαζί σου και αυτό ήταν το περιεχόμενο της ανάρτησης μου.Μερικοί όμως βολεμένοι εδώ μέσα το παίζουν τρελίτσες εξυπηρετώντας(άθελά τους άραγε;;;)τα συμφέροντα εκείνων που το παίζουν οι αυθεντίες της ειδικότητάς μας διαλύοντας τις ζωές των άλλων.Η οκνηρία και αλλαζονεία τους τους καθιστά συνυπεύθυνους.Απορώ μετά απόλα αυτά πως λες ότι ΔΕ με υποστηρίζεις ::) ::)
stathis:
Δεν ειμαι γενικος γιατρος, περασα απο μια πολυ δυσκολη επιτροπη της Αθηνας σε αλλη ειδικοτητα με ποσοστα αποτυχιας 50-60% και πολυ υψηλες απαιτησεις και εξεταστες 2 απο τα πιο ιερα τερατα του χωρου. Αν και περασα με την πρωτη η διαδικασια με σημαδεψε και ειλικρινα μετα απο 3μιση χρονια εχω ακομα εφιαλτες. Προσφατα δε στο νοσοκομειο που δουλευω σαν επιμελητης Β πλεον εμφανιστηκε κομμενη 3 φορες απο την ιδια επιτροπη, μεγαλυτερη απο μενα σε ηλικια και σχεδον συνειδικευομενη μου στην Αθηνα και μου θυμησε ολο αυτην την απελπισια του ανθρωπου κοντα στα 40 με παιδια και υποχρεωσεις που του λενε στο τελος της πορειας οτι δεν κανει για γιατρος ουσιαστικα, αλλα και ακομα και αν περασει απο εκει και περα δεν εχει να κανει τιποτα με κλειστα τα παντα, ΕΣΥ, ΕΟΠΥΥ και υπερκορεσμενο ιδιωτικο τομεα. Πραγματικα ειναι κατασταση τραγικη και προσυπογραφω τον μαθουσαλα αν και εγω ειμαι περισσοτερο,γεννημενος το 76.
Αληθεια ο Σακης Συμεωνιδης εξακολουθει να ειναι στην επιτροπη εξετασεων; Τον θυμαμαι σαν διευθυντη στο ΚΥ Παλαιοχωριου στις αρχες της προηγουμενης δεκαετιας και πραγματικα απορω με τι προσοντα και εχεγγυα βρισκεται στη θεση του εξεταστη. Σημειωτεον οτι ειναι απο τους παλιους ΓΙ με τριμηνο αν ακι εκανε και λιγο πνευμονολογια, χωρις επιστημονικο εργο,δημοσιευσεις ισως ουτε καν διατριβη. Γνωσεις στο μεσο ορο του παλιου ΓΙ αλλα δυνατες γνωριμιες, πασοκοσυνδυκαλισμο, βλαχοδημαρχηλικι και αλλα καθολου κολακευτικα που θα με κατηγορησετε οτι τα γραφω ανωνυμα και συκοφαντικα.
Προφανως το μεγαλο ποσοστο αποτυχιας εχει αλλη αιτια. Οι κυριοι των επιτροπων εχουν εξουσια γιατι ο καθε ταλαιπωρος βαζει λυτους και δεμμενους προκειμενου να περασει και ετσι οι εξεταστες διαπλεκονται με τους πολιτικους και γινονται πανισχυροι και αμετακινητοι στο ποστο τους ,στο οποιο επρεπε να εναλλασσονται το πολυ ανα διετια. Το να δικαιολογειται αυτη η κατασταση ως λογικη ειναι απαραδεκτο. Η εικονα του σαρανταρη να κλαιει σαν παιδι απο την απελπισια γιατι καποιοι χτιζουν πολιτικες ή ακαδημαικες καριερες ειναι πραγματικα συγκλονιστικη και σοκαριστικη.
Δ. Κουναλάκης:
- Οι εξεταστικές επιτροπές σε όλες τις ειδικότητες στην Ελλάδα δεν επιλέγονται με επιστημονικά κριτήρια.
- Μέλη ΔΕΠ της γενικής ιατρικής υπάρχουν ήδη αρκετά. Μάλιστα ειδικά η Θεσσαλονίκη έχει πρόσφατα ΔΕΠ γενικής ιατρικής και το ότι έχει διευθυντή στην επιτροπή ΔΕΠ φαρμακολογίας είναι άξιο απορίας που δεν ενοχλεί κανένα. Επί τη ευκαιρία, ο Συμεωνίδης έχει αρκετές επιστημονικές εργασίες και με καλό impact factor.
- Στην δική μου γενιά όταν ετοιμαζόμουν εξετάσεις, έδινα Αθήνα σε μια επιτροπή για όλη την Ελλάδα και ήμουν ο μοναδικός που ζητούσα να μπει το pool των 800 multiple choice που είχε το βρετανικό κολλέγιο των γενικών ιατρών αντί να βάζει ο κάθε εξεταστής θέματα. Ήμουν, είμαι και θα είμαι επίσης αυτός που ζητούσε να υπάρχει είτε επανεξέταση σε 5-10 χρόνια ή κάποιου βαθμού πιστοποίηση σε τακτά χρονικά διαστήματα. Να σημειώσω ότι στις ΗΠΑ, η πιστοποίηση ανά 5ετία είναι πρακτικά υποχρεωτική αν δεν θέλεις να πληρώνεσαι ψίχουλα και σε καλύπτει η ασφάλεια. Όσοι με γνωρίζουν δεν το ξεχνάνε καθώς ήμουν πάντα ένας εναντίων όλων σε αυτό το θέμα.
- Ο λαϊκισμός του έχω οικογένεια και περάστε με για την θρέφω και να σκοτώσω μεθαύριο την μάνα σου θα μου επιτρέψετε να μην με συγκινεί. Και δεν με συγκινούν και οι φαμφάρες που ακούω ή διαβάζω όταν μας έκοψαν την γκόμενα που έδινε εξετάσεις ειδικότητας. Κομμένοι στις εξετάσεις για τρεις φορές, υπήρχαν πάντα. Δεν εκλιπαρούσαν να τους περάσουν, εκλιπαρούσαν να γράψουν "δεν προσήλθε" την τρίτη φορά. Και υπήρχαν πάρα πολλοί πάντα, που η πλειοψηφία τους γινόταν γιατροί στο ΙΚΑ ή στην επαρχία.
- Εξακολουθώ ακόμη και πιστεύω ότι ο δρόμος για πιο αντικειμενικές εξετάσεις είναι ένα ελεύθερα κυκλοφορούμενο pool από 5000 ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών και επιλογή 50 ερωτήσεων από εκεί με αρνητική βαθμολογία και 75% βάση. Θα μπορούσε να είναι ένα βιβλίο που το βγάζει ένας επιστημονικός φορέας, που ανανεώνεται κάθε 5 χρόνια και που από αυτό θα μπαίνουν θέματα. Όσοι περνάνε τα γραπτά, δίνουν προφορικά. Εξακολουθώ ακόμη να πιστεύω ότι δύσκολα θέματα που πέφτουν σήμερα πρέπει να δημοσιοποιούνται και να σχολιάζονται. Το forum προσφέρεται για αυτό.
Τα υπόλοιπα είναι απλή ψυχοθεραπεία που επαναλαμβάνεται μόλις κάποιος κοπεί και δεν τον παίρνει ο εγωισμός του...
EzeΤΡΟΛ:
To pool ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής, καταργεί την υποκειμενικότητα των μελών της εξεταστικής επιτροπής και περιορίζει κατά πολύ τις εξουσίες της.
Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος2.Οι εξεταστες σε ολες τις ειδικοτητες ειναι καθηγητες ή τουλάχιστον ακαδημαικοι,διαπιστευμενοι εν τελει για ακαδημαικες διαδικασιες.Σε εμας εξεταστες ειναι Διευθυντες ΚΥ και Γενικοι ιατροι που ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ,χωρις να στρεφομαι εναντιον κανενος με κανουν να αναρρωτιεμαι με ποια κριτηρια χρισθησαν εξεταστες.
--- Τέλος παράθεσης ---
Ποιοι είναι, αλήθεια, οι εξεταστές;
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση