Αν και εκτός θέματος, μιας και αναφέρθηκε ο τρόπος αμοιβής, είμαι ριζικά αντίθετος υπό τις σημερινές κοινωνικοπολιτικές συνθήκες και βάσει της αγωγή που έχουμε ως πολίτες, με την πληρωμή ανάλογα με τον αριθμό των ασθενών που σε επιλέγουν.
Με την νοοτροπία που έχουμε μάθει όλοι μας «εγώ έχω γρίπη και εάν δεν μου γράψεις αντιβιοτικό δεν μου περνά», «εγώ χρωστώ ένα κουτί από αυτά και εάν δεν μου τα γράψεις διπλά θα πάω σε άλλον», «θέλω να μου γράψεις αυτές τις εξετάσεις γιατί έχω ταμείο και τις δικαιούμαι» και άλλα τέτοια , και με το δεδομένο ότι θα υπάρξει σίγουρα δίπλα κάποιος ‘’συνάδελφος’’ που για να είναι καλός θα υποκύψει στα «θέλω» του ασθενή, δεν μπορεί να μπει ως αντικειμενικό κριτήριο η επιλογή από τον πληθυσμό, ούτε η αξιολόγηση από τον πληθυσμό.
Για όσους γνωρίζουν την περιοχή που εργάζομαι καταλαβαίνουν πολύ καλά τι εννοώ. (ξέρουμε όλοι στην Ελλάδα τί εννοούμε με την έννοια εξυπηρέτηση, ειδικά από έναν δημόσιο λειτουργό, έτσι??).
Όταν στην χώρα αυτή υπάρξει παιδεία, κοινωνική- πολιτική αγωγή, αγωγή υγείας και διορθωθούν άλλα που έχουν να κάνουν με το όλο κοινωνικοπολιτικό οικονομικό σύστημα και τον τρόπο λειτουργίας της πολιτείας και του κράτους, τότε μπορεί να βάζουμε και τους πολίτες να κρίνουν.
Εγώ πάντως από τις γενικότερες καταστάσεις που βιώνω την σημερινή εποχή ( με ποιον τρόπο εκλέγουμε και ποιους εκλέγουμε σε κάθε εκλογή (πχ όπως είπε παραπάνω ο Κουναλάκης το ΔΣ της ΕΛΕΓΕΙΑ και της κάθε εταιρίας , οργάνωσης , ένωσης ,βουλής, κυβέρνησης κτλ) και άλλα πολλά στην καθημερινότητά μας που έχουν να κάνουν με την ‘’συμμετοχική δημοκρατία’’ και τον ενεργό πολίτη, δεν έχω καμιά εμπιστοσύνη στο κριτήριο του ελληνικού πληθυσμού, γιατί εύκολα κατευθύνεται και όπως ειπώθηκε παραπάνω, θα πάμε σε άλλο επίπεδο ‘’ανταγωνισμού’’ και θα επιβιώσουν ξανά τα λαμόγια , οι γλείφτες , οι προβοκάτορες, οι συντεχνίες , κτλ, κτλ, χωρίς να θεωρώ ότι όλοι όσοι έχουν καλή φήμη την έχουν αποκτήσει έτσι, αλλά με το να βάζεις κριτήριο τον πληθυσμό για την αμοιβή σου, θα συνδεθεί η κοινωνική σου προσφορά με τις οικονομικές σου απολαβές και πιθανόν να την αλλοιώσει ή θα δώσει ένα ένευσα παραπάνο στους δημαγωγούς και απατεώνες.